banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 05:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 15 Okt 2013, 10:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Narucujte ljudi u HR,moze i na poste restante ako nemate nikog u Hr.Roba iz EU prolazi bez ikakvih dazbina,dokle ce nas maltretirati plavim kovertama.Jadno skroz.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Evo meni se opet desila ista stvar.
Narucio neku haljinu za neku curu iz Kine i poslije nekoliko dana salju mi da je poslana. Uredno poslao broj za pracenje u nekoj njihovoj kineskoj posti (inace pisalo je da salje obicnom postom).
Danas mi isti taj lik salje novi broj za pracenje i da je artikl poslan sa TNT-om.
Iz iskustva od proslog puta gdje mi je isto poslano preko TNT, "In Time" mi je naplatio oko 50KM neke njihove troskove i plus carina i PDV, razmisljam se da ovaj put vratim taj artikl.
Sta mislite sta je pametno raditi?

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 16:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2013, 16:03
Zavisi kako će cura na to reagovati. :)

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
@richa

Ja sam imao bas istu situaciju.
Takodje prosao sa 70KM ( 50KM za papire i 20KM ).
Jedva sam izganjao da se haljina ne carini. 15 dana je stajala kod njih u Sarajevu.

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 23:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
A.J.V.A.R. je napisao:
Stigla mi prvi put plava koverta :(. Postoji li sansa da se umilim sluzbenicima da mi ´zaborave´ carinu ili makar da ih pocastim sa manjom sumom? Nisam nista preskupo narucila ali je iznad 50km, a dok poplacam njihove dazbine izace me pola te sume :(.

mito prolazi. neko je na temi vec pisao da je dobro doci u drugu smjenu, a to je, cini mi se, poslije pola 2 :-?
ja sam par puta nazvala i rekla da ne mogu dolaziti, da imam malu bebu koju nema ko cuvati (sto je i istina), i cak sam i rekla stvarnu cijenu artikla, ali sam nesto smuljala kao da sam imala neki popust od 30%, pa kao to je za rodjendan, blablabla... i proslo je bez carine. jednom sam isla i dala 20KM "na kafu", bila sam narucila 2 parfema (sveukupno 120KM kostali).

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 23:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

richa je napisao:
....
razmisljam se da ovaj put vratim taj artikl.
Sta mislite sta je pametno raditi?

ja sam jednom vratila, jer nije stiglo na vrijeme i vise mi nije trebala ta skupa haljina (+ jos skuplja carina). dugo sam se ganjala po paypal-u dok nisam dobila refund, al eto dobila sam refund.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 07:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Juliette je napisao:
mito prolazi. neko je na temi vec pisao da je dobro doci u drugu smjenu, a to je, cini mi se, poslije pola 2 :-?
ja sam par puta nazvala i rekla da ne mogu dolaziti, da imam malu bebu koju nema ko cuvati (sto je i istina), i cak sam i rekla stvarnu cijenu artikla, ali sam nesto smuljala kao da sam imala neki popust od 30%, pa kao to je za rodjendan, blablabla... i proslo je bez carine. jednom sam isla i dala 20KM "na kafu", bila sam narucila 2 parfema (sveukupno 120KM kostali).

Hvala Juliette :). Bila sam juce, prosla sam bez carine. Stuzila sam se i izbrbljala neku pricu i proslo :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
da li neko ima iskustva sa prodajom na ebayu? znači ne kupovinom, to smo svi prošli, već prodajom? zanima me kolika je poštarina kad se artikli šalju u ameriku, da li postoje problemi pri naplati preko paypala i slično?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
Ima posebna tema za ebay prodaju.

Ganjao sam i ja malo ali nisam nista konkretno saznao.
Uglavnom imas provizije oko 10-12% ( ebay, paypal ) + cijena shippinga nigdje nije definisana kako treba

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 18:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Pa koliko je sada po zakonu da se ne carini? Nije valjda samo 50km? Evo ja baš kontam nekih 20-ak SMD dioda, oko 30km će me doći. To ide sve od jednog prodavca iz Kine, i kontam neki dio za auto iz Latvije, košta 36km, sa dostavom 60. Da li se ovdje gleda samo vrijednost proizvoda ili zajedno sa poštarinom, mada nema logike da sa poštarinom?

E sad, ovo ukupno prelazi 50km, i ako dođu u različito vrijeme, onda me neće klepiti carina? A ako dođu u isto vrijeme onda hoće? Ima li neko iskustva s ovom situacijom?

