banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 20:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 764 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 39  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Okt 2013, 14:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
ma realno proce oni svakog osim francuza

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 14:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Sanse su im pola-pola. Od Sveda i Francuza ispadaju, ove prolaze.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 14:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
ma kakvih sveda molim te.pa ovi se vec usrali da bi mogli dobiti hrvate.ja ne znam da li su ih ikad pobijedili a znam da su nekoliko puta bili u grupama

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Druga vremena

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Швицарци врло високо на тој листи.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 16:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ko što je neko već rekao, s obzirom na to da se zna ko "mora" igrati na SP, već sad se može reći sljedeće:

1. Portugal neće izvući Francusku
2. Francuska neće izvući Hrvatsku
3. Portugal će izvući Island

Dakle, Hrvati će na Švedsku ili Rumuniju. Protiv prvih definitivno nisu favoriti. Rumunija je mutava ekipa, ne samo što imaju Mutua, nego što nisu pokazali neki predobar fudbal, tako da djeluju kao poželjan protivnik u baražu. Mada, ako ćemo pravo, vrijeme je da naplate dugove iz '98. :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vrijeme da se osvete za one obojane glave. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 18:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Hrcati ako nesto ne promijene u igri nece proci bez obzira koga da dobiju. Pa oni ne mogu Skotskoj boda uzeti

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 22:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I Pirlo i Stevan sinoc upisali 100-i nastup za reprezentaciju

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 23:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Mladi momci, a vec majori.

Stevanu fali jean go za 100. u Premiersipu.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 13:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa kakva je ovo logika, da Holandjani izvise za nosioce

Poznati su i sastavi "šešira" uoči žreba za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu.

U prvom šeširu biće organizator Mundijala, kao i Španija, Argentina, Nemačka, Švajcarska, Belgija i Kolumbija. Poslednji u ovom šeširu biće ili Urugvaj ili Holandija. Ako Urugvajci pobede u baražu Jordan biće među nosiocima, a ako kojim slučajem u tome ne uspeju to mesto će zauzeti Holanđani.

Ipak, teško je očekivati da Jordan napravi senzaciju. U drugom "šeširu" biće nacionalni timovi Sjedinjenih Američkih Država, Kostarike, Hondurasa, Meksika ili Novog Zelanda, Irana, Južne Koreje, Japana i Australije.

Za mesto u trećem "šeširu" izborili su se Gana ili Egipat, Nigerija ili Etiopija, Burkina Faso ili Alžir, Obala Slonovače ili Senegal, Tunis ili Kamerun, Čile, Ekvador i kvalifikant sa najlošijim plasmanom na FIFA listi.

U četvrtom "šeširu" bi trebalo da bude Holandija, a sigurni su Italija, Engleska, Rusija, Bosna i Hercegovina i još tri pobednika u mečevima baraža koji će biti rangirani po plasmanu na listi FIFA.

Pročitajte više: http://sportal.rs/news.php?news=111644

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Ako ovo zaista bude raspored po šeširima, onda Bosna ima sreće. O prvom šeširu nema puno diskusije, u istom šeširu sa BiH su Holandija (eventualno), Italija, Rusija i Engleska, možda čak i Portugal :D , koje izbjegavaju u prvom krugu. Sa ostalima može da se igra, dnevna forma će da odluči. Obično jedna pobjeda i jedno neriješeno su dovoljni za plasman u drugi krug, uz povoljnu gol razliku. Možda se i nagledamo Bosne na prvenstvu.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Kao da je to bitno, oni su ostvarili najveci u uspjeh u svojoj kratkoj istoriji :) . I jedan bod tamo bi im bio kao kuca, bitno je da budu ucesnici.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 15:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Republika Srpska učesnik Mundijala u Brazilu

Banjaluka, Sarajevo – Bosna i Hercegovina je jedina reprezentacija sa prostora nekadašnje Jugoslavije koja je izborila direktan plasman na Svetsko fudbalsko prvenstvo u Brazil, 2014. godine, a na najnovijoj rang-listi FIFA koja treba da bude objavljena danas biće najboljerangirana zemlja na Balkanu.

Istorijski uspeh i prvi plasman na jedno veliko takmičenje „zmajevi“ su ostvarili minimalnom pobedom (1:0) u Kaunasu protiv Litvanije u poslednjem kolu kvalifikacione „G“ grupe pošto su u „foto-finišu“ izabranici selektora Safeta Sušića nadmašili bivšeg evropskog prvaka Grčku i zahvaljujući boljoj gol-razlici izborili odlazak u „zemlju kafe, sambe i fudbala“.

Samim plasmanom Bosne i Hercegovine u Brazil isti uspeh je ostvarila i Republika Srpska, jedan od dva dela dejtonske zemlje. Ujedinjenjem fudbala u BiH, 23. maja 2002. godine Fudbalski savez Republike Srpske, kao konstitutivni član „krovnog saveza“ iz Sarajeva je međunarodno priznat od UEFA i FIFA i kao takav biće sudionik najveće svetske fudbalske smotre naredne godine.

