banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2004, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Аха... за тебе су контрадикције све оно што наука није у могућности да објасни... :roll:

Јел тако? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2004, 13:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
Marane, ako ti mozes da mi objasnis bilo bi super :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2004, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Нисам сигуран да ти је објашњење уопште потребно, јер детаље већ знаш. Проблем је у томе што си "неверни Тома", и док то не видиш и "опипаш" властитим прстима, не верујеш. А писано је: "Благо онима што не видеше, а повероваше..."

Иначе, детаљи о безгрешном зачећу и оваплоћењу Бога рађањем од Марије Дјеве могу се наћи на интернету у оквиру Светог Писма, Протојеванђеља Јаковљевог, и другим светоотачким списима. Много тога можеш и сам наћи, а ако не иде, могу ти и ја дати неке линкове. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2004, 09:22 
Grigorii se bavi tipicnom ruskom-ateisticko-komunistickom demagogijom, svedimo sve na na nivo najjednostavnije logike pa dokazimmo da nema smisla, npr. Marija rodila boga + djevica... give me a break, ako ti nemas mozga da citaas, nemoj da iznosis svoja nebitna zapazanja. Isto tako su ti pitanja totalno pred-pubertetska, cuj ako se isus rodio prije 2000. godina kad se rodio bog? (?!), moze li i : Dali na kraju duge stoji cup zlata? uvidjas li banalnost i linearnost svojih pitanja?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2004, 03:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Проблем је заправо већ у самом наслову теме. Јединородни Син Божји није рођен пре "тек 2000" година, него је вечан и одувак као и Отац. Он је само оваплотио - инкарнисао пре цца. 2000 година од Светога Духа и Богородице Марије. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Sep 2004, 08:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Sep 2004, 06:45
kakvo pitanje :-?

'...I u jednog Gospoda Isusa Hrista, Sina Božijeg, Jedinorodnog, od Oca rođenog pre svih vekova Svetlost od Svetlosti, Boga Istinitoga od Boga Istinitoga, rođenog, a ne stvorenog, jednosuštnog Ocu od koga je sve postalo.
Koji je radi nas ljudi i radi našeg spasenja sišao sa nebesa i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek...'

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2004, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

И шта си хтела да питаш? То је део Символа Вере... што си навела. Јел ти то нејасно? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2004, 13:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Sep 2004, 06:45
Maran Ata
Gospod dolazi :wink:
Nisam ništa htela da pitam, nego sam dala komentar na postavljeni topić, pa ne mogu da verujem da neko daje komentar da je, kako je navedeno, 'Sin od Boga' rođen pre 2000 godina.
Zato sam i navela deo Simvola Vere iz kog se jasno vidi da je Isus rođen od Oca pre svih vekova i da je jedno sa Ocem, a da je pre 2000 godina sišao sa Nebesa na naše spasenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2004, 13:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

А добро... лепо. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2004, 23:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
Može li iko od mojih dragih pravoslavaca jednostavno odgovoriti na postavljeno pitanje a da ne isprepada i iznapada onog koji ga je postavio?

Konfuzija opet oko prevoda.
Citiraj:
and blessed is the fruit of Thy womb Jesus
Holy Mary Mother of God pray for our sinners

Mene su učili "i blagosloven plod utrobe tvoje
jer si rodila Gospoda Isusa Hrista
Spasitelja duša naših."

Valjda se tu gubi ta kontradiktornost koja te zbunjuje.
Nadam se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2004, 00:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Preskočio sam glavnu temu.
Za sve postoji pravo vrijeme. Pošto smo vrijeme mi (ljudi) izmislili, naravno da po nama nije uvjek savršeno. Il se trebalo duže peći ili nam je reš. Nekome je zima prekratka a nekom ljeto nikad da dođe.
Što se rodio baš tad kad se rodio?
Što si se ti rodio baš tad kad si se rodio?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 21:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Okt 2004, 22:28
Svijet ide dalje i napreduje, no to nije razlog da zaboravimo da smo mi ipak samo stvorenja, sto znaci da ima i Stvoritelja!
Taj Stvoritelj je Bog (neko ko je nadnaravan, svemocan i sl.)
Naravno neko ko je kratkovidan mozda se zapita; ,,a ko je onda stvorio Boga?´´ ...Ako ukljucimo logiku onda ovo pitanje otpada, u suprotnom padamo u jedno koli istih pitanja, a to se nebi smjelo desiti, mi ipak postojimo, a kao takvi moramo biti stvoreni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 21:48 
Početnik
Početnik