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 19:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 10:47
Da, samo 50KM. Vrijednost proizvoda + poštarina = osnovica za carinjenje. Ako dođe više pošiljki u toku jedne sedmice onda se vrijednost sabira, mada je mala vjerovatnoća da ti se to desi. Čak i da dođe sve isti dan, ne vjerujem da će obraćati pažnju ako se radi o nekim sitnicama. Može se desiti da ti bez carine prođe i neka vrednija pošiljka, npr meni su jednom patike prošle bez carine, a jednom nisu. To su slučajevi kada je poveća kutija u pitanju, tako da bi po nekoj logici trebali odma odvojiti i pregledati. Jednom mi je i neki dio za motor prošao bez carine, ioako je prodavac sa vanjske strane zalijepio račun koji prelazi 50KM.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A.J.V.A.R. je napisao:
Juliette je napisao:

Hvala Juliette :). Bila sam juce, prosla sam bez carine. Stuzila sam se i izbrbljala neku pricu i proslo :D.

super :-) drago mi je da je dobro proslo ;-)

Frisky_Dingo je napisao:
da li neko ima iskustva sa prodajom na ebayu? znači ne kupovinom, to smo svi prošli, već prodajom? zanima me kolika je poštarina kad se artikli šalju u ameriku, da li postoje problemi pri naplati preko paypala i slično?

ja sam stavljala listinge, ali nisam nista prodala :lol:
kad objavljujes artikal, imas milion opcija, sto detaljniji budes u opisu artikla, to ti vise naplati objavu. imas i opcije da kad objavis artikal, da ti to nista ne naplate. ali na konacnu cijenu, kada prodas artikal, ebay uzima proviziju, miki je spomenuo, oko 10-12%. cini mi se da i paypal uzima proviziju pri traksakciji. a ako si nov prodavac, novac sa paypala ti neko vrijeme (mozda mjesec dana) bude na pending balance, pa tek onda prelazi na available balance.. dakle, nacekas se dok mognes podici novac s paypala.
sto se tice shippinga, to moras vidjeti na stranicama nase poste.
znam da je laksi paketic za UK oko 20KM.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 20:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
@ Shadow90

Hvala za info. Čuj u osnovicu ide i poštarina, to je lopovluk. Ma naručiću prvo jedno i sačekati da dođe, pa drugo, nije mi žurba. Hoću amortizere za gepek da uzmem, sa poštarinom je 60, ali kontam da me ne bi trebali klepiti, mada se nikada ne zna.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 14:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 10:47
Trebam pomoć, stvar je ovakva, kupio sam određene stvari od jednog trgovca koje nisu na vrijeme stigle. Nakon 43 dana sam pokrenuo spor (disput) na PayPal-u, ali trgovac nakon 24h mi ne odgovara, a sutra mi ističe 45 dan od dana kupovine. Vrijednost robe je oko 50KM, tako da mu to ne mogu nikako otpisati, trebam li ja sada taj slučaj prije 45. dana prepustiti PayPal-u (Escalate this dispute to a PayPal claim) ili to mogu uraditi tek nakon par dana, ako ovaj ne odgovori ništa. Do sada sam par puta pokretao spor, ali trgovci su istog momenta vraćali pare, ovakav slučaj još nisam imao. Iskustva, savjeti? Zahvaljujem :)

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Кад си покренуо "диспјут" у мејлу који си добио од Пејпала је писало да када можеш да ескалираш случај, па провјери. Обично буде додатних 20-так дана. Значи битно ти је да покренеш "диспјут" прије истека 45 дана, што си и урадио. Остатак ти пише у мејлу. Ако ниси добио мејл онда ниси ни покренуо "диспјут" или ти је у спам фолдеру евентуално. Обрати пажњу.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 15:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja ovo svoje nisam uspio rijesiti moram platiti one glupe In Time usluge 55KM i carinu+PDV.
Posto su bile dve stvari u paketu, jedna od 25 AUD druga od 100 AUD izvukao sam u wordu ovo od 25 AUD i prebacio u pdf, poslao njima pa reko ako prodje prodje.
Proslo bez problema, carina i PDV 18KM. :D
Tako da mislim da se bez problema moze muljati oko te cijene i prepravljati u wordu.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
richa je napisao:
...Tako da mislim da se bez problema moze muljati oko te cijene i prepravljati u wordu.

Moze, dok te teta na carini kod glavne poste ne posalje na racunar da se ulogujes na ebay i pokazes joj sta si to kupio i posto.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa nema svako tako sumnjivu facu poput tebe...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2013, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
richa je napisao:
...Tako da mislim da se bez problema moze muljati oko te cijene i prepravljati u wordu.

Moze, dok te teta na carini kod glavne poste ne posalje na racunar da se ulogujes na ebay i pokazes joj sta si to kupio i posto.

Ovo govorim kad paket ide preko TNT-a i In Time-a (kod nas u BIH) gdje paket ide direktno na carinu u SA. Sa njima se definitvno moze muljati sa nizom cijenom.
Meni jos ono sto je islo obicnom postom nije islo u proceduru za carinjenje.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2013, 17:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2013, 00:16
Danas narucim neke patike preko ebay-a i kada sam ubacio podatke od paypala da platim izbaci mi u markama (95 KM) a patike ukupno kostaju 60$, sto je po danasnjem kursu negdje oko 85 km. Izgleda da je paypal poceo sam da prebacuje u marke po njihovom kursu koji je naravno veci. Jel imao ko slicnog iskustva u poslednje vrijeme?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]