Šta znači kredibilitet ? Kako se taj isti kredibilitet zaslužuje ?
Citiraj:
Mnoge stvari ti postanu jasnije i ljepse, gledas ih u drugacijem svijetlu, a ne ne kao nesto sto moras citati. Uostalom, kad citam knjige, ako mi se nesto svidja, nastavicu, i obrnuto. Niko te ne moze natjerati da ti se nesto svidi, ako ti jednostavno ne vidis poentu ili zanimljivost u onome sto citas.
Sve na ovom svijetu podliježe nekim zakonitostima pa i sama umjetnost. Ljepota nije pravi poredak stvari, ljepota se izmišlja. Ono što je lijepo meni ne mora biti lijepo i tebi! Pa smo se dosjetili da bi bilo dobro odrediti nekakva pravila ponašanja. U ljepotu smo uveli pravila i zakonitosti, kojih bi se trebao pridržavati svaki umjetnik, ali tako, da što je više moguće ostavimo prostora umjetničkoj slobodi izražavanja.
E, vidiš tu nastaje problem!!!
Ja kao Englez, sa svim obilježjima koja idu uz taj naslov, a njih je mnogo više negativnih nego pozitivnih, a najmanje umjetničkih (oni su jednostavno operisani od umjetnosti ). Ne mogu dozvoliti da tamo neki Bantu crnac bude veći umjetnik od mene. (sad ja malo banalizujem, ali to je to...sory!!!)
Sve što imam u svojoj kulturi je laž( to sam ja sad kobajagi Englez ). Pa ću iskoristiti sve svoje resurse da okrenem stvar u svoju korist ( a hvala Bogu nakrao sam se širom svijeta pa imam ). Sad ide jedan beskonačan spisak laži.
1. kralj Artur nije Englez,
2. ... itd.
..., tako i Šekspir. Osrednji komedijaš poprilično ružan, ali igrom slučaja spletom okolnosti dolazi u poziciju u kojoj jeste
jer oni jednostavno nemaju nikog drugog