oljaca je napisao:
oljaca je napisao:
Kada na PayPal balance imate odredjeni iznos novca i isti PayPal prebacuje na karticu prvog u mjesecu,a u medjuvremenu je kartica neaktivna,sta ce se desiti,gdje ce taj novac zavrsiti na kraju?U medjuvremenu je odjavljena Visa kartica koja je povezana na PayPal na koju je bilo moguce povlacenje sredstava.Iz banke tvrde da se nikakav prenos sredstava ne moze obaviti jer je kartica odjavljena.Sa PP naloga nije moguce ukloniti datu karticu jer nije povezana druga Visa kartica koja bi omogucila povlacenje sredstava.Drugu Visa karticu nemam samo Master Card koja ne omogucava povlacenje novca.U proceduri je izrada nove Visa kartice u drugoj banci,medjutim,automatsko povlacenje sredstava ce se desiti sutra.
U Raiffeisen banci su mi zvanicno potvrdili da novac ne moze biti uplacen kada je kartica zatvorena.Kazu da je stanje nula.Od povlacenja sredstava je proslo 11 dana.U banci kazu da nisu odgovorni za transakcije sa PP i da to korisnici rade na vlastitu odgovornost.Slao sam mail PP,odgovora nema.Imaju neki kontakt broj u Irskoj (nece da pricaju Srpski da ih ceo svet razume

).U PP Help-u pise da u takvom slucaju banka odbija uplatu i ista se vraca na PP balance,samo sto korisnik plati neku proviziju povratka na pp balance.U RF banci tvrde da ne mogu uopste niti vidjeti da je bilo pokusaja uplate na zatvoren racun a kamoli da odbiju uplatu (lako je moguce da samo foliraju i novac uzmu sebi).Po svemu sudeci ujeo vuk magarca

.
Nakon dugo vremena izgleda da je moj slucaj rjesen.Danas su me zvali iz RF Sarajevo i rekli da mogu sutra podici novac.U kol centru su mi rekli da ne moze novac biti prebacen na racun jer je zatvoren.U lokalnoj poslovnici su rekli da ce rjesiti slucaj,medjutim nikako ih docekati.Poslao sam mail rf Sarajevo,podrska i prituzbe gradjana.Odmah su me nazvali da pojasnim slucaj.Rekli su da je novac uplacen ali da ce nesto morati rucno da odrade,danas me zovu opet nakod 20 dana i kazu da su otvorili moj racun ponovo,novac prebacili,da sutra podignem novac i odmah ponovo da zatvorim racun. Znaci,najbolje kod slicnih slucajeva poslati mail na:
prituzbe.klijenata@rbb-sarajevo.raiffeisen.at mnogo je djelotvornije i jednostavnije za klijente nego odlaziti kod sluzbenika lokalnih ekspozitura.