Neće samo Republika Srpska administrativno biti u Južnoj Americi već i takmičarski jer istorijski uspeh u Kaunasu ostvarilo je devet igrača iz zapisnika koji su rođeni na teritoriji srpskog entiteta ili potiču iz njega: Asmir Begović (Trebinje), Ermin Bičakčić (Kozluk, Zvornik), Miralem Pjanić (Zvornik), Miroslav Stevanović (Zvornik), Sejad Salihović (Gornji Šepak, Zvornik), Senijad Ibričić (Kotor Varoš), Adnan Zahirović (Banjaluka), Zvjezdan Misimović (Gradiška, rođen u Minhenu) i strelac antologijskog gola u Kaunasu Vedad Ibišević (Vlasenica). Tu treba dodati i jedinog igrača iz domaće lige, rezervnog golmana Asmira Avdukića, člana trenutnog lidera premijerligaškog karavana banjalučkog Borca, kao i pomoćnog trenera Borčeta Sredojevića (Gradiška).

Sigurno je da u avionu za Rio de Žaneiro mesta ima i za braću Vranješ, Stojana i Ognjena, možda eks reprezentativce Vuleta Trivunovića i Darka Maletića, Branimira Bajića... kao i još neke igrače sa teritorije Republike Srpske.
Direktan plasman na Mundijal u Brazil je istorijski uspeh bosanskohercegovačkog fudbala koji bi trebalo da se pozitivno odrazi na budućnost najvažnije sporedne stvari na svetu u okvirima dejtonskih granica. Sigurno je da će BiH imati poklonike iz Srbije i Hrvatske, kao i Crne Gore, Makedonije, Slovenije, a možda i celog Balkana koga još u Brazilu mogu predstavljati Hrvatska, Rumunija i Grča ukoliko uspešno prebrode baraž prepreke u novembru.

- Reprezentacija Bosne i Hercegovine je postigla veliki rezultat i ostvarila istorijski uspeh plasmanom na Svetsko prvenstvo u Brazil. Ovaj rezultat će pomoći u regrutaciji još većeg broja dece koji će u reprezentaciji BiH tražiti svoje idole i dolaziti na fudbalske terene s namerom da počnu da treniraju i istraju u svojim namerama da jednog dana zamene Misimovića, Džeku, Ibiševića, Pjanića, Spahića...Samim tim biće podignut nivo fudbala kako u Republici Srpskoj, tako i BiH na još veći nivo, ali i rejting ovdašnjeg u međunarodnim okvirima. Svi mi koji smo deo ove uspešne porodice smo ponosni na naše reprezentativce i verujemo da će u Brazilu pokazati da nisu slučajno najbolji u svojoj grupi – istakao je Mile Kovačević, predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i član
Izvršnog odbora FS Bosne i Hercegovine.

Plasman na Mundijal ne donosi samo takmičarsku, već i finansijsku satisfakciju.
- Što se benefita tiče plasmanom reprezentacije BiH na Mundijal sigurno je da će on i ekonomski biti isplativ i da će fudbalska priča u Bosni i Hercegovini posle povratka iz Brazila biti još uspešnija i bolja. Možemo samo da zamislimo šta sve ovo znači za klubove i Savez, same igrače, marketing i imidž fudbala u Republici Srpskoj i BiH. Sva ta sredstva koja dobijemo kao nagradu za plasman treba da uložimo u infrastrukturu i stvorimo još bolje uslove za treniranje i igranje utakmice, odnosno mogo lepšu i bolju budućnost fudbala na ovim našim siromašnim, ali talentima bogatim prostorima. Najbitnije u svemu je da cela priča ide uzlaznom putanjom i progresivnim putem – jasan je Mile Kovačević.

Fudbalski savez Republike Srpske nije samostalna organizacija zvanično priznata od strane UEFA i FIFA, ali jeste asocijacija koja u svojoj teritorijalnoj jedinici, pod okriljem dejtonske Bosne i Hercegovine regrutuje fudbalske talente i daje veliki doprinos reprezentativnom uspehu od 2002. godine i ujedinjenja fudbala u nekadašnjoj centralnoj jugoslovenskoj republici.

Slavko BASARA
Dragiša ĆORSOVIĆ

Izor:
http://www.sportlive.ba/index.php/sl-no ... -u-brazilu

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 16:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jebem ti kru', kakva demagogija

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 16:33 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
ala Zivko Radisic...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 17:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2011, 18:38
kakav tandem iz snova!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izvlačenje parova za baraž biće u ponedjeljak 21. oktobra u 14.00 (u direktnom prenosu).
Sada je i zvaničnno, u prvom šeširu nalaze se Portugal, Grčka, Hrvatska i Ukrajina, a u drugom Francuska, Švedska, Rumunija i Island.
Mečevi se igraju 15. i 19. novembra.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 18:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hrvatska - Svedska
Grcka - Island
Portugal - Rumunija
Ukrajina- Francuska

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2013, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nadam se da neće Grci dobiti Island, više bih volio da se malo napate. Isto važi i za Hrvatsku, mada je Švedska dobra solucija, kada im krene, mogu zabiti koliko hoće golova, pogotovo što će Ibrahimović igrati u oba meča (namjerno navukao drugi žuti protiv Austrije, pa pauzirao protiv Njemačke). Ali i bez njega su uspjeli Nijemcima zabiti tri, bez obzira što su primili pet.
Portugalu želim Francusku.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 764 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 39  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]