banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 932 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 47  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Feb 2014, 20:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
nepokoreni je napisao:
Ma nije tačno mi smo mahom ljenčuge koje neće da rade kod časnih poslodavaca od jutra do mraka, vikendom i svetcem, poturajući dupe i živce za njihovu dobrobit i uspjeh, za sitnu paru koju, sram nas bilo, dobijamo redovno.....tako je na zapadu naime :roll:
Oni koji hoće da stiču znanja i napreduju u poslu svojim trudom su većinom smetala i remetilački faktor jer pomijeraju dupe rođama, sinovima, ćerima, zetovima, šurama i ostalim neradnicima kod poslodavca privatnika a da ne pričam o državnim jaslama....

Aj nepokoreni ne kaki, radio sam i ja dole pa me nimalo nije tangiralo kakvu ko vezu ima.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Lolly je napisao:
Ova firma uredno plati sve sto odradis i naradis tako da dalje ne zelim komentarisati.
A drugo, tebe nepokoreni ne smatram za bitnog sagovornika s kojim bih pricala o poslu, platama, i slicno. Sjecam se tvojih postova na pocetku, to mi dovoljno.

Pa maloprije napisa da smo navikli na nerad, kako sad pa to ne misliš?
Postoje neradnici, ali ti garantujem da to nije većina. Čak ti garantujem da tu priču plasiraju razni kofol političari i kvazi analitičari kako bi opravdali toliko nezaposlenih na tržištu rada koje je zapravo mrtvo, jer je ponuda poslova mala, a nezaposlenih je mnogo.
Ja ne znam nikog ko ne želi da radi, ko ne želi da napreduje i ko ne želi da stiče nova znanja.
Samo, u situaciji kada se mnogi radnici plaše da li će im plata uopšte biti isplaćena, ali i kada su poslodavci preopterećeni raznim davanjima, koja su među najvećim u Evropi, mnogi o usavršavanju jednostvano nemaju vremena da razmišljaju. I tu gubimo na veliko, jer gubimo na konkurentnosti domaćih proizvoda. I tu treba dodati tromi i nefleksibilni obrazovni sistem...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 20:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
The_new_Statesman je napisao:
Aj nepokoreni ne kaki, radio sam i ja dole pa me nimalo nije tangiralo kakvu ko vezu ima.

Jel' de? Tebe ne tangira kad se ti trudiš i radiš, a dvojica kraj tebe sviraju falus i radno vrijeme na koje dođu, normalno, sa redovnih pola sata zakašnjenja većim dijelom provedu što u kafani što u kladionici, a ponekad i "službeno" odvezu nešto u varoš pa ih nema 4 sata....a ti naravno radiš i za sebe i za njih. Ako ih prijaviš da zabušavaju i eskiviraju dobiješ po gubici "odozgo" kao da si ti lično kriv što imaš radnu disciplinu.....gledaj u svoje korito. E ako te to ne tangira svaka ti čast, imaš moje poštovanje....

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa? :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Lolly je napisao:
Ova firma uredno plati sve sto odradis i naradis tako da dalje ne zelim komentarisati.
A drugo, tebe nepokoreni ne smatram za bitnog sagovornika s kojim bih pricala o poslu, platama, i slicno. Sjecam se tvojih postova na pocetku, to mi dovoljno.

Pa maloprije napisa da smo navikli na nerad, kako sad pa to ne misliš?
Postoje neradnici, ali ti garantujem da to nije većina. Čak ti garantujem da tu priču plasiraju razni kofol političari i kvazi analitičari kako bi opravdali toliko nezaposlenih na tržištu rada koje je zapravo mrtvo, jer je ponuda poslova mala, a nezaposlenih je mnogo.
Ja ne znam nikog ko ne želi da radi, ko ne želi da napreduje i ko ne želi da stiče nova znanja.
Samo, u situaciji kada se mnogi radnici plaše da li će im plata uopšte biti isplaćena, ali i kada su poslodavci preopterećeni raznim davanjima, koja su među najvećim u Evropi, mnogi o usavršavanju jednostvano nemaju vremena da razmišljaju. I tu gubimo na veliko, jer gubimo na konkurentnosti domaćih proizvoda. I tu treba dodati tromi i nefleksibilni obrazovni sistem...

