The_new_Statesman je napisao:
Nema nista skriveno, opterecenost ti je vise nego ocigledna ;-)
Zna se kada politicari/lideri koriste JA (kada obecavaju i kada se hvale nekim uspjehom), a kada koriste MI...
Sa druge strane nisam ni upratio takvu izjavu. Uglavnom i ne pratim. Njih dvojica ce dobiti jos dan ili dva medijske paznje i penzija.
Dakle, ne znam da li su rekli takvo nesto, ali i da su rekli to ne znaci apsolutno nista.
Eto, jos samo ostaje nejasno sta si htio sa tako postavljenim pitanjem.
Jos nesto, glede upotrebe omiljenog pojma "torovi"...
Ono sto nudi bosnjacka propaganda je u sustini zamjena tri tora jednim malo vecim? Ispravi me ako grijesim, ali Spijo i ja znamo da se razne grupe istih domacih zivotinja (npr. prasica) pomjesane u jedan tor znaju povredjivati.
Samo cu komentirati dva boldirana dijela....
a) ne znas ti nista o meni, pa mislim da ti je komentar neumijesan,
b) nemas pojma koliko se tu
slazem s tobom...ja sam prvi zagovornik podjele drzave (ne mozes nekog tjerati da zivite skupa ako to ne zeli)...tim vise sto je proslo toliko vremena da je prica o "svako na svoje" vec suplja...ko se htio vratiti-vratio se. Vecina vec imaju izgradjene zivote tu gdje su u toku rata zavrsili. Razlika je sto ja mislim da je mirnim putem nemoguce ovu drzavu podijeliti (zbog nekih po meni ociglednih razloga koje sam ranije navodio), te samim tim -
radije ovaj status quo nego ne daj boze povratak u spiku 90-tih. To je otprilike to.
A BIH je kao - nas trojica dijelimo kucu, s tim sto ti ne zelis dijeliti nista samnom i obrnuto...moze se pokusati primorati na zajednicke prostorije

, ali nema tu srece...Podijeli i vozdra.