banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 192 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Nov 2013, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Unaprijed se izvinjavam ako tema vec postoji, ali posto ne nadjoh, mislim da vijest zavrjedjuje barem malo paznje, mozda i diskusije, ipak se radi o relativno blizoj lokaciji ? Iako sama po sebi grozna, meni je vijest o ovoj grobnici pala kao nesto pozitivno, sto iz licnih razloga, sto zbog toga da se zavrsi prica, mrtvi i oni koji ih traze nadju mir i da se lakse ide dalje....

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Iz-Tomasice-do-sada-ekshumirani-posmrtni-ostaci-172-zrtve-213716.html

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Porodice-zrtava-placaju-ekshumacije-215444.html

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.noviportal.net/2013/11/najve ... u-bih.html

...do sada pronađeni posmrtni ostaci 397 osoba, od čega je 247 kompletnih tijela...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 11:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Žalosno je što sve masovne grobnice nisu pronađene i ostaci ekshumirani odmah nakon rata, a ne nakon toliko godina.
Pogotovo ako podaci o nestalim osobama prikazuju neke velike cifre a da se radi o npr. stanovništvu iz određene regije. Kako ih do sad niko nije tražio??

BH nije veličine Rusije pa da je teško pretražiti. Svaki stanovnik BH poznaje u mali nokat konfiguraciju zemljišta uže i šire okoline, te bi svakome bilo kakva izmjena krajolika bila sumnjiva.

Zašto sve ovo kažem, zato što sve ovakve stvari dvije decenije nakon rata stvaraju samo negativnu atmosferu.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 12:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ne bi ja da započinjem neku polemiku (naravno, nakon ovog ide polemično pitanje), al mi nije jasno, kako se otkrije i iskopava grobnica, ali kad su u pitanju oni Srbi na smetljištu za to nema para?
Ok dio troškova snose porodice, što nikako nije u redu, da se iz njihovoh džepova uzimaju pare za tako nešto, ali opet, nisu valjda čitavi troškovi, da tako kažem, privatno finansirani?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 12:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
I kada covjek shvati sta mu se sve dogadjalo pred nosom bez da ima pojma :oops:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Žalosno je što sve masovne grobnice nisu pronađene i ostaci ekshumirani odmah nakon rata, a ne nakon toliko godina.
Pogotovo ako podaci o nestalim osobama prikazuju neke velike cifre a da se radi o npr. stanovništvu iz određene regije. Kako ih do sad niko nije tražio??

BH nije veličine Rusije pa da je teško pretražiti. Svaki stanovnik BH poznaje u mali nokat konfiguraciju zemljišta uže i šire okoline, te bi svakome bilo kakva izmjena krajolika bila sumnjiva.

Zašto sve ovo kažem, zato što sve ovakve stvari dvije decenije nakon rata stvaraju samo negativnu atmosferu.

Nije trazio? U Prijedoru se svake godine izlazi i mirnom setnjom protestuje i trazi da se ubrza potraga za jos oko 1000 ljudi (hvala bogu, sad ce biti manje). Imam blizeg rodjaka kojeg ce nadam se naci u ovoj grobnici, otac i mati su mu umrli bez da su ga nasli, a pokusavali su, vjeruj...

Sto se tice ovog drugog - totalna nebuloza, nije Rusija, ali da je lako, nije 7 metara u dubinu malo... a pogotovo ako se uzme u obzir da je navedena grobnica u mjestu koje je u sastavu rudnika zeljezne rude, kopovi i sl,....
Da je negativna atmosfera, jeste, ali sigurno nam je svima lakse nego onim koji su na ovaj ruzni nacin ostali bez najmilijih, a i dalje se omalovazavaju i cak sumnja u vjerodostojnost oko stradanja..

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 17:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
I kada covjek shvati sta mu se sve dogadjalo pred nosom bez da ima pojma :oops:

Naravno. Ja sam licno te 92-3 vidio 3 autobusa (tada zivih)ljudi za koje sam tek skoro saznao da su odvezeni, pobijeni i zakopani u jami "Jakarina Kosa". O tome tad pojma nisam imao, niti nesto silno razmisljao o pucnjevima koji su se culi nekih pola sata nakon
:(. Neke od tih ljudi sam poznavao

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Ne bi ja da započinjem neku polemiku (naravno, nakon ovog ide polemično pitanje), al mi nije jasno, kako se otkrije i iskopava grobnica, ali kad su u pitanju oni Srbi na smetljištu za to nema para?
Ok dio troškova snose porodice, što nikako nije u redu, da se iz njihovoh džepova uzimaju pare za tako nešto, ali opet, nisu valjda čitavi troškovi, da tako kažem, privatno finansirani?

Naravno, u pravu si. To sam pitanje vidio i ispod nekih clanaka po e-novinama i mislim da se razlog treba traziti u nemarnosti, slabom pritisku kod nadleznih i naravno kao i uvijek oko svega u BiH nacionalizmu i probijanjima budzeta, jer hapa ko stigne, a ko j.. zrtve , nestale i rodbinu...

O tome koliko ovo ima veze s temom ne bih

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 17:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Sep 2013, 18:12
Cudno kako se vise ne govori o temi kako pojedini Srbi u Prijedoru naplacuju informaciju o lokacijama kostiju ljudi ubijenih u Keratermu.

Sta reci nego tuzno.

A Prijedor cuti.. o imenima zlocinaca, o cuvarima logora, lokacijama grobnica..

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 18:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Daleko od toga da sam protiv ekshumacije i propisne sahrane, imam običaj reći da svaka žrtva ima nacionalnost imena "žrtva" sve su žrtve iste i treba ih ispoštovati bar propisnom sahranom.
Moj ujak je sa još preko stotinu ljudi bačen u jamu "Ržani do" 1941. a ekshumiran 1990. Imao je samo 16 godina. Stara vlast je dala da se jama sa žrtvama zabetonira umjesto da se žrte izvade.

