Otvoreno pismo Mire Bjelića upravi Rukometnog kluba Borac
Od kukanja i plača nema ništa!
Dugogodišnji prvotimac, a potom i član uprave Rukometnog kluba Borac Miro Bjelić, ponukan poslednjim dešavanjima u ovom klubu, ali i banjalučkom sportu uopšte, uputio je otvoreno pismo upravi nekadašnjeg prvaka Evrope u kome čelnike ''crveno-plavih'' kritikuje zbog pasivnosti!
- Pitam vas da li uopšte pratite zbivanja u sportskim klubovima Banjaluke? Svi oni se nalaze u teškoj finansijskoj situaciji, ali svi oni pokušavaju da reše nastale probleme. Na primer, pogledajte samo kako to rade u Fudbalskom klubu Borac.
Morate shvatiti da na čelu Skupštine i Upravnog odbora RK Borac treba da se imenuju uticajni ljudi iz vlasti, koji mogu da ''udare šakom o sto'' i pomognu kloubu! Šta Borac ima od predsednika skupštine Svete Bajića i predsednika UO Željka Vasilića, osim što su to dobri i fini momci! Takođe, vi koji ste sada u upravi morate da ko god dođe na čelo kluba ne može se govoriti o sukobu interesa jer klubovi u Republici Srpskoj nisu privatni. Takođe, sportski deo kluba se mora odvojiti od uprave! Jer, uprava je tu zbog igrača i da im obezbedi uslove za rad, a igrači treba da se, zajedno sa stručnim štabom, izbore za što bolji rezultat kako bi uspešno predstavljali Banjaluku i poreske obveznike koji ih finansiraju!
Ako vam to nije jasno, dajte ostavke i ključeve kluba predajte gradonačelniku, kako predviđa statut kada klub nema rešenja!
Čini mi se da vi sada očekujete da će vam neko pomoći ili zvati i moliti vas da radite i ostanete u klubu, sa izgovorom da će biti bolje!
Poznavajući vas sve, moj vam je savet da se povučete jer vi ne želite da se bilo šta talasa u klubu i nije mi jasno zašto ste se uopšte i prihvatali tog posla!
Ukoliko ipak odlučite da radite kako treba, moj vam je savet da zatražite od policije za privredni kriminal da otkrije ko je opljačkao Borac!
A kada se to utvrdi, onda tražite od krivca da putem svoje nekretnine namiri štetu ili ide u zatvor!
Takođe, na čelo kluba treba dovesti utecajne ličnosti koje su u stanju da preporode i pravilno organizuju Borac. Jer, od kukanja i plača nema ništa - poručio je Miro Bjelić!