banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 15:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Dec 2012, 12:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2012, 21:27
A šta ćemo ako se ispostavi da je na platnom spisku bio i presvijetli Mile od Laktaša?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2012, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Pronaći ćemo toplu vodu

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2012, 13:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A ako je obratno :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2012, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
svesifre je napisao:
A šta ćemo ako se ispostavi da je na platnom spisku bio i presvijetli Mile od Laktaša?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Cisto sumnjam jer je Mile bogatiji i od Miska. Mozda obrnuto

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2012, 15:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Pitanje je i ciji je Mishko, ali bilo bi lijepo da se u paketu otarisimo i Lemija pijavice, osilio se pa bi mogao kao i cika Mishko malo u ladaru. Mada cisto sumnjam da je kod nas to moguce.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2012, 18:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo ljudi se već udružili i pružaju informacuje

Citiraj:
SKANDALOZNO

AFERA MIŠKOVIĆ - TELEKOM SRBIJE I TELEKOM REPUBLIKE SRPSKE

DRŽAVA - TO SAM JA pardon DRŽAVE - TO SAM OPET JA

Nema gde ga nema.

Miroslav Mišković uzeo kredit od Komercijalne banke za izgradnju stanova u Tuzli, a garant mu bio Telekom RS

Podsetićemo da je Boris Tadić bivši savezni ministar telekomunikacija a kasnije i kalif umesto kalifa svojevremeno "prodao" tj poklonio Miloradu Dodiku dobar deo Telekoma Srbije i izmestio u Republiku Srpsku, grejs period milion svetlosnih godina, kamata 0,00000000000001% na dodjem ti.

U ovim suludim transakcijama po sistemu DOSIJE X YZ ALFA, BETA, GAMA. DELTA, OMEGA... Miroslavu Miškoviću leđa je čuvao ni manje ni više nego Telekom Republike Srpske! Mišković je sa Fahrudinom Radončićem, aktuelnim ministrom bezbednosti u Savetu ministara BiH, ušao u biznis - kupovinu atraktivne lokacije kod stare železničke stanice u Tuzli radi izgradnje stambeno-poslovnog centra - a kako nijedan od njih nije imao keš za ulazak u realizaciju projekta vrednog 30 miliona maraka, tražili su kredit od Komercijalne banke Beograd.

(Podsetimo se da je Ljuba Šiptar nekadašnji direktor ove banke bio ujedno i jedan od najvećih finansijera Demokratskog Centra Dragoljuba Mičunovića, kasnije doživotnog političkog savetnika DS-a kada se ovaj utopio u isti, pored Miše Omege zvanog Miša Alibaba, čuvenog džeparoša na liniji 16 Okretnica na Karaburmi - Dom Omladine i nazad a sada uglednog bizmismena sa sopstvenom bankom u Londonu i Palma de Majorci.)

Odobren im je kredit od deset miliona konvertibilnih maraka, a kao garant iza Miškovića i Radončića stao je tadašnji Telekom Srpske!

Mišković i Radončić potpisali su ugovor o osnivanju „Prezident nekretnina“ u junu 2007. godine. Prema registraciji u Sarajevu, u februaru 2008. godine, „Delta rilestejt“ je posedovala pedeset procenata preduzeća, Radončićev „Avaz Roto-pres“ 25 odsto, a još 25 odsto posedovala je ofšor kompanija registrovana na Belizeu „Veniti internešenel korporejšn“.

U Telekomu RS potvrdili su ovu informaciju, uz obrazloženje da je Telekom dao garancije za kredit prema „Prezident nekretninama“ pod komercijalnim uslovima koji predviđaju odgovarajuću kamatu za pomenutu uslugu.

