Citiraj:
Kad je teško - Željko!
Ne može niko, ama baš niko, cenjeni publikume, da me ubedi da privrženost najtrofejnijeg košarkaškog trenera svojoj najvećoj ljubavi nije pobedila puki profesionalizam večeras u Stambolu na Bosforu.
Autor:
Filip
Mitrović
Još kad je Fener dobio u CSKA Moskvi krenule su čaršijske priče da su Turci prvo mesto kaparisali i da će 'Željko da pusti'. Pa Mirsad Jahović začini kako su tamo u upravi svi grobari sem 'jednog' što je za Zvezdu, neki Sandžaklija izrod. Kako bilo, Partizan M:ts večeras dobi, a vi sami prosudite.
Ono što ne mož' da ne upadne u oči je da je Fenerbahče mogao da se vrati u igru kad god je hteo, onih -14 očas posla odoše u pozitivu, tako da na kraju još ispade da smo umesto jedne obične farse gledali dramu.
Serija crno-belih od 10:0 u posednjoj četvrtini nije prekinuta tajm-autom, nema se kad, rasplamsala se igra, jbg, mnogo se žuri, a ko žuri taj greši. Pa pravi glupe faulove, poklanja lopte, skloni se za skok u napadu od bunila, a 'oće i može da bude prvak Evrope. Što je brzo to je i kuso, al zapisnički sto sam ko duh, treneri preksrtili ruke, malo opsuju, i to je to.
Čak i Musli krene da daje koševe, kod jednog doduše zakasnio, a 'Mekejlebovskom' se baš kad najviše treba skrati ruka sa penala.
S druge strane, Bogdanović, Kinzi, Milosavljević i Lovernj su pokidali kako su odigrali, ali je najbolji igrač Partizana u ovoj pobedi bio Željko Obradović.
Lepa je ovo stvar za srpski sport i košarku, dobila i rahmetli Crvena zvezda Telekom, Đenka i ostali zapalili Kuću, sunce ti kalaisano u polupraznoj Areni , ma divno jedno veče, milina Božja, posebno ako crno-beli odu u TOP 16 za šta imaju izgledne šanse.
Pričajte da je ovo veliku uspeh, kad se pogleda semafor i jeste, ali slika preslikana k'o onomad kad je Partizan isto tako volšebno savladao PAO u Atini, kad je Sani Bećirović ispuštao loptu k'o da je, da porstite, govnjiva.
Sram mene bilo što ovako skrnavim svetinju lika i dela najtrofejnijeg trenera u Evropi i najuspešnijeg srpskog košarkaškog kluba, al' šta ću, nisam slep kod očiju