banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 18:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 280  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2014, 17:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nepopravljivi sam optimista :D

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 18:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
skeva je napisao:
Prosli put sam se zaletio, ovaj put cu biti oprezan i reci cu da je MOZDA napokon to prava stvar. Ako nema politicke pozadine onda jeste, ako ima, dovidjenja i prijatno

Nikad nisam vidio ni jedan događaj koji nije ispolitiziran. Šta danas nije ispolitizirano?
Sve je politički i sve je lično.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Gdje je ona moja tema za prevodjenje?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 18:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Evo, pomoći ću ti ja.
Navedi mi jedan, bilo koji skup, pokret, protest, šta god, u svijetu, koji nije bio ispolitiziran, prije ili kasnije, pozitivno ili negativno? Promjenom zakona, promjenom vlade, uvođenjem diktature itd...

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mrsavo. Zato sam i protiv takve lozione naroda.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 18:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Slab mi i tvoj argument. Meni se baš ne ostaje po vascjeli dan i kucka teoretski po forumu.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Je li dobra teta u zabludi ili ne.??

:D :D Joj dobra mi je ona starija zena sto dreci na policiju :"Sram vas bilo tucete narod koji vas placa".

Da li je dobra teta u zabludi? :)

Neko ce reci, teeeto teeeto ne placas ti policiju ti si bez posla i na socijali i ti papas sa budzeta pomoc.

Policija,vlada i ostali primaju platu iz budzeta koji ne pune nezaposleni i takvi kao ti.

U stvari velik dio budzeta dolazi od kredita i inekcija izvana,EU.
Znaci policiju placa EU svojim kreditima....jeste ali ima ono ali...
Ko ce te kredite da otplati.
Znaci dobra teta ima argumente, moze da se dere maksimala.

Onda molim lijepo, narod mogu da biju samo specijalci i policajci dobrovoljci koji rade bez plata i nadoknada. :lol:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2014, 03:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Funkcioner Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, umirovljeni hrvatski general Ante Gotovina i ratni komandant Armije Bosne i Hercegovine u Srebrenici Naser Orić skinuti su sa crne liste SAD-a, prenio je sarajevski Dnevni avaz.

Odluku o tome američke vlasti su donijele 30. januara.

"Ured za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija, u dogovoru sa State Departmentom, utvrdio je da okolnosti više ne opravdavaju uključivanje sljedećih osoba u aneks E.O. 13219 te da bi se ti pojedinci trebali ukloniti sa popisa 'posebno označenih državljana'", piše u saopćenju, prenosi Hina.

To znači da će oni od sada moći putovati, poslovati i raspolagati svojom imovinom u SAD-u, ukoliko je imaju.

Šarović, koji je donedavno obavljao posao ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, na crnu listu je dospio nakon afere "Orao".

Tada je optužen da je znao za poslove koje je ta firma, sa sjedištem u Bijeljini, imala s režimom bivšeg iračkog predsjednika Saddama Husseina.

S obzirom na to da je Irak tada bio pod teškim sankcijama Ujedinjenih naroda, Šarović je bio prinuđen podnijeti ostavku i napustiti poziciju srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Sudskim procesom, Šarović je kasnije oslobođen svake odgovornosti.

Ratni zločin

Orić i Gotovina su se na crnoj listi SAD-a našli nakon što ih je Haški tribunal optužio za ratne zločine.

"Na ovom se dugo radilo i odluka nema nikakve veze s trenutnim dešavanjima u regionu. Ona je rezultat dugog rada administracije predsjednika Baracka Obame i ne pokazuje nikakvu našu naklonost ili nesklonost bilo kojoj od ove tri osobe", rekao je za sarajevski Dnevni avaz neimenovani visoki zvaničnik američke administracije.

Dodao je kako je odluka donesena prije najnovijih dešavanja koje, navodi, u fokus stavljaju jedno od imena sa ove liste.

OFAC osobama na tzv. listi "posebno označenih državljana" zamrzava imovinu u SAD-u, a američkim državljanima brani da s njima trguju, sarađuju, pomažu im ili obavljaju bilo kakvu vrstu međunarodnih finansijskih transakcija.