Dobro, dobro... Oprezno bih se slozio sa tobom.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 23:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
MuskoBre je napisao:
Plata je podobro iznad prosjecne.

Može biti za takva radna mjesta. Ova osoba sa kojom sam ja pričao radi neki "obični" posao. Na traci, što b' se reklo. I po njenim riječima odnos tražena posvećenost poslu/plata nije zadovoljavajući.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 23:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
_зока je napisao:
MuskoBre je napisao:
Plata je podobro iznad prosjecne.

Može biti za takva radna mjesta. Ova osoba sa kojom sam ja pričao radi neki "obični" posao. Na traci, što b' se reklo. I po njenim riječima odnos tražena posvećenost poslu/plata nije zadovoljavajući.

Dje bolan? U Muehlbaueru?

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 23:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Da.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 23:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mozda ako je neko ne-IT mjesto, ili je pri dnu lanca.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 23:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Nema ovaj kvalifikacije za IT....opet, možda i laže ili spada u one ljude kojima nijedna plata nije dovoljno dobra za njihov rad.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 23:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jebiga, ima svega. Btw, trenutno znam za 3-4 slobodne pozicije senior Java developera, upraznjene vec podugo. Za nase pojmove, uslovi prepredobri, ali nema dovoljno kvalitetnih ljudi. Za mjesec-dva plan je da se pojavi jos jedna kompanija sa dobrim planovima i ugovorima, i vec muku muce sa postavom koja bi trebala nesto poceti raditi, a nemaju racunicu vuci ljude iz Bg.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kad citam ovakve stvari ne mogu prezaliti sto sam glup za informatiku :(

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 08:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Za informatiku,kazes?

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 08:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovaj MB postao zakeralo kao Zoka. :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 08:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
MuskoBre je napisao:
Za informatiku,kazes?

Koji dio izjave da sam glup nisi razumio?

P.S. Ako vec insistiras, umjesto informatike stavicu - "procesore"

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 08:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Dobar drugar, u selu bi rekli srucnjak za informatiku prije par dana dobio poslic u nekoj Holandskoj firmi. U protekle dvije godine jedino je uspio da radi popis stanovnistva, a prijavljivao se na mnoge konkurse kod nasih privatnika. Prije mjesec dana je cuo za nekog Srbu koji ima firmu u Holandiji i zeli da zaposli ljude iz Bl-BiH koji ce mu raditi sve sto pozeli za 500 eura sto bi bila smijurija za Holandjane ili ti Nizozemce.

Koliko sam skontao iz njegove price, radi trenutno od kuce bitno je da zavrsi poslic (pise recenzije o njegovim proizvodima na engleskom jel da...) a kao mora biti 8h uz Skype da ga provjeravaju ali je primar da posao dobro uradi tako da ta kontrola nije ni ostra...

Ovo me podstaklo na shakalov post, sto nisam ucio informatiku :)

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 10:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
giometar je napisao:
Sta mislite o firmi Muehlbauer kao opcija za zaposlenje? Od skora su kod nas, nacuo sam neke price da su povezani sa vlastima, tamo vamo...
Narocito bih cijenio misljenje ljudi koju su u poslu informatike, MuskoBre, Digresija, ali i ostali slobodno.

Sorry, nisam nikad cuo za tu firmu... Moze li link neki ili vise informacija?

Je l' neko od forumasa radi u toj firmi ili sam ja nesto pogresno skontao?

Inace, sto se tice zaposljavanja u RS - ja sam se "opekao" prije 5-6 godina ... pisao sam vec o tome, pa ne bih da se ponavljam... Uglavnom, otvorio sam firmu i zatvorio ju - em te handri drzava, em lokalni politicari, em nema kvalitetnog strucnog kadra. Ajd sto ne znaju, nego svi ocekuju direktorsku platu ili barem na nivou Njemacke/Austrije!!
Evo ko meni ponudi trecinu moje zarade u Austriji, a da radim i zivim u BL, vracam se odmah!

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 10:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Eudaimonia je napisao:
giometar je napisao:
Sta mislite o firmi Muehlbauer kao opcija za zaposlenje? Od skora su kod nas, nacuo sam neke price da su povezani sa vlastima, tamo vamo...
Narocito bih cijenio misljenje ljudi koju su u poslu informatike, MuskoBre, Digresija, ali i ostali slobodno.