http://www.facebook.com/99Srbija99Serbia?ref=stream

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2012, 19:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

iskopao sam još nešto

Citiraj:
Malo je poznato da je glavni zaštitnik porodice Mišković posle Petog oktobra bio Mlađan Dinkić.
Gospodin Miroslav Mišković je rođen u selu Bošnjani kod Varavrina, odakle je i Mlađanova majka Mirosinka. Miroslav je Mlađanu ujak. Na preporuku tadađnjeg šefa Resora Državne bezbednosti Radomira Markovića, Miroslav je, uz saglasnost njegove majke Mirosinke, Mlađana poslao u ”opoziciju”.
Novčanim prilozima, koje je predstavljao kao da ih Mlađan pribavlja, osigurao je Dinkiću u opozicionim redovima solidan status. Nakon Petog oktobra, kada je postao guverner Narodne banke Jugoslavije, Mlađan Dinkić odigrao je istorijsku ulogu u prikrivanju para podorice Milošević i bogatstva Miroslava Miškovića.
U narednim brojevima objavićemo nalaze Tribunala u Hagu, koji je istraživao kretanje novca iz Srbije u vreme vladavine Slobodana Miloševića i na koji način su te pare, uz pomoć guvernera, a danas srpskog ministra finansija Mlađana Dinkića, ostale na tajnim računima. I kakva je njegova uloga.
Tabloid raspolaže proverenim podacima da je premijeru Koštunici postavljen ultimatum, nakon što su mu ustupljeni svi podaci o pljačkama gospodina Miškovića i Mlađana Dinkića, da obojicu, bez odlaganja, mora uhapsiti i izvesti pred sud. Predsednik Boris Tadić takođe je upoznat, na posredan način, i pokušava da se distancira od gospode Miškovića i Dinkića.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.media1.rs/drustvo/hronika/10 ... davao_pare

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 15:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2012, 16:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kakav je ovaj Somborac car :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo i danas zadaje :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2012, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jedan tekst od prije 4 godine.

Citiraj:
Wednesday, November 19, 2008
Ekonomija destrukcije, drugi deo
Čitajući na Facebook-u neke komentare na moj note "Delta. Kompanija ili kombinacija državnog vrha?", shvatio sam da nisam bio dovoljno jasan u prikazu suštine teksta.

Taj tekst govori o tome da je grupa ljudi (Dinkić, Mišković, Milosavljević, Jelašić, Đelić i još mnogi iza kojih verovatno iz senke stoji Danko Đunić, a uz prećutnu podršku vrhova svih političkih partija: Tadića, Koštunice, Nikolića, Jovanovića, Dačića i ostalih sitnijih) organizovala kriminalno delo, kao što su radile "sitnije ribe" u pitanju pojedinačnih preduzeća, samo što je to ova grupa uradila se celokupnom državom. Ovo nema veze sa liberalnim kapitalizmom ili socijalizmom, ovo je organizovani kriminal na najvišem nivou, kao svojevremeno Dafina ili Zajam za preporod Srbije.

Sa namerom da "naduvaju" cenu kompanije Delta, najvećeg trgovinskog lanca u Srbiji, oni su povukli niz ekonomskih i političkih poteza koji su Srbiju doveli na ivicu propasti. Nerealno visoka cena dinara je pospešila uvoz, a uništila proizvodnju. Prodajom preduzeća u privatizaciji su obezbedili novac kojim su kroz javnu potrošnju fiktivno i privremeno podigli standard da bi građani mogli tim novcem da kupuju robu u Deltinim radnjama. Time taj novac nije uložen u razvoj realnog sektora ili u strateške projekte, već indirektno u "atomsku ekspanziju" Delte.

Kroz policiju i sudstvo, ne samo da su uništili konkurenciju, nego su vrlo jasno pokazali da neće tolerisati bilo kakvo mešanje u "njihove poslove" drugih jakih kompanija. Vi sve vreme imate u vladi nekog ko je blizak Delti i ko štiti njihov interes. Dok se narodu baca prašina u oči sa nacionalnim i evropskim pitanjem, Delta direktno i indirektno finansira i Šešeljevu odbranu u Hagu i evropsku opciju Srbije.

Da ponovim neke činjenice. U državi kojom u svakoj pori drustva vladaju političari i čiji je državni budžet pet milijardi evra, jedan čovek se procenjuje na dve milijarde evra. Za poređenje, to bi bilo kao kada bi Bil Gejts bio težak 2,000 milijarde dolara umesto svojih 60 (što ga čini drugim najbogatijim čovekom na svetu, koji je to bogatstvo stekao bez pljačke sopstvenog naroda, već proizvodom nečega što danas ceo svet koristi).