Gotovina je u januaru ove godine pred američkim saveznim sudom podnio tužbu protiv OFAC-a.

"Jednostavno, pokrenuta je normalna procedura u SAD-u za skidanje sa liste, zato što više ne postoji pravni temelj da general Gotovina bude na toj listi, jer više nije pod optužnicom", rekao je tada za medije advokat Luka Mišetić, haški branitelj generala Gotovine.

Izvor: Agencije

Imali smo ministra koji nije mogao putovati u Amerike. :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2014, 22:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
http://catalanassembly.org/2014/01/28/catalan-assembly-takes-distance-milorad-dodiks/

:P

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2014, 20:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Ko je ovaj Mehmedalija Nuhić?

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 19:29 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
primati penziju 10 god, biti rodjen u bosni, imati lk bosne, odes da produzis pasos i kaze ti "pa vi niste drzavljani bosne".. :lol: popisham se na drzavu bosnu, da su mi oba djeda ziva kojim slucajem danas bi ih podavio i rekao da su budale sto su se borili protiv svaba... al bitno da neki el husein moze imati bosansko drzavljanstvo jer je 92' dosao sa ak 47 na turisticku vizu...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
spavac je napisao:
primati penziju 10 god, biti rodjen u bosni, imati lk bosne, odes da produzis pasos i kaze ti "pa vi niste drzavljani bosne".. :lol: popisham se na drzavu bosnu, da su mi oba djeda ziva kojim slucajem danas bi ih podavio i rekao da su budale sto su se borili protiv svaba... al bitno da neki el husein moze imati bosansko drzavljanstvo jer je 92' dosao sa ak 47 na turisticku vizu...

Ehh brale moj ... ccc, mora da nisi iso sa obrazom na salter. :wink:

Stvarno takav potkopavas sistem u temelju. Ma sta u temelju ti rusis tektonski...kakav Radoncic,SDS, huligani.

I kazes da si domaci a osnovne obicaje ne poznajes... ccc.
:D :D
Jel zmija u dzepu ehhhe...

Ma salim se u pravu si , jest bez pameti al tako ti je. :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2014, 03:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pećanac opozvan preglasavanjem Radmanovića

Pećanac opozvan preglasavanjem Radmanovića
MAJA RENER-SMAJOVIĆ - 13.02.2014 19:01
SARAJEVO - Predsjedništvo BiH danas je preglasavanjem Nebojše Radmanovića, člana Predsjedništva BiH iz RS, na vanrednoj sjednici donijelo odluku o razrješenju dužnosti Brane Pećanca, generalnog konzula BiH u SAD.
Međutim, kako su pojasnili u Radmanovićevom kabinetu, ova odluka ne stupa na snagu s obzirom na to da je Radmanoviću ostavljena mogućnost da se izjasni da je odluka o smjeni Pećanca destruktivna po vitalni interes entiteta iz kog dolazi, što će vjerovatno i učiniti.
"Odluka ne stupa na snagu u ovakvim slučajevima kada dođe do preglasavanja, a tiču se spoljne politike gdje je obavezan konsenzus. Po Poslovniku o radu Predsjedništva BiH, ostavljena je ustavna mogućnost da se u roku od 72 sata od dobijanja zaključka izjavi da je on destruktivan po vitalni entitetski interes. Takav stav upućuje se Narodnoj skupštini RS, koja potom ima rok od 10 dana da se očituje. Ako dvotrećinska većina stane iza takvog stava, odluka se potpuno stavlja van snage. Uvjereni smo da će Radmanović iskoristiti to pravo, ali o tome će javnost biti obaviještena", naglasili su u Radmanovićevom kabinetu.
Opoziv Pećanca zatražio je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, a na ranijoj sjednici Predsjedništva takođe nije bio postignut konsenzus o tome među članovima Predsjedništva, te je ona uvrštena u dnevni red današnje vanredne sjednice.
"Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus, te je sa dva glasa za (Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH) i jednim glasom protiv (Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH iz RS) donesena odluka o razrješenju sa dužnosti Brane Pećanca, generalnog konzula BiH u SAD (Čikago)", saopšteno je danas iz Predsjedništva BiH.
Opoziv Pećanca je zatražen zbog, kako je obrazloženo, njegovih neprimjerenih izjava na skupu povodom obilježavanja Dana RS 9. januara u Čikagu. Pećanac je tamo, kako je naveo Izetbegović, rekao da je ponosan što je učestvovao u stvaranju RS i bio dio vojske RS.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Pe ... 31052.html
Da je odluka o smjeni tamo nekog konzula što je uživao po Amerikama i nije razmišljao šta priča destruktivna po vitalni interes srpskog naroda.

