banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 14:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 17 Feb 2014, 07:33 
http://www.24sata.hr/sudbine/godine-su- ... ae-353771#

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 09:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Ne znam kako bih objasnio ovaj fenomen jer testosteron opada nakon 40. godine a sa 70 godina izgledati ovako dobro je moguće jedino ako se ponekad bocne ili je jednostavno genetic freak.

Meni je jedino krivo što nisam ranije ušao u teretanu i što dugo vremena nisam dovoljno znao niti o treningu a još manje o prehrani i odmoru. Tek sam par godina unazad primijetio veći napredak otkako sam se počeo više informisati. Tolike godine bačene! Jebi ga! Sada u 32. nadoknađujem!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 09:48 
Uzima testosteron vjerovatno, naravno u Americi je normalno da uzimas lijek ako ti je prirodni testosteron nizak, vjerovatno ima od doktora prepisano...

Vjerovatno djedica dekne malo vise nego sto bi trebalo, ali boze moj...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 12:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Milan je napisao:
Uzima testosteron vjerovatno, naravno u Americi je normalno da uzimas lijek ako ti je prirodni testosteron nizak, vjerovatno ima od doktora prepisano...

Vjerovatno djedica dekne malo vise nego sto bi trebalo, ali boze moj...

A on fino boc, boc...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 13:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Pa dobro, preporucljivo je nekako podici nivo hormona u tom periodu posle cetrdesete. Nece mu u svakom slucaju naskoditi, sta mu fali :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 20:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
NenadV je napisao:
nepokoreni je napisao:
Spuštaš iza vrata skoro do ravnine ušiju.

Tom ćeš vježbom sjebati ramena! Boije ti je da radiš military press( radi se stojeći i šipka se spušta do ključne kosti). Vježba koju ti radiš je potisak za ramena iza vrata.

Bez brige, za sve ove godine nisam se povrijedio :wink: a stojeća varijanta opterećuje nepotrebno kičmu na većim težinama...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka

Našao sam dobru vježbu za triceps. Zove se overhead pin press. Kao kada radiš military press samo što ne spuštaš šipku u visini ključne kosti nego u visini očiju i vraćaš na stalak.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 17 Feb 2014, 21:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka

nepokoreni je napisao:
NenadV je napisao:
nepokoreni je napisao:
Spuštaš iza vrata skoro do ravnine ušiju.

Tom ćeš vježbom sjebati ramena! Boije ti je da radiš military press( radi se stojeći i šipka se spušta do ključne kosti). Vježba koju ti radiš je potisak za ramena iza vrata.

Bez brige, za sve ove godine nisam se povrijedio :wink: a stojeća varijanta opterećuje nepotrebno kičmu na većim težinama...

Ako i radiš sjedeći radi je ispred vrata a ne iza. Kada radiš iza vrata bez obzira da li radiš stojeći (i to sam vidio u teretani ) ili sjedeći sjebaćeš rame.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2012, 22:19
Nijedna vežba koja se pravilno izvodi, sa odgovarajućom težinom nije loša, kao ni military press iza glave. Dakle gori je položaj za rame (pogotovo rotator cuffs) ali to ne znači da je vežba loša za nekoga ko je svestan koliku težinu može da koristi sa pravilnom formom.
Isto tako stojeći military press ne opterećuje dodatno kičmu, tj. nema razloga da se ne radi i stojeći i sedeći, pa olimpijci rade sa ogromnim težinama vežbe kao što su izbačaj i nemaju problema.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2012, 22:19
NenadV je napisao:
Nije mi upalilo da izbacim 95kg na bench pressu ali jeste 90kg.Od sutra ubaciću jače treninge jer mi je ovog puta cilj doći konačno do stotke u naredna 2 mjeseca ili nešto ranije. Mislim da je izvodivo.

