Vader je napisao:
indijanka je napisao:
Jer, ko zaista zeli da zivi dole - taj ce spakovati svoju prciju i nece palamuditi ovdje po forumu
Čekaj malo, da li je ova rečenica kritika svima koji su ovde napisali da bi radije ostali na ovim prostorima? Da li se ne smije napisati da je nekima draže i bolje ostati ovde?
Jok

To je kritika svima koji zive izvan granica ex YU ali redovno palamude kako bi se vracali na nase prostore
Sto se tice tih setnjica uz Vrbas, pogleda sa Sehova ..Sve to stoji.
Razgovarajuci sa mojim drustvom dole shvatila sam da postoje ljudi koji bi otisli ali se boje neizvjesnosti... Sta cu? Kako cu? Ne znam jezik, itd ... Znaci zelja da odu je tu ali volja, da se sam potrudis oko necega, ni blizu.. Takvi mladi ce i dalje prestavljati nekih par % koji su nezadovoljno i koji kukaju ....
Opet poznam covjeka ( kucni prijatelj) koji je nekih 80ih otisao za L.A. i zivio do pred sam rat , zajedno sa porodicom.. Gore su se imali sve sto i u BL sa,mozda, malo boljim standardom... Nebitno, pricao je poslije kako mu je natjteze padalo sto ga niko nije pozdravljao na ulicama i po lokalima gdje je izlazio

Misliiiiiiiim ... Al ok. To je njegov stav. On ne moze da zivi bez da ga ko prepoznaje i gotovo...
Mada mi se cini da dosta naseg naroda upravo od tih kompleksa pati.. Ne zele biti "stranci".. Cinjenica je da su ove starije generacije skoro svi bili fizicki radnici sto je mozda ( samo njima u glavama) davala osjecaj nize vrijednosti, sto se, opet, ispoljavalo zidanjem "vile" na selu - da svi vide ... Danasnje mladje generacije su skolovane, ne pate od kompleksa "sela", imaju internacionalno drustvo i znaju da uzivaju u zivotu.. Ali da ne duzim i ne razvlacim predaleko od teme
Citiraj:
Pokušaj shvatiti da je nekima dovoljno sasvim malo da budu sretni. Imaš ljude kojima je dovoljno da prošetaju kraj Vrbasa, popnu se na Šehove ili Starčevicu i da im srce bude na mjestu.
I te kako te shvatam. Ali necu da shvatim da se ta jedna setnja uz Vrbas moze uporediti sa placnim glasom djeteta ,koje moli majku da mu kupi najobicniju cokoladicu ili igracku.. Dok ga ona tuznim ocima gleda i kaze: NEMAM !!! Necu i ne mogu da shvatim da su Sehovi vrijedni tuznih penzionera koji bukvalno prose po pijaci... Necu i ne mogu da shvatim da je pored te nemocne starice prosla grupa mladica u nekim 20im god koji su tu jadnu staricu ismijavali i ponizavali... Zar je to MOJA Banjaluka ??? Zar je to mjesto koje nudi bolju perspektivu ?? Gdje ti komisluk nema obzira da si mozda putovao citavu noc i kojem se slusa Turbo folk u poprilicnoj jacini ?? Kojeg, kada mu se pristojinim tonom obratis, ne svrbi kultura i pristojnost- jer on za to i ne zna !!!
Pazi, mogli bi se ti i ja ovako do sutra ubjedjivati... Ti meni svoje argumente a ja tebi moje .. Cinjenica je da je Banjaluka i svaki drugi grad unakazena i vracena godinama unazad.. Ako vec ne mogu naprijed onda necu ni unazad... Ovom sadasnjom Banjalukom profitira ( nemoj misli da profitom smatram financijsko stanje) najveca bagra i sljam.. Ljudi koji su se preko noci docepali vlasti i pozicija... Ljudi sa kupljenim dipolomama i ukradenim autima..
Pametni su ucutali a budale su progovorile....
U takvoj zemlji nisam htjela da zivim JA a jos manje zelim da u njoj zivi moje dijete.