Ne, njegova smjena je posljedica njegovih postupaka i može biti destruktivna samo po njegov interes.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 01:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Muzeja opsade Sarajeva

Ovaj skup, kojem je prisustvovao i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić, vodio je Dževad Topić, vijećnik i predsjednik Komisije za boračka pitanja.

Projekt od velikog značaja za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, čija je realizacija pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i u partnerstvu sa Općinom Centar, pokrenuo je i vodi Konzorcij sastavljen od četiri organizacije: FAMA International, MESS, Obrazovanje gradi BiH i Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH.

Predstavljajući osnovne ideje projekta i dosadašnje aktivnosti, autorica projekta Suada Kapić i rukovodilac Konzorcija Dino Mustafić su kazali: –Napravili smo virtualni muzej opsade, te smo od nadležne službe Općine Centar dobili urbanističku saglasnost za izgradnju muzeja u parku Hastahana. Muzej će biti interaktivnog karaktera gdje će posjetioci moći, nakon ulaska kroz tunel (što asocira na sarajevski ratni tunel spasa), u svakom tematskom kontejneru vidjeti i doživjeti najvažnije segmente opsade, kao što su: blokada, aerodrom, vatra, voda, hrana, ogrjev, kultura, djeca, snajperi, prevoz, umjetnost, izumi za opstanak... I sam oblik budućeg muzeja podsjeća na kontejner, što ima simboličku poruku. U toku je prikupljanje finansijskih sredstava za izgradnju, a već su interes iskazali predstavnici Istanbula, Barcelone i drugih gradove Evrope. Izgradnjom muzeja, koji treba biti samoodrživ, imat ćemo trajno sjećanje na period kada je u nama ostala doza ljudskosti, pored velikog terora za četiri godine opsade-. Tokom prezentacije prisutni su iznijeli mišljenje da se do okončanja izgradnje Muzeja opsade Sarajeva, sva kolekcija smjesti u prostorije Fonda memorijala na Kovačima.

Na ovom skupu je prezentiran i idejni projekt obeliska ''Bosanski nacionalni memorijalni spomenik''. Vedad Čengić, izvršni direktor ''Family Memorial Foundation'', osnovane u New Yorku, a koja je prikupila sredstva za obelisk kojeg žele izgraditi u parku Hastahana kod Muzeja opsade, je rekao da bi taj spomenik bio simbol višestoljetne bosanske državotvornosti, opstojnosti i kulturne tradicije.

-Nadamo se da će nakon pribavljanja odgovarajuće projektne dokumentacije i potrebnih dozvola izgradnja spomenika započeti u što kraćem vremenskom roku– kazao je Čengić.

http://www.centar.ba/novost/10248/vijec ... -sarajeva-

Aposlutno podržavam izgradnju onog krsta iznad Sarajeva.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 09:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Obelisk? Savršeno se uklapa sa piramidama u Visokom. Spomenih milenijumskoj opstojnosti bošnjačko-egipatske države.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2014, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Filozofe, ti si... (izabrati uvredljivu rijec po izboru)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2014, 20:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Zanimljiv tekst
http://www.banjaluka-info.com/vijesti/r ... raspad-bih

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 15:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

http://radiosarajevo.ba/novost/142504/nocache

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 15:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Što je babi milo to joj se i snilo....

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2014, 15:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Nije mi jasno zašto nisu spojili Sa i Tz regiju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 280  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]