Sorry, nisam nikad cuo za tu firmu... Moze li link neki ili vise informacija?

http://www.muhlbauer.com/36699/Company/ ... index.aspx

Kod nas oni rade ove nove lične karte i ostale identifikacione dokumente....

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 10:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Na prvi pogled izgleda kao velika i ozbiljna kompanija... Je l' to traze ljude u BL?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
JAHORINA, Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je strategijom zapošljavanja za ovu godinu predviđeno niz novih aktivnih politika s ciljem smanjenja broja nezaposlenih, prvenstveno mladih.

„U završnoj smo fazi i pred Vladom Republike Srpske uskoro će se naći akcioni plan za 2014. godinu kojim ćemo nastaviti sa aktivnim mjerama zapošljavanja koje smo provodili u prethodnoj godini i sa nekim novim mjerama koje će omogućiti nova zapošljavanja„, rekao je Đokić.

Na zatvaranju konferencije „Moj prvi posao“ na Jahorini, koju je organizovao Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci, on je istakao da se preporuke i zaključci konferencije o problemu zapošljavanja mladih u potpunosti uklapaju u aktivnosti koje provodi Vlada Republike Srpske na realizaciji Strategije zapošljavanja 2011-2015 godine.

Đokić je istakao da je u prošloj godini došlo do smanjenja ukupnog broja nezaposlenih za 2,7 odsto, što je ocijenio kao solidan rezultat, posebno imajući u vidu da je u zemljama u okruženju došlo do povećanja broja nezaposlenih lica.

„U kategoriji onih koji su dobijali posao najviše je mladih ljudi, više od 40 odsto, što opravdava naše strateške ciljeve da strategijom zapošljavanja i aktivnim politikama doprinosimo smanjenju zapošljavanja“, naveo je ministar.

On je naglasio da značajna aktivnost treba biti posvećena formiranju aktivne veze između obrazovnih institucija i tržišta rada, gdje Vlada Srpske, kao posrednik kreira politiku obrazovanja, ali je potrebno učiniti dosta napora kako bi se prepoznale oblasti i stručni profili koji će u budućnosti biti potrebni društvu.

Đokić je najavio da će se u ovoj godini odlučnije krenuti u praksu stručnog usavršavanja koje će obavljati studenti. „Sada nam treba kvalitetnija veza između obrazovnih institucija i privrede i drugih sektora kako bi omogućili mladim ljudima dodir sa svijetom rada prije nego što steknu diplomu“, naglasio je Đokić.

On je poručio da je potrebno brinuti i o stabilnosti društva, jer će samo time biti osigurane investicije. „Investitori neće da ulažu tamo gdje su nesigurni, gdje njihove investicije mogu biti ugrožene nekim nasiljem, kako je prethodnih dana bilo u pojednim gradovima Federacije BiH“, zaključio je ministar rada.

On je istakao da „naši ljudi razmišljaju drugačije i da su i putem ove konferencije poručili da žele budućnost koja će biti stabilna i sigurna“.

Snježana Borovčanin, izvršni direktor u sektoru posredovanja i aktivnih mjera Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, koji je bio jedan od organizatora konferencije, rekla je da se ključni zadaci Zavoda odnose na zapošljavanje mladih, što je definisano Strategijom zapošljavanja 2011-2014. godinr koja ističe ciljne grupe, a to su mladi do 30 godina.

Prema njenim riječima, na evidenciji Zavoda nalazi se 46 000, odnosno 30,5 odsto mladih do 30 godina.

Ona je napomenula da je osposobljeno šest cenatara za informisanje, savjetovanje i obuku koji su namjenjeni mladima kojima je potrebna pomoć na tržištu rada, te da se više od 8 000 mladih u prošloj godini obratilo ovim centrima za savjete i informacije o stanju na tržištu rada.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Mladen Amović izrazio je zadovoljstvo što su zaključci ove konferencije prepoznati kao realni i osnovani. On je naveo da će zaključci biti proslijeđeni relevantnim institucijama za zapošljavanje.

Studentski parlament uručio je i zahvalnice Ministarstvu rada i boračko–invalidske zaštite Republike Srpske, Zavodu za zapošljavanje, Uniji studenata, te gradu Istočno Sarajevo. Srna

http://www.capital.ba/dokic-cilj-strate ... aposlenih/

:cry:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 932 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 47  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]