banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 17:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 14 Nov 2013, 03:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
majstorovic je napisao:
@_зока Ne pravim ja nikakvu teoriju zavjere nego samo prenosim ono sto sam cuo na licu mjesta.

Poenta citave price jeste da se nekom ne isplati da se roba po veoma niskoj cijeni kupuje preko neta umjesto u lokalnim prodavnicama. Ja sam toliko daleko otisao da sam narucio 50 sarafa 13x2mm iz Engleske umjesto da odem u OBI. Ustedio sam 10 maraka dovoljno receno.

ma daj, pa nismo u sjevernoj koreji :roll:
mislim, razumijem ja sta ti pricas, ali jednostavno ne vjerujem u to da bi to radili! eto. :-)

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2013, 10:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
A ovo sto sam na ebay otvorio nista?
Negdje sam procitao da ne moze na oba mjesta da se otvori!Pa jebo te jesu mogli malo komplikovanije to odraditi!???

edit
Evo upravo sam dobio opciju escalate na ebay!Izgleda automatski ide!Zadnji dan se pojavi!Isprepadase me posteno!

Poslednji put menjao princo dana 14 Nov 2013, 10:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2013, 10:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2008, 15:19
Kakva nam je drzava uopste me ne bi zacudilo da to urade... tuga ljudi, tuga.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2013, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 18089.html

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2013, 11:11 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa ne odnosi se ovo na robu naručenu preko e-bay-a......Nego na velike uvoznike. Uostalom, ne carini se roba koja dođe poštom na carniskom terminalu u Gradišci nego u pošti....

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2013, 13:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Roba se ne carini u posti nego prvo dolazi na carinski terminal koji se u bl nalazi iza glavne poste, tu ima kancelarija u kojoj se sortiraju pristigli paketi i nasumicno otvaraju i upucuju na carinski pregled koji se naplacuje bez obzira da li se roba carini ili ne, cesto, za manje posiljke iznosi 2.10KM. Nakon toga se paketi upucuju u postu odakle ide dalje.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2013, 13:07 
Administrator
Korisnikov avatar

princo je napisao:
A ovo sto sam na ebay otvorio nista?
Negdje sam procitao da ne moze na oba mjesta da se otvori!Pa jebo te jesu mogli malo komplikovanije to odraditi!???

edit
Evo upravo sam dobio opciju escalate na ebay!Izgleda automatski ide!Zadnji dan se pojavi!Isprepadase me posteno!

Što si uopšte išao preko ebay-a? Ja sam uvijek escalate radio sam na paypal-u i svaki put je pozitivno riješen.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2013, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Sehxor je napisao:
Mislim da posta od drzave blokira ulaz baterija, ali nisam siguran. Kod nas mozes naruciti sa baterijom, sinip vjerovatno mislis na Gruziju.

Не, не мислим на Грузију, сад би могао да мислим на Србију али послије хорор прича о понашању овдашњих цариника не пада ми на памет да наручујем на београдску адресу било шта. :) И ако још некоме није јасно, проблем са батеријама је настао код Кинеза и осталих, ваљда је био пад неког карго Боинга 747 јер се у теретном дијелу излила нека течност, дошла у додир са батеријама и настало је срање, тако да... Ријешиће то они некако.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2013, 18:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Sehxor je napisao:
Trazi nek ti posalje bez baterije i nek naznaci na paketu da nema baterije unutra, nek ti da popust toliki koliko baterija vrjedi i rjesio si problem :), onda ili naruci od nekog ko moze slati baterije iz eu ili kupi negdje u gradu :)

Нисам баш. Телефон је требао за Грузију преко лАмерике а ја појма немам гдје тамо има да се нађе баКтерија за Леново. Искрено, немам појма ни да ли овде има да се нађе. :) Тако да ће да ради ШвеЦка по свему судећи.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 01:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jebi ga covjek uci dok je ziv!Sad i ja znam!Kontao sam da pay pal nema nista sa tim,da samo posreduju u placanju!Kupio sam na ebay,platio sa pay pal!Jebes ga sad cu znati za ubuduce,posto mi se cini da ce biti svega!Mozda se i ova sitna roba gura sa ovim kontejnerima sto su zaplijenjeni kod Prirodne odluke,Istocnog bisera itd itd :D

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 02:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Znaci ne vjerujem!
Sinoc u 21 00 sam eskalirao slucaj i kao u 48 sati ce biti odluka.
Vec mi je refundiran citav iznos na paypal racun!Poslije 4 sata??!!
Pa zar je moguce?Ne mogu se prestati cuditi!!

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 09:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2013, 16:03
Pa Kinezi su u pitanju, nisu Srbi. :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
princo je napisao:
Znaci ne vjerujem!
Sinoc u 21 00 sam eskalirao slucaj i kao u 48 sati ce biti odluka.
Vec mi je refundiran citav iznos na paypal racun!Poslije 4 sata??!!
Pa zar je moguce?Ne mogu se prestati cuditi!!