Umalo da zaboravim!
Eventualne kontradikcije nisu dokaz za nepostojanje Boga, autenticnost, uglavnom, svih svetih knjiga ovisila je o pojedincima koji su skloni grijesenju!
Dakle ako je neko od ljudi pogresno nesta zapisao, ili namjerno izmjenio nikako ne utice na postojanje Boga!
Hehehe izvinjavam se ali malko mi smjesno kako neko moze da zakljuci da eventualna greska nekoga iz kasnijeg doba moze da utice na postojanje Sile obaveznog postojanja, jer da je nema nebi ni nas bilo, i sile pespocetnog karaktera, jer u suprotnom padamo u beskrajno kolo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2004, 22:07 
Početnik
Početnik

Opet ja!
Vidim na pocetku topica spominjes i Islam i Muhameda...
Nemoj sabirati krompire, kruske, jabuke i orahe u istu vrecu!
U islamu je to malo jednostavnije, monoteizam je dosta zastupljeniji tako da za jedan mozak i nije tesko skontati!
Kod muslimana je Muhamed samo Boziji Poslanik koji objavljuje volju boziju, i muslimani ga nikada nisu obozavali!
Druga stvar, sveta knjiga muslimana je potpuno ista, od one koja je u Moritanaca pa do one koja je u indonezana, i u njoj nema teza koje ljudski mozak ne moze svariti, kao npr.
Grigorii Rasputin Poslao: 13.07.2004. 13:15 Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Marija, mati od Boga, i jos devica....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2004, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Јел ти то нама продајеш мухамедански мит о томе како је куран један? Јадан не био... па сами мухамедански извори говоре о многим верзијама те сатанске књиге. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2004, 20:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
ajsmen, ukinuli su ti temu :D .... nisam odma skontao, ... no drugi put kako procitah odvalih se od smijeha.

Svaka cast care

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2004, 20:32 
Početnik
Početnik

Nemoj mi samo reci da imas neke od tih izvora!?
...ako vec imas pocasti i ostale!
Otprilike znam na sta pucas, ali i znam da si samo nacuo o tome, -'daleko su istanbul i Bec'!!!
Kur´an jeste spusten sa vise dijalekata (jer su arapi u svom govoru koristili vise dijalekata) ali znacenje je potpuno isto!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2004, 03:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo ti pa citaj iz vasih - muhamedanskih izvora...

1. Дашти

У својој књизи "23 Године", на страни 28. говори о више верзија курана. Поред тога, на страни 98. каже:

"Абдулах је одбацио ислам на бази да, ако су објаве од Бога, не би смеле да буду мењане на основу упита писара попут њега. Након напуштања (мухамеданства) отишао је у Меку и придружио се Кураишима."

2. Мандуди

У својој књизи "Значења Курана", на странама 17-18 говори о више верзија курана

3. (Ислам, стр.189)

"...(куран) има велики број варијанти..."

4. Салех ал-Вахаиху

Написао текст "Студија о Седам Куранских Варијанти", штампан у "Међународни Журнал Исламских и Арапских Студија", Том 5, број 2, стр. 1-57, 1989. година

Итд... Све су ово докази из мухамеданских извора да постоји више верзија курана. А колико ли тек верзија превода на друге језике постоји? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2004, 22:15 
Početnik
Početnik

Molim te napisi na latinicu, imam problema sa citanjem cirilice!
Ps; ne radi se o provokaciji!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2004, 22:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
Evo ti pa citaj iz vasih - muhamedanskih izvora...

1. Дашти

У својој књизи "23 Године", на страни 28. говори о више верзија курана. Поред тога, на страни 98. каже:

"Абдулах је одбацио ислам на бази да, ако су објаве од Бога, не би смеле да буду мењане на основу упита писара попут њега. Након напуштања (мухамеданства) отишао је у Меку и придружио се Кураишима."

2. Мандуди

У својој књизи "Значења Курана", на странама 17-18 говори о више верзија курана

3. (Ислам, стр.189)

"...(куран) има велики број варијанти..."

4. Салех ал-Вахаиху

Написао текст "Студија о Седам Куранских Варијанти", штампан у "Међународни Журнал Исламских и Арапских Студија", Том 5, број 2, стр. 1-57, 1989. година

Итд... Све су ово докази из мухамеданских извора да постоји више верзија курана. А колико ли тек верзија превода на друге језике постоји? :lol:

Sve to stoji. Valjda. Vjerovaću Maran Ati.
Ali nisu muslimani ti koji se tuku i svađaju zbog različitih prevoda već mi.
Ubogi hrišćani.
Musliman je musliman. Kopliko kod njih ima "sekti" i međusobne mržnje a koliko kod nas hrišćana?
Kako to da se kod nas baš toliko izgubilo u prevodu?

Iako sam citirao Marana ovo je NARAVNO pitanje za sve koji mi žele i misle da mogu odgovoriti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]