banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2004, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
DIAB10: moraces mi narezati cd jer sam citala svaku trecu.. (ebga letim na sve strane :lol: )....

U sustini ono sto si rekao za mlade...takih mladih ima ...neki cak to i otvoreno kazu...

To da se dobijaju pare za lijepljenje plakata i neke silne dnevnice nije tacno....
Da se ide na izlete putovanja seminare zurke i druzenja..ide se..ali to je sastavni dio nashih aktivnosti, nasih upoznavanja ...

Takvih ljudi koji gledaju samo to kao krajnj cilj ima u svim opcijama i u svim profilima, al to s eprepozna brzo..zapravo zna se na koga se moze racunati a na koga ne.

A to da mladi nisu aktivni ..do ove godine i nije bas tacno ...
jer nasi mladi su u anrodnoj skupstini, u gradskoj skupstini, u glavnim odborima i slicno jos od 97' -98' godine...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2004, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ne znam ko je imao priliku al' evo prije nekoliko minuta je na BIG 1 zavrsio monolog Buce Kragulja.a sta covjek naobecava pa to nemoze da ostvari obecanje da mu mandat bude 104 godine a ne 4..........pa kad bi 30% od obecanog ostvarilo se ko god da bude gradonacelnik pa mi bi procvjetali i bili naj naj grad u BiH u najmanju ruku za zivljenje........a kako samo znaju mediti........iha......

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2004, 14:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Ovu temu bi trebalo prebaciti u "Politika". Inace, moj vam je savjet da ne glasate za one koji se najvise eksponiraju, jer ce bas oni najvise i krasti! Iza njih stoji citava masinerija (mafija, lobisti, tajkuni i oni koji ce tek to postati), koja ulaze u njih, ali ce kasnije to i skupo naplatiti.

Ja svoj glas dajem onome koga najmanje ima na TV-u i ostalim medijima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2004, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Digresija je napisao:
Zar se ne sjecas kako je George Bush pobijedio na izborima uz malu prednost od nekoliko hiljada glasova?

Aha, baš je pobijedio...al' kad bi se zezali :D

Digresija je napisao:
epek: Da su svi ljudi ravnodusni kao ti, onda ne bi bilo napretka i pozitivnih desavanja

Ljudi bi se začudili kad bi znali u koliko velikom broju situacija je ravnodušnost najbolji stav.

Bila je nedavno jedna fenomenalna epizoda "Voyagera", ljudi se našli u bezizlaznoj situaciji, zarobljeni u jednoj sobi, neka anomalija im se približava, progutala je cijeli brod i sad samo što nije progutala i tu sobu gdje su se oni sabili, i oni paničare, ne znaju šta da rade, sve što su probali da urade (čitaj: da sami promijene) ne samo da nije pomoglo već je učinilo da bude još lošije i da anomalija brže napreduje, i onda neko kaže "nema nam izlaza" a legendarni Tuvok kaže "ima još jedna mogućnost - da ništa ne radimo, da se prepustimo" (to je rješenje koje je meni palo na pamet prije nego što je on to rekao), oni se prepuste, anomalija samo prođe preko/kroz njih i sve bude u najboljem redu.

političari = anomalija :D

COCO je napisao:
Ne mogu da povjerujem da još ima ljudi koji smatraju da postoji političar koji se bori za neke ideale

Izgleda da ima.
Ali čak i da ima takvih političara...jedno je željeti uraditi nešto dobro a drugo je znati uraditi ono što je dobro, znati ocijeniti kad, šta, kako, koliko je nešto dobro.

A velika greška koja se čini je ta da ljudi misle da političar koji je sposoban da dođe na vlast [a to zahtijeva niz (ne)časnih vještina i sumnjivih podrški] je ujedno sposoban i da vlada. A to nema veze sa vezom. To su sve potpuno odvojene stvari.

Not now, John! je napisao:
Ko će mi garantovati da stranka za koju glasam neće uraditi neku glupost

Pa to je to, upravo tako. Svi su oni "divni, krasni, slatkorječivi" u kampanjama, a kasnije...

Zato su i propadali onoliki izbori u Srbiji, ljudi su progledali, nemaju nade da će biti bolje bez obzira ko pobijedio, jer su vidjeli da se jedno priča a drugo radi.

DIAB10 je napisao:
konkretno Davidovica....hm...on je skontao da ako trci na puno raznih manifestacija i da se slika uz svaku donaciju i da bude extra medijski eksponiran, da ce tako pokupiti simpatije gradjana

I meni se to čini.

