banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Avg 2025, 14:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16975 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282 ... 849  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Jan 2014, 18:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Zar nije neki dan AJVAR trazila felge?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2014, 19:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
supermanijak je napisao:
Da li znate nekoga ko otkupljuje felge? Imam dve celicne felge 13" raspon rupa 4x100. Sad su mi visak, ne trebaju mi. Pa da ih prodam eventualno. Ako znate nekoga ko bi kupio.
A ja cu u medjuvremenu nazvati auto otpade da vidim da li bi koji kupio.

Za takve feluge može biti zainteresovan samo nekakav otpad sekundarnih sirovina, a da ti to neko plati na auto otpadu...nema sanse.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2014, 20:25 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Sehxor je napisao:
Sad ispade da svaki SDI ima maglenke :P

Al kao sto nepokoreni rece nema amortizere, a ni turbinu :)

Još da nema motor bio bi najbolji auto. :P

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2014, 20:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Preseli se na vrh nizbrdice ili u narodu poznato kao Alnaser strasse 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2014, 22:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Drugari kratko i jasno,molio bih za pomoc da se lakse odlucim,koji od ova dva plejera je po vama bolji!?Najbitnija mi je izlazna snaga,koji je jaci
Sony ima tri pred izlaza i 52wx4,17wx4rms,ima neki satelitski resiver za radio stanice i ostalo otprilike sve isto kao i pionir
Pionir ima dva pred izlaza,50wx4 mosfet,nisam nigdje nasao za RMS,kompatibilan sa androidom i ostalo sve slicno kao i sony

http://www.pioneer.eu/eur/products/arch ... /page.html
http://store.sony.com/receiver-w-usb-in ... s-Speakers

Hvala unaprijed!

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2014, 23:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Meni Pioneer generalno ima puno prijatniji zvuk nego Sony, tako da se tu ne bih puno dvoumio...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2014, 23:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
princo je napisao:
Drugari kratko i jasno,molio bih za pomoc da se lakse odlucim,koji od ova dva plejera je po vama bolji!?Najbitnija mi je izlazna snaga,koji je jaci
Sony ima tri pred izlaza i 52wx4,17wx4rms,ima neki satelitski resiver za radio stanice i ostalo otprilike sve isto kao i pionir
Pionir ima dva pred izlaza,50wx4 mosfet,nisam nigdje nasao za RMS,kompatibilan sa androidom i ostalo sve slicno kao i sony

http://www.pioneer.eu/eur/products/arch ... /page.html
http://store.sony.com/receiver-w-usb-in ... s-Speakers

Hvala unaprijed!

Kolike su cijene, i gdje ih ima?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2014, 23:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2008, 10:47
Wrangler je napisao:
supermanijak je napisao:
Da li znate nekoga ko otkupljuje felge? Imam dve celicne felge 13" raspon rupa 4x100. Sad su mi visak, ne trebaju mi. Pa da ih prodam eventualno. Ako znate nekoga ko bi kupio.
A ja cu u medjuvremenu nazvati auto otpade da vidim da li bi koji kupio.

Za takve feluge može biti zainteresovan samo nekakav otpad sekundarnih sirovina, a da ti to neko plati na auto otpadu...nema sanse.

Moram naci bilo sta da ih prodam. Da makar budem na nuli. Da nisam otisao u minus. :D
Ako nekome zatrebaju slobodno vi javite. A ja cu traziti da li ima neko kome mogu posluziti.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2014, 23:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2013, 12:06
Meni je nekako drazi Sony, to je klasicni mosfet cip koji oni vec skoro 14g. ugradjuju u sve svoje cd/dvd/mc uredjaje, maximum muzicke je 4x52W na 14,4V sa thd od 3%, ukratko imas u stvari neki 17W rms snage na isti 14,4V (dok radi alternator-auto) sto ti je sasvim dovoljno za neko pristojno ozvucenje u autu, vise od toga ne moze zbog ogranicenja standradne instalacije, eventualno poslije mozes razmisliti o nekom pojacalu za niske u kombinaciji sa wooferom, trebace ti... u autu nikad dosta basa, limarija upija sve a i buka vanjska zagusi...

dodatak: Sto rece urednik i u pravu je , peeoner ima meksi i prijatni zvuk a soni malo tvrdji i grublji bas, mada sve je to stvar ukusa generalno sony uvijek daje vise...

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2014, 23:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Naravno da je stvar ukusa... kod kolege smo izvadili Sonyja (ne sjećam se tačno modela, iz perioda kada je bila popularna Xplode serija) i stavili Pioneera... zvuk je bio osjetno bolji, precizniji... Sony je imao nekako nedefinisan zvuk i poprilično mutan bas.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2014, 00:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma nasao sam ovde nesto,jos sam u razlucivanju sta i kako!
Ima u konradu hrvatskom cini mi se da je pioneer 65 eura,i jos ako bi pdv vratili,sasvim pristojna cijena!
A sony sam nasao na piku lik napisao da je nov,100km,al to je vjerovatno ono kao nov...
Kontaktirao sam ga vidjecemo sta ce biti!