Ako možeš 90kg izbaciti onda ti je 100kg blizu, mogao bi sigurno i za kraće od dva meseca. Ako te interesuje pogledaj neki program kao npr. Wendler 5/3/1 koji je dobar za jačanje snage na glavnim dizanjima.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka

HBen je napisao:
NenadV je napisao:
Nije mi upalilo da izbacim 95kg na bench pressu ali jeste 90kg.Od sutra ubaciću jače treninge jer mi je ovog puta cilj doći konačno do stotke u naredna 2 mjeseca ili nešto ranije. Mislim da je izvodivo.

Ako možeš 90kg izbaciti onda ti je 100kg blizu, mogao bi sigurno i za kraće od dva meseca. Ako te interesuje pogledaj neki program kao npr. Wendler 5/3/1 koji je dobar za jačanje snage na glavnim dizanjima.

Imao sam u planu Westside Barbell!

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 23:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
3 djevojke veceras izlaze iz teretane, a Vanja lagano produzi na aerobik
Sad ce apokalipsa, samo sto nije
:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 23:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Odo' da se ubijem
:lol: :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 08:41 
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 15:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
skeva je napisao:
Milan je napisao:
Zavisi, jeste svakako dosta, ali za nekoga ko je powerlifter duze od 3-4 god i ima preko 80 kg i nije bas poseban rezultat, ali za nekoga ko ne vjezba redvono to je odlicno...

Dizao je neko cudo od vagona, konstrukciju tockova. Tu vjerovatno ima 250-300kg ako ne i vise. Ali nije ni cudo, 120kg, zidar citav zivot, porijeklom hercegovac :D

Hajd da se i ja malo hvalim. Danas sam u neznanju podigao ovu resetkastu konstrukciju - duga nekih 600cm a siroka 50cm (projektujem neku pticurinu, pa sam citav dan na proizvodnoj hali):

Slika

Pitam tek kasnije varioce koliko je teska - zanimalo me zbog statickih proracuna, itd. Nekih 250-300kg. OK :confused2:
Da je bila teska, jeste...

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 16:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Jel istina da se i trbusnjaci kao i svaki drugi misic moraju raditi sa opterecenjem da bi se vidjeli rezultati?Pitam,jer vec nekoliko mjeseci mlatim praznu slamu,radim puno ponavljanja bez opterecenja.Svi misici se pomalo razvijaju,imam mnogo cvrsca prsa i grudi,jace noge,ali i dalje onaj "donji" stomak iritira i uvijek ga drzim uvucenim :angry3: :angry3: Naravno,pazim sta jedem itd.
I jos nesto,jedan momak u teretani mi je rekao da bi se moj stomak izravnao ako smanjim BF na ispod 15,a kontam da je to nemoguce bez trbusnjaka.Zna li iko ista?

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 18:50 
Smanjiti BF znaci skinuti salo sa stomaka sto automatski vuce to "ravnanje" stomaka sto znaci da je taj momak u pravu...

Ne mora biti 15 posto bas, ali to sto radis trbusnjake spolutno nisa ne znaci, sa tim povecavas masu trbusnjaka (iako je to smjesno malo povecanje, skoro nikakvo), ali dzaba to ako ti je salo preko njih... ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 18:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zašto ti radiš trbušnjake? Ako ti je cilj da ojačaš trup da bi ostatak tvoje "tjelovježbe" bio uspješniji onda ok. Ako ih radiš da bi skinuo salo sa stomaka onda se samo bezze patiš. Ne postoji, osim hirurškog, način da skidaš salo "lokalno" tj ciljano. Salo skidaš onako kako ti je upisano u gene. Znači samo rad (svi mišići, ne trbušnjaci) i smanjen broj kalorija. Što kalorija potrošiš radeći trbušnjake ja ću skinuti zagrijavajući se za trening.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Radi se o tome da imam stomacic.Otprilke ovakav,kruskast,neda mi se slikati,skoro je identican kao ovaj na slici: Slika

Nije mi jasno da li ce doticni da se povuce samo kardiom,tj. smanjenjem bf-a koji je sad mnogo velik.I naravno vjezbama u teretani poput cucnjeva,mrtvih dizanja,bench presa itd.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]