Citiraj:
Bice previse za ovaj put, ko je ovo izdrzao i procitao do kraja ovaj moj post urezem mu Farenhajta 9/11 na njegov cd

Narezuj :D

hazoous je napisao:
A izbori...ma najmanje bitna stvar... ko voli cekati u redu nek ceka da zaokruzi neku budalu, koju cemo ovdje opet pljuvati kad dodju novi izbori...i tako u krug i u krug...pa ko ce znati :)

Bravo

DIAB10 je napisao:
Druga stvar, koja je moguca da nas zadesi je da glasanje bude obavezno

Izađeš na izbore i učiniš glasački listić nevažećim. Riješeno.

gipsy_girl je napisao:
to je sastavni dio nashih aktivnosti, nasih upoznavanja ...

A joj pa ti si stvarno u tome... :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2004, 14:56 
Veteran
Veteran

Vader je napisao:
Digresija je napisao:
Zar se ne sjecas kako je George Bush pobijedio na izborima uz malu prednost od nekoliko hiljada glasova?

Aha, baš je pobijedio...al' kad bi se zezali :D

Hm, nije mi jasan smisao ove recenice :) Pa, covjek je "pobijedio", proglasen je predsjednikom bez obzira zezali se mi ili ne.
Vader je napisao:
[
Ljudi bi se začudili kad bi znali u koliko velikom broju situacija je ravnodušnost najbolji stav.

Bila je nedavno jedna fenomenalna epizoda "Voyagera", ljudi se našli u bezizlaznoj situaciji, zarobljeni u jednoj sobi, neka anomalija im se približava, progutala je cijeli brod i sad samo što nije progutala i tu sobu gdje su se oni sabili, i oni paničare, ne znaju šta da rade, sve što su probali da urade (čitaj: da sami promijene) ne samo da nije pomoglo već je učinilo da bude još lošije i da anomalija brže napreduje, i onda neko kaže "nema nam izlaza" a legendarni Tuvok kaže "ima još jedna mogućnost - da ništa ne radimo, da se prepustimo" (to je rješenje koje je meni palo na pamet prije nego što je on to rekao), oni se prepuste, anomalija samo prođe preko/kroz njih i sve bude u najboljem redu.

političari = anomalija :D

E, previse gledas TV :) Pa na TV-u i ljudi lete, vec smo upoznali i otkrili pola svemira ... i td. Ovo je ipak surova stvarnost :(

Jos uvijek smatram da ravnodusnost nije rjesenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2004, 15:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
e gipsy zaboravih da te pitam cime si ti konkretno zadovoljna u radu tih tvojih poznanika a i ostalih koji su u gradskoj skupstini ili radom gradonacelnika ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2004, 16:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Digresija je napisao:
Hm, nije mi jasan smisao ove recenice :) Pa, covjek je "pobijedio", proglasen je predsjednikom bez obzira zezali se mi ili ne.

Poznat je Bushov lapsus na nekom njemačkom radiju, kada je rekao voditelju, misleći da nije u eteru nešto kao: "ne mogu da vjerujem da je javnost povjerovala kako su glasovi na Floridi donijeli pobjedu". Tako nešto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2004, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Digresija je napisao:
Pa, covjek je "pobijedio", proglasen je predsjednikom

Ovo drugo je tačno. Ovo prvo je veoma upitno.
I na ovoj temi se pričalo o krađi glasova i mutljaži na izborima, nije to samo kod nas. Jesi li gledao "Fahrenheit 9/11"? Tu na samom početku imaš o Bushovoj "pobjedi" na izborima.

Citiraj:
E, previse gledas TV Pa na TV-u i ljudi lete, vec smo upoznali i otkrili pola svemira ... i td. Ovo je ipak surova stvarnost

Nije poenta da li je ono na TV stvarnost ili nije (često jeste iako mi to ne mislimo tako) već je poenta u slikovitom prikazu da je nekad (ne uvijek) bolje biti ravnodušan i ne reagovati nego se lomiti oko nekih gluposti u koje, budimo iskreni, nismo upućeni. To kako se političari prikazuju, to je slika koju oni žele da daju, a kasnije se vidi da ta slika nije imala nikakve veze sa stvarnošću. Koliko mi zaista znamo o tim ljudima, o njihovoj iskrenosti i odlučnosti da nešto pozitivno urade? A koliko se glasači povode za manipulacijama i nekom lažnom slikom? I ko onda može biti pametan na nekim izborima?