Iskreno se nadam da ćete pronaći rođaka i da će nakon propisne sahrane naći svoj mir i pokoj.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MaminoDijete je napisao:
Cudno kako se vise ne govori o temi kako pojedini Srbi u Prijedoru naplacuju informaciju o lokacijama kostiju ljudi ubijenih u Keratermu.

Sta reci nego tuzno.

A Prijedor cuti.. o imenima zlocinaca, o cuvarima logora, lokacijama grobnica..

Ajme. Ti koji naplacuju se ne mogu nazvati ljudima, jer su (sa)ucesnici, te da su bili ljudi, ne bi se to ni desilo...

Prijedor cuti isto kao sto cute "nashi" iliti hrvatski gradovi o ubijenim Srbima ili Hrvatima, tamo gdje se to dogodilo :wink: sasvim je normalna stvar da su ljudi oguglali za TUDJI jad i nevolju , a isto tako oni koji nesto znaju su pojedinci koji se kriju iza oguglale mase. Omladinu boli k.. za nekim tamo ratovima, zrtvama , a odrasli se zabavili sobom i teskim vremenima i svim problemima sto isto nosi...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2013, 02:12
Kaže meni jedan ženski prijatelj kako je lepo što mi je Prijedor poznat po onoj Jeleni Topić što je tamo kod Patrije kenjala nešto mjesec dana. I sada ovo o masovnoj grobnici. Jbt,urek žešći!

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 21:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
kako je krenulo i u rudniku na lausu ce naci par iljada muslimana sto rade u "sveckoj". a za srbe u sarajvu nema para.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2013, 21:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2013, 02:12
Rat je sranje! Koliko vam treba da to shvatite?

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.prijedor24h.com/newsite/index.php/prijedor/1263-gradonacelnik-pavic-u-tomasici.html
Odlican potez.

angelo_gabriel je napisao:
kako je krenulo i u rudniku na lausu ce naci par iljada muslimana sto rade u "sveckoj". a za srbe u sarajvu nema para.

Kakvih par hiljada? Ko radi u Svedskoj?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2013, 12:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
http://www.6yka.com/novost/46557/dragan ... vi-mrtvaci
Citiraj:
Ljeta 1990. godine, sa prijeteljem sam proveo dvadesetak dana u Kozarcu. Upoznao sam dosta vršnjaka osnovnoškolaca. Igrali smo nogomet, oponašajući zvijezde sa tadašnjeg Mundijala u Italiji. Kako to biva, brzo smo se sjaranili, krenuli se praviti važni pred djevojčicama, krali smo dinje, najslađe na svijetu… Tri godine poslije - svi su bili pobijeni.

Ovo je moja lična posveta njima. A, vi, znate li šta ste radili tog ljeta? I ako ne znate, uradite nešto dvadeset ljeta poslije. Da vas pamte kao ljude!

:(

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2013, 17:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

.....Tu smrt prevarom činili su predstavnici naroda koji je doživio najgore pogrome u Drugom svjetskom ratu - Srba. Valjda je taj narod znao i zna šta znači kad ti neko izvede, odvede i ubije, brata, sestru, dijete, ženu. Ili je možda zaboravio? Ili je začepio uši pred urlicima sopstvene prošlosti? Ili su, pak, pojedinci oboljeli od štokholmskog sindroma nastojali da budu veće ustaše od ustaša i veći nacisti os SS “Princ Eugen” jedinica, koji su im zatomili pretke?.....

http://www.6yka.com/novost/46557/dragan-bursac-tomasica-mrtvi-ljudi-i-zivi-mrtvaci

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2013, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Iskren pamflet.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2013, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vidim da mnogi citaju i ne kontaju:

ERROR je napisao:
.....Tu smrt prevarom činili su predstavnici naroda koji je doživio najgore pogrome u Drugom svjetskom ratu - Srba. Valjda je taj narod znao i zna šta znači kad ti neko izvede, odvede i ubije, brata, sestru, dijete, ženu. Ili je možda zaboravio? Ili je začepio uši pred urlicima sopstvene prošlosti? Ili su, pak, pojedinci oboljeli od štokholmskog sindroma nastojali da budu veće ustaše od ustaša i veći nacisti os SS “Princ Eugen” jedinica, koji su im zatomili pretke?.....

http://www.6yka.com/novost/46557/dragan-bursac-tomasica-mrtvi-ljudi-i-zivi-mrtvaci

Ja bih na mjestu ovog Bursaca napisao sledece:

''Tu smrt prevorom su pocinili PRIPADNICI mog srpskog naroda.''

Ovako ispada da smo mi forumasi, sa sve rodbinom, komsijama, znanim i neznanim ljudima izdali naredbu da se taj i drugi zlocini pocine.

Jesmo li?

Dalje, vrlo dobro znamo iz primjera zajednicke istorije da bi ovi moderni samoprozvani antifasisti bili u najposlusniji u sluzbi zataskivanja ovog i slicnih zlocina da je odnos srpskog naroda prema BiH dijametralno drugaciji. Dobro bi oni betonirali te rudnike i jame.

Zato je zalosno prema zrtvama ko ih sve i zasto uzima u zastitu. Skupljajuci po forumima misli za svoje pamflete. Cak ni tu nemaju dostojanstva pa da im svojim rijecima odaju pocast.

Fuj.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2013, 20:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
Citiraj:
Ja bih na mjestu ovog Bursaca napisao

što nisi, mog'o si.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 192 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]