epek je napisao:
Imam samo jedno da dodam na diablo-ov post: AMIN!
... <cut>
Digresija je napisao:
Sta mislis kako su se osjecali tih nekoliko hiljada ljudi, koji da su glasali, glasali bi protiv Busha, a sad se kaju sto uopste nisu izasli na izbore?
U Americi vaze potpuno drukcija pravila igre nego ovde i tih nekoliko hiljada glasaca (ja mislim da ih je bilo manje od 1000) ne bi promijenili apsolutno nista. Cak i da je Gore izabran opet bi se desilo isto sranje sa WTC-om i sa Irakom - svi su oni ista govna.
Digresija je napisao:
Je l' bi vi da se na vlast vrate ratni profiteri, kriminalci i njihove marionete? Eh ...
U pravu si. U stvari radilo se o oko 800 glasova, uglavnom Crnaca, u Floridi, u kojoj je inače Bušov rođeni brat i dan danas guverner. To se i spominje u onom filmu Michael Moore-a, a i neki su mi Ameri potvrdili da je to živa istina.
A poenta je da ako ne izađeš na izbore, onda se može dogoditi nešto slično, tj. može neki idiot pobjediti za kojeg nije ni glasala većina, sa malim brojem u njegovu prednost ili preko nekih manipulacija. Neko reče da se zlo i dešava kada dobri ljudi ne urade ništa da ga spriječe. Proaktivnost je ključ.
E sada, posebna je priča kako u moru lopova, lažova, ratnih profitera i inih odabrati nekog za koga misliš da će bar pola od onog što obećava i uraditi. Ove godine kampanja je bila posebno prljava, pogotovo za BL jer je tu i sva moć i pare od poreskih obveznika i šeme sa građevinskom i bilo kojom drugom mafijom.
Ne želim da nikom predlažem za koga da glasa, to je ipak lična stvar. Ipak, bilo bi dobro malo sagledati rezultate a ne izgovore.
Toliko za sada. Mogao bi ja još puno ali bojim se da bi se rasplinuo u pojedinostima.