Inače od kandidata na izborima nije pitanje ko je bolji nego ko je manje loš. Možda je i to nekima motiv da glasaju, meni nije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2004, 16:47 
Veteran
Veteran

Vader je napisao:

Ovo drugo je tačno. Ovo prvo je veoma upitno.
To mi obicni smrtnici nikad necemo saznati, kakve se zakulisne igre vode oko svega toga :)

Ne znam dokle ce [n|v]as ravnodusnost dovesti, ali smatram da u njoj svakako nema nista optimisticno.

Cini se kao da na izbore izlazi uglavnom dio stanovnistva sa obrazovanjem ispod prosjeka, a oni su lako napaljiva roba, pa ih ovi politicki eksponenti u svim medijima jednostavno "hipnotisu" svojim obecanjima i "medenom" pricom, da glasaju za njih.

Zato sam u uvjerenju da treba povecati prosjek obrazovnog profila glasaca - glas po glas ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 09:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Postavljam isto pitanje Gipsy_Girl kao i sto je to BSE ucini. Cim si ti to zadovoljna?
Nemoj pomisliti da konkretno kritikujemo samo SNSD, vec sve ostale stranke.
Druga stvar, nisam ja protiv samog glasanja, vec sam protiv davanja glasa bilo kojoj trenutno aktuelnoj politickoj opciji.
Vader ono poredjenje sa Star Trekom je bilo super, mislim da treba da sacekamo da prodje ova anomalija, a ko zna za cetiri godine se mozda i pojavi neki covjek ili stranka koja nece biti na "ho-ruk" fazon kao ove sada.
Dalje,moje licno misljenje da gradonacelnik/ministar/predsjednik ne moze biti neko ko nije bogat i ko nije iza sebe napravio uspjesnu poslovnu karijeru. Kao u Americi, prvo imas lovu i konkretne uspjehe, koje kasnije koristis u kampanji. Meni se cini da kandidat za gradonacelnika Londona mora na racunu u banci imati najmanje milion funti, koje je eventualno voljan da potrosi na grad!...pa vi sad vidite...
kod nas je obrnuta situacija, prvo se ide u politiku da bi se bogatilo.
Jer po nekom logicnom razmisljanju, onaj koji je sebi vec skoro sve priustio sigurno nece onoliko krasti kao i onaj koji nema nista i vjerovatno ce nesto uloziti u grad/drzavu.
Opet moram uzeti za primjer Davidovica (Gipsy_Girl ne ljuti se na mene :wink:). Da li je neko cuo za njega prije nego sto je postao gradonacelnik? Da li ce neko cuti za njega kada prestane biti gradonacelnik?
Ne vjerujem, kod nas u privredi jedino sto uspjeva su "instant politicari"...
Ko stvarno hoce da mu narezem nek se javi na private,ali da vas upozorim snimak je los-iz kina, ali zato mogu vam narezati "Bowling for Columbine", isto Michael Moor, samo je snimak mlogo boljshi.
Cheers. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 09:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

DIAB10 je napisao:
onaj koji je sebi vec skoro sve priustio sigurno nece onoliko krasti kao i onaj koji nema nista i vjerovatno ce nesto uloziti u grad/drzavu

Baš sam prije par dana čuo da kad je poznati Nikola Pašić koji je bio dobar predsjednik vlade po završetku prvog mandata vodio kampanju za novi mandat reklamirao se riječima: "ja sam sebi prigrabio koliko mi je dovoljno pa ću ako me izaberete raditi za narod, a ako izaberete nekog drugog onda će on prvo grabiti sebi".

Mada to nije tako lako. Ljudi su kad je materijano bogatstvo u pitanju nezasiti, velika većina je takva, posebno kad su na pozicijama gdje mogu da sebi prigrabe i ne odgovaraju za to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 10:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

diablo ne mogu se sloziti sa tom konstatacijom da bi gradonacelnik/poslanik/ministar, predsjednik trebao biti bogatas
u americi jeste slucaj da je to tako ali to samo radi statusa (imas para odmah si poznat i ulazis u visoko drustvo)
neko te je pogresno informisao da lik koji ima na racunu milion funti i postane gradonacelnik da ce ih investirati u grad
mislim niko ne trosi svoje pare na to

Vaderu mislio sam da je to za Pasica opste poznata stvar
ima jos jedna vezana za Obrenovica (mislim Milosa, moracu da provjerim) :
Obrenovic : "Sta radi narod?"
Savjetnik : "buni se!"
O : "stezi jos"

O : "Sta sad narod radi?"
S : "Suti"
O : "Odmah popustaj!!!!"