I sta sad,onako generalno,koji je bolji,jaci?Koji ce davati vecu snagu na 2x16 magnat dvokomponentne u prednjim vratima,dva visokotonca pod sajbom,i 2x13 mac audio sa odvojenim visokotoncima koje jos nisam ni skopcao,samo srednjasi tule u zadnjim vratima!Dok ne napravim rupe za visokotonce!Inace,sad mi je sony isto u autu na kojem pise 4x45w,i kad malo vise pojacam izoblicuje mi muziku!A neki dan sam kod starog u autu,koji samo ima ista dva magnatova zvucnika naprijed,i dao mu ja neki pioneer zato sto nema mp3 na kojem pise 4x50,prvi put probao da vidim sta moze!Ma imao sam osjecaj da ta dva zvucnika rade bolje tri puta od moja 4??!?!?!?!Koji je sad to kurac?
Inace ovaj moj problem traje vec godinama :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2014, 00:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Snaga... zica, struja, otpor ...omov zakon na dijelu, jedan savjet, nemoj da kacis neke zvucnike koji imaju vecu snagu od izlaza na cd/mp3, pokazalo se u praksi a i kod mene da ih obicno slabije pojacalo prije podere nego jace.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2014, 00:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ocu ja imati ista jacu muziku sa ovim npr pionirom ili sonijem?Valjda su jaci od ovog mog starog.Mada radi ko satic vec godinama,nije zastekao nijednom!

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2014, 03:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

koga god sam dosad pitao kazu pioneer je vrh!Sad koji bi bio bolji od ova dva??Cini mi se da je sony mladji!Pionir je kompatibilan sa androidom,za sony nista ne pise,ni da li ima blutut konekciju,dok pionir ima i to!Pionir nema cd,sony ima i na ruzan nacin se ubacuje cd.
Koji uzeti,samo da bude bolji od ovog starog,xplode serija?Ako bude isto objesicu se,a i ko zna kad cu drugi put kupovati plejer za auto,tako da.volio bih da se ne zajebem!
I nisam bas skroz skontao sta mu dodje ona pandora i sirius xm.Jel to sve samo za apple uredjaje?

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2014, 08:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

princo je napisao:
koga god sam dosad pitao kazu pioneer je vrh!Sad koji bi bio bolji od ova dva??Cini mi se da je sony mladji!Pionir je kompatibilan sa androidom,za sony nista ne pise,ni da li ima blutut konekciju,dok pionir ima i to!Pionir nema cd,sony ima i na ruzan nacin se ubacuje cd.
Koji uzeti,samo da bude bolji od ovog starog,xplode serija?Ako bude isto objesicu se,a i ko zna kad cu drugi put kupovati plejer za auto,tako da.volio bih da se ne zajebem!
I nisam bas skroz skontao sta mu dodje ona pandora i sirius xm.Jel to sve samo za apple uredjaje?

E vidiš sad, pandora radio i sirisu xm mislim da može samo u u.s da radi, tj. neka njihova satelitska podrška, radio koji se šalje preko satelita ali za xm moraš imati nalog na njihovoj stranici i da uplaćuješ pa se onda neki kodovi kucaju ili tako nešto... uglavnom sve jedan radio prijemnik ako je za u.s. tržište ti maši stanice tj. ide u neparnom koraku npr. 107,1 pa 107,3 ..nema 107,2Mhz jel kod njih je velika zemlja pa je dozvoljeno raspaliti maksimalno signal koji onda zna da preleti van frekvencijonog ranga. Provjeri to jel sigurno taj model ako jeste onda ti je bolji Peeoner, a što se tiče CD i mogućnosti, ko još danas sluša CD, USB je zakon.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2014, 12:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sad nadjem da ovaj stari sony ima 4x25w rms:-/Pa ko sad koga tu jebe u mozak?
Kao jaci od oba ova!Jel to moguce?

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2014, 13:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Zavisi na koji se način mjeri... ako se mjeri sa 10% THD dobiće se veća cifra nego sa 1% THD. Uglavnom, svaki radio bez dodatnog pojačala ima istu izlaznu snagu (teoretski maksimum je 51.84 W na 4 oma). Nemoj biti rob ciframa, one nemaju puno veze sa kvalitetom zvuka koje daje pojačalo... prema meni, Pioneer je bolji izbor.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2014, 16:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ok,tako nesto sam I ja kontao!Ako bude bice pionir!I ovaj podatak za sony je od koristi,ako je za usa trziste da tjuner bas ne radi kako treba!

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2014, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Vojjjojjjj, ima li neki drugi podforum za takve stvari? :lol:

Ima li neko slučajno predstavu ima li kod nas negdje kupiti Bosch Motorsport wideband O2 (Lambda) sondi?
Uopšte, Bosch Motorsport, radi li iko s tim?
Trebala bi mi možda i neka 044 pumpa...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2014, 21:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Nećeš ništa postići sa wideband o2 sondom, ako u ECU nemaš mogućnosti da rezoluciju kvalitetno iskoristiš. Za to ti treba meni malo bolji SA ECU ili bas custom FW za tvoj ECU.

Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16975 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282 ... 849  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]