banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1563 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 79  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Okt 2013, 06:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
borke je napisao:
:) da ti objasnjavam ne vrijedi :)

Imao sam priliku korisiti oba operativna sistema... Windows nije loš, jednostavan (a opet, zna biti komplikovan, tj. naći neku opciju zna biti patnja), ali ga ubi hronični nedostatak aplikacija, pogotovo onih koje mi trebaju za posao... za moje potrebe, daleko neupotrebljiviji od Androida. Android koristim od verzije 1.6, Winodows od verzije 6.0 (7 sam preskočio), pa mislim da ih mogu porediti... i naravno, to je moje mišljenje. Al dobro, svaki cigo svoga konja fali... sad bi trebao da se pojavi neko sa iOS-om (takav telefon nisam imao, da se razumjemo) i da rasprava bude potpuna :D

Poslednji put menjao <Enter_name> dana 16 Okt 2013, 06:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 06:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
goxon je napisao:
ti mora da imas wp:)

da jos od orange spv ...ljetos sam uzeo kao drugi tel kad sam na putu da nevadim karticu sony arc ... Tih sedam dana su jako traumaticno iskustvo za mene...salu na stranu al meni je wp po svemu bolji od androida al ovaj je besplatan i zato se tako brzo rasirio ... Ima vecu bazu na marketu al to su svakako programi koji nicem nesluze bar po meni

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 06:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
borke je napisao:
:) da ti objasnjavam ne vrijedi :)

Imao sam priliku korisiti oba operativna sistema... Windows nije loš, jednostavan (a opet, zna biti komplikovan, tj. naći neku opciju zna biti patnja), ali ga ubi hronični nedostatak aplikacija, pogotovo onih koje mi trebaju za posao... za moje potrebe, daleko neupotrebljiviji od Androida. Al dobro, svaki cigo svoga konja fali... sad bi trebao da se pojavi neko sa iOS-om (takav telefon nisam imao, da se razumjemo) i da rasprava bude potpuna :D

sta ti treba napisacu ti ja a ti predji na wp :)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 06:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Da se razumjemo, funkcije telefona oba obavljaju savršeno, WP radi fluidno... eto, za početak Cisco VPN (na iOS-u ga imaš po defaultu), a za ostalo ćemo lako :D Kao što rekoh, rasprava je bezpredmetna, tebi je on bolji i nije mi namjera da te ubjeđujem u suprotno... ta dva operativna sistema imaju drugačiju filozofiju funkcionisanja, meni više paše kako radi Android i ima aplikacije koje meni trebaju, a WP ih nema ;)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 07:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Google Translate bolje radi na wp, Youtube aplikacija je bolja na wp. IE sam mjenja gomilu drugih aplikacija...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 07:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

WP platforma je unificiranija... uzmi dovoljno jak Android telefon i nema tih problema ;)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 07:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da potrosim vise novca da bih dobio nesto slicno?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 07:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Davno smo konstatovali da je problem Androida neunificiranost, da isti operativni sistem radi na previše različitih platformi. Poređenje je jedino relevantno ako ćemo porediti telefone koje koštaju isto; ako ćemo porediti WP sa najjeftinijim Androidom - nije pošteno; isto tako ga nije pošteno porediti sa najjačim. I opet, nisu svima iste stvari zanimljive; telefonske funkcije svi obavljaju korektno, to što si ti naveo je meni irelevantno (pogotovo na mom telefonu, na kojem to radi savršeno), ali mi znači zbog nekih aplikacija koje mi olakšavaju posao na terenu. A prelazak sa jedne platforme na drugu je max. 7 dana privikavanja. Nisu svačije potrebe, a ni ukusi isti ;)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 07:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ukus me ne zanima, bitno je sto lakse i jednostavnije zavrsiti planirano. A to bolje radi wp. Jednostavno jer vecinu android felericnih aplikacija mjenja IE. I cemu onda trebam aplikacije? Da opterecujem telefon?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 08:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Onda nema šta, tvoje potrebe bolje ispunjava WP. U mom slučaju to bolje radi Android.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 08:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ruku na srce, Nokia je vise seksi od Samsunga.

Nego, sta ima novo? Da li Zoka prodao svog androida? ;)

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 09:46 
Dzaba kada ne moze dualshock na WP, bar ne na ove jeftinije tipa hd7, a nemam namjeru davati preko 250 km na WP kada mogu uzeti odlican i provjeren android za te novce...

Ja dok sam imao evo 3d (ako bogda danas cu ga ope' nabaviti) apsolutno nisam imao nikakvih problema sa bilo kakvim programima, bar sto se tice brzine, stabilnosti i ostalog.

Mozda probam u buducnosti neke od WP pa cu moci dati licno iskustvo, ali za sada ostajem na androidu, volim provjereno...

I sta se tacno misli pod "fluid", jel to nesto kao smoothness ili? :D

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja danas jurisam na Nokije 620 ili 925. Ce da vidimo.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 16:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Dr.Neo je napisao:
Opet kod LG Nexusa se ne vadi baterija i nema proširenje memorije a ne vidim ni da piše da ima GG !?

Šta je imaš vaditi? Može se rastaviti telefon i promjeniti kada dođe do toga, bar može na Nexus 4. A što se tiče memorije, ne kontam koji đavo ljudima treba tolika memorija na telefonu? Meni je 16gb sasvim dovoljno što imam na N4, a evo N5 će imati 32, što je sasvim dovoljno. GG? Šta li je to? Da ne misliš na OTG?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 16:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
http://www.reuters.com/article/2013/10/ ... PV20131015

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 17:30 
mara- je napisao:
Dr.Neo je napisao:
Opet kod LG Nexusa se ne vadi baterija i nema proširenje memorije a ne vidim ni da piše da ima GG !?

GG? Šta li je to? Da ne misliš na OTG?

Gorila Glas, zastita ekrana...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 18:41 
Veteran
Veteran

Aha, ma naravno da će biti Gorila, to bi teški promašaj bio da ne bude. A ne pominje se na GSM Areni jer su specifikacije još uvijek glasine.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 21:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Apr 2012, 19:02
Moguće je da zbog toga na GSMAreni ne piše da ima Gorilu.

Lakše je prebaciti karticu iz telefona u telefon i sa njom sve slike, dokumente, klipove itd. nego za to koristiti bluetooth.

Znam da se baterija može promjeniti u servisu. Al šta kad mi se ova isprazni npr. dok slikam koješta na nekom sajmu, izletu, svadbi...!? Lakše mi je izvaditi praznu bateriju i ubaciti drugu punu kao na ovom sad telefonu, nego tražiti mjesto gdje da uključim punjač.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 21:57 
Veteran
Veteran

Onda ovaj telefon možda nije za tebe. A sigurno je kompaktniji ovako. A ima i video tutorijala na netu da sam promjeniš bateriju, bez servisa.

Meni lično je ovaj N4 odličan, a N5 će naravno biti još bolji.

A što se tiče prebacivanja podataka, imaš i bržih opcija od blututa, a to je USB ili direktna bežična konekcija.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 06:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> pogledaj novi supermen ona supermenova zemska ima wp...ako je coeka znala izabrat zna sigurno i tel :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1563 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 79  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]