Dalje, za Radulovićem podignuta optužnica u navodnoj borbi protiv "stečajne mafije" (Mišković preuzeo "C market"), uhapšen Savićević (afera "Genex", Mišković kupuje Hotel Intercontinental Beograd nakon toga), Kariću otet Mobtel i prodat Telenoru za 1.7 milijardi evra (novac završio u NIP-u, za koji je prvo bio zadužen Dinkić, pa Đilas, a iz kojeg je finansirana pretežno javna potrošnja koja je na kraju završila na Deltinim računima, jer iz gore navedenog jasno je da građani nemaju puno izbora u Srbiji za trošenje novca: Maxi, C market, Tempo, Zara, Mango, Delta Sport, Costa Coffee, Delta M koji zastupa BMW, Honda, Fiat, Alfa Romeo, Lancia...). Samo uvoz i maloprodaja u Srbiji.

Nerealna cena nekretnina u Beogradu je takođe posledica zlonamerno usmerene državne ekonomije, kao i neravnomernog razvoja Srbije (Dinkić je bio ministar za ravnomerni razvoj). Cene nekretnina u Beogradu veća je nego u velikoj većini svetskih metropola (Mišković poseduje Univerzitetsko naselje, Luku Beograd, zemljište pored autoputa od Autokomande do Dušanovca, Delta City, skoro sve objekte u Knez Mihajlovoj...).

Nakon ubistva Đinđića, velika većina investicija bila je isključivo u trgovinu (poslednja ozbiljna u porizvodnju je bila USS Steel).

Da konačno sumiram, građani Srbije imaju nerealno visok standard u odnosu na realnu mogućnost države. To je postignuto rasprodajom svega vrednog u državi, a tim novcem je, umesto realnog, finansiran javni sektor. Realni sektor je sistemski uništen visokim kursom dinara koji je podržao spoljnotrgovinski deficit. Delta je monopolista u trgovini na malo, pa je veliki deo tog novca koji je do građana stigao kroz javnu potrošnju završio na računima ove kompanije.

Država nije preduzela ni jedan korak da promeni nešto u svom katastrofalnom poslovanju do dana kada je bila prinuđena na stand-by aranžman sa MMF-om. Ne verujem u glupost državnog vrha, već u organizovanu prevaru. Jedina razlika izmedju njih i "stečajne" ili "drumske mafije" je u veličini plena. Jedina razlika između ove i Miloševićevih prevara i pljački je u sofisticiranosti metode.

Takođe, Delta je na prodaju. Kada i ako se pronađe kupac, drastično će pasti vrednost dinara, kao i svega ostalog u državi. Tada će i 1.2 milijarde evra u Srbiji vredeti kao nekoliko milijardi evra sada. Plate, naši stanovi, firme, poslovi i sve ostalo što imamo postaće totalno bezvredno. Kao i naši životi ili znanje.

Zbog jako teškog puta, da bi se dokazala povezanost ovog vrlo simptomatičnog sleda događaja sa njenim akterima, jer je Mišković finansijer svih vrhova političkih opcija (i pozicije i opozicije), kao i većine medija, jedino moguće rešenje jeste nacionalizacija Delte kao strateški najbitnije kompanije u Srbiji koja je imperiju izgradila na sistemskom uništavanju države od strane najviših državnih funkcionera tokom poslednjih pet godina. U protivnom, vrlo brzo pošto Delta bude prodata, dinar će drastično oslabiti, a narod će staviti svu svoju imovinu na doboš, jer neće imati mogućnosti da otplaćuje struju i hranu, a o kreditima da i ne govorim. Istorija se ponavlja, "Zajam za preporod Srbije, drugi deo", a sve pod pričom tržišne ekonomije. Tada će Srbija dobiti "novu elitu" koja je svoj narod uterala u glad u bedu zarad ličnog interesa. Istu takvu elitu je napravio i Milošević. Jedini problem je što u Srbiji nema svesti za elitu, već jednom mora da se započne sa poštovanjem zakona i da se napravi sistem koji će čuvati društvo, a ne stalno da najgora bagra i ološ uteruje ovaj narod u stradanje, glad i bedu.