U 90% slucajeva je ovako, paypal-ebay su uvijek na strani kupca, a ni prodavcu nije u intresu da dobije negativan komentar, nije to pik :D

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 11:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2008, 15:19
Merkava je napisao:
Pa Kinezi su u pitanju, nisu Srbi. :lol:

hahaha :D
(y)

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 13:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 10:47
Meni je danas stigla pošiljka sa stvarima koje su plaćene još 11. septembra, nakon skoro više od dva mjeseca. Kako vidim po pečatima, pošiljka je iz Kine krenula tek 24. oktobra, ili je trgovac bio nenormalno lijen, ili su ovi u pošti negdje zagubili paket, pa ga nakon više od mjesec dana iskopali iz nekog ćoška :D Uglavnom vratiću mu novac, da ne bude da smo najgori i da nas blokiraju, a nije ni malen iznos u pitanju.

Što se tiče priče da pošiljke ne idu preko Sarajeva, mislim da to nije istina, ja i dalje sve pošiljke sa brojem za praćenje pratim preko sajta BH Pošte i vidim kada dođe u Sarajevo i ode za BL, čak ponekad bude izbačena i informacija da je pošiljka npr trenutno u Njemačkoj i da je proslijeđena dalje.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 13:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2013, 10:55
Evo malo detalja u vezi incidenta sa baterijama:

http://www.ecommercebytes.com/cab/abn/y13/m10/i07/s03

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 16:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pouzdan tracker za pošiljke poslane singapurskom poštom, a naručene sa dx.com-a?

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 16:27 
Početnik
Početnik

Ja koristim ovaj i za dx.com i za Singapursku poštu, ali nikad u toj kombinaciji. :D Inače je pouzdan za sve pošte.
http://www.17track.net/index_en.shtml

A na ovom ne radi Singapur, ali rade sve ostale:
http://track-chinapost.com/

Na ovom linku vidim kad uđe u BiH:
http://www.posta.ba/track/1/0/36.html

A na ovom linku vidim da je meni lično dostavljena pošiljka, par sati nakon dostave:
http://www.postesrpske.com/sites/state/ ... cenje.aspx

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2013, 18:16 
Početnik
Početnik

2. post, izvinjavam se

@ _зока
Sad mislim da sam skontao što pitaš, vjerovatno ti je poslano singapurskom poštom a još se ne pojavljuje na sajtovima za praćenje? E štos je u tome da njima treba 4-5 dana da apdejtuju status pošiljke, pa se zato ne pojavljuje odmah kao kod ostalih pošta. I ja sam skoro nešto naručio preko singapurske pošte i dobio sam u mailu takvo obavještenje da se može pratiti tek za 4-5 dana. Vjerovatno sporo apdejtuju one faze odvajanja i tovarenja pošiljki, pa tek kad krene avionom biće vidljiva na netu. Ako je u tome štos, eto ne brini.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2013, 00:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Shadow90 je napisao:
Meni je danas stigla pošiljka sa stvarima koje su plaćene još 11. septembra, nakon skoro više od dva mjeseca. Kako vidim po pečatima, pošiljka je iz Kine krenula tek 24. oktobra, ili je trgovac bio nenormalno lijen, ili su ovi u pošti negdje zagubili paket, pa ga nakon više od mjesec dana iskopali iz nekog ćoška :D Uglavnom vratiću mu novac, da ne bude da smo najgori i da nas blokiraju, a nije ni malen iznos u pitanju.

Što se tiče priče da pošiljke ne idu preko Sarajeva, mislim da to nije istina, ja i dalje sve pošiljke sa brojem za praćenje pratim preko sajta BH Pošte i vidim kada dođe u Sarajevo i ode za BL, čak ponekad bude izbačena i informacija da je pošiljka npr trenutno u Njemačkoj i da je proslijeđena dalje.

znas kako to obicno veliki distributeri rade: zaprime narudzbu, spakuju i ubace u kutiju koja je spremna za odlazak. postanski kombi dolazi, recimo jednom sedmicno po to (ili oni odvoze), onda to stoji u posti u kutiji koja je spremna za pecatiranje, pa dok to ispecatiraju, ko zna koliko to traje. pa onda takvo spremno za slanje stoji u kutiji koja treba na aerodrom, pa dok se odveze na aerodrom, dok tamo saceka avion.. i tako i na sljedecoj destinaciji (mislim da je to njemacka), pa dok dodje u sarajevo, dok prodje kroz njihove ruke, pa dok dodje u banjaluku u postu carinjenja, pa u postu, pa dok postar donese tebi. tako da mislim da prodavac kao takav cesto nema nista s tim sto je poslano tek tad. :-)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]