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 10:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BSE u tome je i problem sto ovdje niko od politicara ne INVESTIRA u grad. To za London sam davno gledao u nekoj emisiji...ne sjecam se tacno kojoj. Ne mislim ja da covjek DAJE pare vec on INVESTIRA, tj ulaze pare u grad, koje mu se na kraju vrate sa kamatom. Jer logicno je da svako hoce da zaradi, na ovaj ili onaj nacin i da niko nije lud da DAJE pare.
Ipak, ostajem pri svom stavu da ce neki uspjesni biznismen prije pomoci gradu (snalazljivoscu, vezama) nego neki obicni cova koji nije nista prije toga napravio.[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 11:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Digresija je napisao:

U guverniji Bushevog brata
Na Floridi bi se ponovno mogla dogoditi izborna prevara
Bivši predsjednik Jimmy Carter izjavio je da sustav glasovanja na Floridi ne udovoljava nekim od "temeljnih međunarodnih kriterija", što bi moglo dovesti u pitanje predsjedničke izbore u studenom. Gospodin je Carter rekao da će se vjerojatno ponoviti nepravilnosti kakve su već viđene na prošlim izborima, na kojima je o predsjedniku odlučila razlika od svega nekoliko stotina glasova. U komentaru u "Washington Postu", bivši predsjednik ukazuje na nedostatak nepristranih izbornih komisija na Floridi, što je – prema njegovim riječima – bio slučaj i prije četiri godine. Iscrpnije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 12:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ova Florida je izgleda baš kritična za muljažu oko izbora.

Interesantno, baš tu Floridu, i baš sad pred izbore, pogađa već četvrti uragan u mjesec i po dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 13:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

heheh pa ti uragani odnijeli BITNE glasove :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
vidim svasta se nesto pisalo...nije mi se dalo citati..no glasati necu - jer nisam tad u BL....a pitanje da li bih i glasala..zadnje izbore sam propustila..mislim...da ne kazem bojkotovala...Kao bice bolje :evil: ...bash...postujem svacije stavove...ko hoce da glasa i ko nece..izbor je vas (nas) ...

neko rece nesto mladi-glasanje-na nama svijet ostaje...ma ko te pita ziva bila? Na kojoj ili cijoj mladosti to ostaje?? Mozda nase unucadi... Zar ne primjecujes da su na vlasti i oko "fotelje" sve metuzalemi koji su u igri vec 15 godina??? 3-4 stranke (covjeka) su u krugu koji se vrti vec tolike godine. I jos nista novo nisam vidjela ni cula...U ovoj drzavi (gradu) ne zna se vise ni ko koga siluje (blago reci ono j***)..svi se nesto uspuhali (ko i svaki predizborni period) te ovako cemo onako cemo....a na kraju nista od toga naravno...Nek mi samo neko kaze jednu (ozbiljan) predizbornu tacku koja je nakon izbora "odradjena"...ma bash ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
DIAB10 je napisao:
Postavljam isto pitanje Gipsy_Girl kao i sto je to BSE ucini. Cim si ti to zadovoljna?

Ukratko:
Grad definitivno ima drugaciji izgled i mnogo vecu zivost nego sto je imao dok su lokalnu vlast drzale nacionalisticke partije(Radic, Umicevic i slicno)...

A osim toga mnogo bolje se zivjelo dok su socijaldemokratske partije bile na republickoj vlasti nego sada...ali doci ce i opsti izbori...
Razloga je mnogo...diskutovati bi mogli nasiroko...neki drugi put...

letimmm :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...u radicevo vreme je bar radilo grejanje...ako ga sad ne bude nalozicemo i davidovica i dodika... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2004, 08:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ok sad ovo vec prelazi u stranacko prepucavanje, a to mi nije bila namjera, zato i nisam stavio ovaj post u politiku vec u novosti i desavanja.
Za cije vrijeme je bilo bolje, zavisi kako kome, svi imaju drugacije price.
Kod nas ce gradonacelnik ostati isti, a sto se tice Amera, nadam se da im sadasnji predsjednik nece ostati na vlasti.
Do sljedecih izbora... 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]