banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 415 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Dec 2013, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Napisi koji proizvodjac, snaga i cijena, da znaju zainteresovani. Bas im variraju cijene, pa nije zgoreg uporediti. Imam jednu tabelu sa cijenama kad sam ja kupovao, okacicu kasnije.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 12:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
moze li mi neko sad objasniti razliku izmedju norveskih radijatora i konvektora posto sam, do pre neki dan, mislio da je to isto

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja mislim da je to isto. Ima na sajtu nekog od proizvodjaca, Nobel cini mi se, lijep jednostavan tekst o njima.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013, 20:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2013, 16:03
Nego šta već isto. Jedino može biti razlika u termostatu da je manje ili više osjetljiv pa da to utiče na cijenu.
Dizajn i završna obrada manje-više, ako je kvalitenija boja duže će izdržati da ne požuti, ali ni to nije garancija.

I na kraju dolazimo do grijača koji je isti na svim uređajima, sva električna energija se pretvori u toplotu i tu ne može postojati manji ili veći stepen iskorištenja. Sad što se narod peca na priču kako su neki štedljiviji od drugih je to što hoće da ubijede sebe kako su učinili pravi potez kupovinom 3-4 puta skupljeg proizvoda iako su za razliku u cijeni mogli da se griju bar jednu zimu.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013, 09:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

jos nekoliko pitanja: da li ti konvektori imaju sopstvene nosace ili se moraju natakariti na zid (iznajmljujem stan, pa mi busenje zida nije rjesenje)? i, bar od ovih u ponudi Nobela, koji je bolji - F117 ili Odyssee?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013, 09:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Idu na zid, potrebne rupe.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013, 09:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pljuc, moracu onda ganjati neki uljani radijator ili nesto tome slicno

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013, 09:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa nije to neki problem, kad pođeš iz stana i budeš krečio samo pregletuješ te rupe i sve ko novo. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ili jos bolje, ostavis buducim stanarima konvektor i niko nece da se ljuti zbog par rupa :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013, 09:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Može i tako. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013, 09:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

stan je renoviran, tako da mi se ne rade nikakvi zahvati, a kreciti necemo kad budemo izlazili, jer se necemo dugo zadrzavati u ovom stanu (3 mjeseca max)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013, 09:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa imas i "samostojece" varijante konvertora, poput uljanog radijatora na tockicima, samo puno lakse.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam takve vidjela kod nas. Taj sto bi se vozao po kuci i mene zanima, ako ko bude gledao neka javi cijenu.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013, 10:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ako imaju samostojeci, volio bih znati gdje
tockici me ne interesuju, ne planiram ga nosakati po stanu, bitno je samo da ne busim po zidu :)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013, 12:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2012, 11:44
Ja sam kupio u Konzumu oko 140 km (bila akcija). Super grije, moze na zid a i ima postolje. Kad se ugrije ugasi se sam i tako se upali. Mislim da ima i razlicite jacine ja sam uzeo ovaj srednji od 1300.

Spoiler:
Slika

Spoiler:
Slika

Spoiler:
Slikag

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2013, 18:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jun 2009, 16:45
Dodju sa nosacem za zid (potrebno tiplanje) ali mogu se poruciti i "tockici" koji se nataknu odozdo, nisu skupi :) Ja konkretno imam airelec tactic model (francuski) ekstra grije 2KW

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2014, 11:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Gdje u BL se može naći veći izbor uljanih radijatora ? Konkretno, zanimaju me pločasti uljani radijatori(mislim da se tako zovu).

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2014, 16:06 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Dec 2014, 15:57
Pozdrav...........
Imam kucu u Tuzli na dva sprata odprilike 150 kvm....
Donji sprat ima veliki dnevni boravak spavacu sobu i kupatilo,a gornji tri sobe i kupatilo.....
Interesuje me da li je bolje da kupim Norveske radijatore ili da uvedem grijanje na struju sa onim bojlerom i radijatorima....
Da li je moguce da ako bih kupio Norveske radijatore a trebalo bi mi oko osam komada,da bi oni trosili manje struje od jednog bojlera....Da li neko ima iskustva ili zna nesto o ovome.....pozdrav

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 15:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jun 2009, 16:45
Ako imas dobru vanjsku izolaciju na kuci i jako dobru stolariju jedino tada ti se grijanje na struju "isplati". Ako ispunjavas ove uslove onda racunaj mjesecni racun u vise hladnim mjesecima (decembar, januar, februar) oko 200 maraka struje - samo za grijanje. u ovim malo toplijim mjesecima oko 150...

ako nemas izolaciju i dobru vanjsku stolariju mislim da neces prolaziti ispod 300-400 KM mjesecno (minimum) ( to je dobro u slucaju da si pun para pa te boli uvo za racun)

sto se tice vrste grijanja, u prosjeku ti ide 1 KW na 10 kvadrata, s tim da ne moras grijati bukvalno sve u kuci, uracunaj dnevni boravak, kupatilo, a sobe recimo samo da umlacis gdje spavas. Svi ti grijaci na struju trose slicno struje pa do nekle svejedno je sta ces uvesti...

Bojler na struju je skuplji i moras se zajebavati sa cjevima i radijatorima i razvodjenjem, ali je prednost sto na to mozes spojiti i bojler iz kupatila...
Norveske radijatore mozes lakse postaviti....

Ako nekim slucajem imas stare radijatore, mozes kupiti MEK grijace i staviti u radijatore, nije potrebno da su radijatori povezani i jedan mek je 60 KM tako da su povoljni...

Ako ti je losa izlolacija, onda mislim da ti je jeftnije na dobra stara drva, eventualno pelet....

Ovo je neko moje misljenje, jer sam probao sve varijante u zadnje 3 godine :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2015, 19:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kako prolazite sa računima za struju zimi?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 415 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]