Ovde postoji niz konkretnih dokaza ekonomskog i političkog tipa koji bi ovaj tekst ponovo oterali u stranputicu. Za sada je dovoljan zdrav razum, malo prisećanja Miloševićevih prevara i čista logika.

Znate ono, došao stečajni direktor u firmu koju je njegov kum, prethodni direktor, namerno doveo na ivicu propasti, umrtvio proizvodnju, prikazao nerealne dugove iz 1993. bez konverzije u današnju vrednost i prodao je jedinom ponuđaču, svom drugom kumu, za sitne pare. Radnike otpustili, proizvodnju konačno ugasili, a od poslovnog prostora napravili butike i kafiće koji ne rade.

Ili ovako - privatna firma po nerealnim cenama prodavala toj društvenoj svoje usluge ili nepotrebne proizvode sve dok društvena privatnoj nije potpuno postala dužnik u vrednosti svoje cele imovine. Pa onda potplaćene sudije, direktori i slični samo prebace sve iz društvene u privatnu, tamo se zaposle i oni i njihova rodbina i svi mirni osim 2,000 radnika društvene firme koji bez razloga ostaju bez posla, kao i države koja ostaje bez još jednog proizvođača.

Ovi su uradili nešto slično, samo što su naduvali vrednost privatne firme u koju su na perfidan nacin stukli sav državni novac. U ovom slučaju, društveno preduzeće je bila Srbija, a privatno Delta. U suštini, i jedni i drugi i treći su "zaklali vola za pola kile mesa", kako kaže naš narod. Našeg vola za njihovih pola kile mesa. Kakvo Kosovo, kakva Evropa, kakva tržišna ekonomija ili komunizam. Ovo je čista pljacka i prevara. "Ekonomija destrukcije", drugi deo.
Napisao Milan Kamponeski u 01:25
N

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pocelo sudjenje.
Misko ce ih razbucati ko beba zvecku.Pojedinci u Srbiji jos komunisticki gledaju na stvarnost i ne znaju da u danasnjem kapitalizmu sa svojim novcem,nekretninama i stokom mozes da radis sto ti je volja.Zato je i rekao da ne razumije optuznicu.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... 1481237582

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 16:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nije valjda problem šta je radio sa svojim parama nego kako je došao do njih? I ne, ne možeš sa svojim parama raditi šta hoćeš. Ne možeš podmićivati državne službenike da ti "srede" otkup državne imovine po specijalnim uslovima.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nije valjda problem šta je radio sa svojim parama nego kako je došao do njih?

Dosao je na sasvim legalan nacin,uz pomoc svih politicara koji su bili na vlasti.Nije Miskovic kriv sto je demokratija u sustini visokokoruptivna.Stari DBovac nije puno cekao na svoj prvi milion odmah poslije Vlll sjednice.
Citiraj:
Ne možeš podmićivati državne službenike da ti "srede" otkup državne imovine po specijalnim uslovima

Po kojem to zakonu. :D Zoka budi realan,mogu mu popusiti.

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 17:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
spijo je napisao:
Po kojem to zakonu. :

U svakoj državi davanje mita je krivično djelo isto kao i primanje. Druga stvar je što je i sudstvo u ovim državama kod nas korumpirano i oslobodilo bi ga uprkos dokazima.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije to mito vec donacija.Dokazi da je drugacije.
Istina,bio je malo previse alav Misko.Nije dzaba Velja vikao da malo prikoci jer ih je nacisto upropastio,doduse sve po zakonu a oni mu svi bili po mjeri skrojeni.
Novac je ipak mjerilo svih stvari a ne vrhovno bice koje pretenduje da jeste.
Spoiler:
al sam ovo sklepao,Dzontra mi nije ravan :)

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 18:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Zavisi od države. Ako počne da radi na rušenju vlasti... Nije Srbija Rusija, ali nije ni Mišković Hodorkovski. :)

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zbilja ne vjerujem u danasanje drzave i njihove politicke elite kao kljucne subjekte u donosenju bilo kakvih odluka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]