Džontra je napisao:
Ja iz pouzdanih forumskih izvora, znam da ovi iz državnih i gradskih izvora crnče, i da nije njih, sve bi ovo propalo...
Hm, takav je sistem da bez njih nema nista.
LemiGO je napisao:
Lolly je napisao:
Koliko ja znam, a trebalo bi da znam, ovaj projekat je privatni a bice bukvalno isplativ trecu godinu.
E sad, kod nas nije nista normalno sto se u startu od drzave ili nekog drugog odmah ne uplusas bar koju hiljadu.
A i narod smo takav, koji odmah pita ko stoji i zasto iza toga.
Tako da i ako se desi da neko osmisli nesto sto ce mu se dugorocno isplatiti i sto je u nekoj zemlji normalno, kod nas je to nelogicno. Taj ili laze ili je lud.
Naravno da narod pita, na to ima i pravo jer isti taj narod izdrzava ove iz drzavnog kazamata, i ovaj projekat ce biti ispplativ samo ovima iz drzavnog kazamata i privatnicima sa kojiima zajedno varaju raju. Umjesto da se bave davanjem otkaza drzavnim sluzbenicima (parazitima koji sishu krv na slamcicu) oni prave zimzograde. I nije normalno da se kod nas koji nemam realni sektor prave ovakve gluposti.
Ovo je nastavak. Najlakse je podijeliti otkaze u administraciji, ali sta onda? Sta ce puniti budzete penzionog i socijalnog? Ko ce kupovati ono jada sto tzv. proizvodno/usluzni sektor ima da ponudi? Znaci tonu svi, ekspresno. Vec milion puta vidjeno u aranzmanima MMF
Rjesenje je teze, ali bolje. Uposliti sve te ljude. Na primjer ovi administrativci koji su radili u organizaciji Zimzograda su jednostavnije i lakse mogli da ispijaju kafe po citav dan. I nista. Bar bi bili postedjeni ove pljuvacine.
Da li je to rjesenje? Sjedicemo i nista necemo raditi?