Tako,i treba da cestitas ma koliko ti bilo vokri sto smo prosli
Cestitke i vama na ulozenom trudu ove sezone u Euroligi nakon dugu dugo vremena
Nego,Partizan je ovo mogao mnogo bolje vecaras.Osim slabog suta neshvatljive su bile greske i brzopletost u napadu,nesmotreni potezi,neki skoro nevjerovatni promasaji pod kosem protivnika itd.Cim se malo trezvenije odigra napad-dva dodjemo u egal.Vidjelo se da mozemo sa njima igrati ali kako ih stignemo tako padne koncentacija i neobjasnjivo im dajemo lopte plus sto u par navrata smo ostavljali slobodnog igraca na vanjskom sutu sto su oni kaznjavali.U pravu je Dule kada kaze ,,treba vam pola sata da preuzmete igraca,,.Tako i jeste bilo.Veceras su momci bili nekako sporiji,tromiji,za razliku od proslog meca u Instambulu gdje su bas u pojedinim periodima kidali i u odbrani i u napadu.Mnogo vise su bili agresivniji,precizniji itd. sto je dalo rezultat,a veceras Boga mi ni pola od toga nisu odigrali.
Kako god,ja sam prezadovoljan ovim uspjehom u Euroligi ali i dosadasnjim rezultatima u ABA ligi uzevsi u obzir da su nam neki igraci povrijedjeni a i kada se vrate ko zna koliko ce im trebati da se lijepo vrate u ritam.U top 16 smo prosli zasluzeno jer smo bolji od Budivelnika i od Nantera u medjusobnim susretima.Na domacem terenu smo ove ekipe bukvalno oduvali i to mi je bitno.Tako su stvari dosle na svoje mejsto pa smo zavrsili na 4 mjestu.Svaka cast momcima a u top 16 sta bude.Mi smo svoje postigli za ovu sezonu mada treba probati dalje.
Sto se ABA lige tice ove sezone je slabo pratim.Odgledao sam mozda 4 meca jer me mnogo vise i ne zanima.A đe će me zanimati toliko kad smo pokazali da smo tate u regionu,i opet smo u vrhu tabele gdje se nalazimo od kako smo pristupili ovom takmicenju.Mi nismo zavrsavali na nekom 7,9 ili sta ja znam 13 mjestu.Konstantno smo gore evo 10-ak sezona cini mi se i najslabiji uspjeh nam je polufinale.Malo li je?
Nakon ovih godina i osvajanja regiona šlag na tortu bilo je ovogodisnje finale,meni do sada najdraze,cak i od onog finala u Zagrebu.To moram priznati.Kome treba vise?Mislim,pa sta ako neko drugi nekad uzme titulu u ABA ligi.Ne mozemo mi do vijeka.Neko žudi sa jednom titulom a mi uzeli 6
Taj posao sto smo obavili za neke ekipe ostati ce samo neostvareni san.