banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 15:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 12 Okt 2013, 01:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Prije nekoliko dana jedna djevojka me zamolila da joj naručim neku jaknu sa Ebay-a.
Jakna bila na sniženju.

Platila sam, sve regularno, da bih sutradan dobila email od ebaya
da je artikl maknut sa ebaya, nije pisao tačan razlog.

Dobila sam mail i od prodavača, bez da sam se ja njemu obratila, u kom kaže da je
poslao jaknu, da je sve ok, da pričekam da stigne i ne tražim odmah refund.
I u samom emailu od Ebay-a kažu da je moguće da je sa artiklom sve ok i da je poslat.

Svakako planiram sačekati taj period u kom treba da stigne, ali me zanima šta se desilo.
Da li je neko imao slično iskustvo?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2013, 09:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
oljaca je napisao:
Kada na PayPal balance imate odredjeni iznos novca i isti PayPal prebacuje na karticu prvog u mjesecu,a u medjuvremenu je kartica neaktivna,sta ce se desiti,gdje ce taj novac zavrsiti na kraju?U medjuvremenu je odjavljena Visa kartica koja je povezana na PayPal na koju je bilo moguce povlacenje sredstava.Iz banke tvrde da se nikakav prenos sredstava ne moze obaviti jer je kartica odjavljena.Sa PP naloga nije moguce ukloniti datu karticu jer nije povezana druga Visa kartica koja bi omogucila povlacenje sredstava.Drugu Visa karticu nemam samo Master Card koja ne omogucava povlacenje novca.U proceduri je izrada nove Visa kartice u drugoj banci,medjutim,automatsko povlacenje sredstava ce se desiti sutra.

U Raiffeisen banci su mi zvanicno potvrdili da novac ne moze biti uplacen kada je kartica zatvorena.Kazu da je stanje nula.Od povlacenja sredstava je proslo 11 dana.U banci kazu da nisu odgovorni za transakcije sa PP i da to korisnici rade na vlastitu odgovornost.Slao sam mail PP,odgovora nema.Imaju neki kontakt broj u Irskoj (nece da pricaju Srpski da ih ceo svet razume :)).U PP Help-u pise da u takvom slucaju banka odbija uplatu i ista se vraca na PP balance,samo sto korisnik plati neku proviziju povratka na pp balance.U RF banci tvrde da ne mogu uopste niti vidjeti da je bilo pokusaja uplate na zatvoren racun a kamoli da odbiju uplatu (lako je moguce da samo foliraju i novac uzmu sebi).Po svemu sudeci ujeo vuk magarca :(.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2013, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
To je nemoguce, pare moraju negdje zavrsiti i mora biti elektronski trag... ali svasta se moze desiti, ti si ionako napravio propust sa povlacenjem na ne vazecu karticu.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2013, 11:20 
Pripravnik
Pripravnik

Jesam,bio sam svjestan toga ali nisam nista mogao uciniti,u toku je izrada visa kartice u drugoj banci.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2013, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
oljaca je napisao:
oljaca je napisao:
Kada na PayPal balance imate odredjeni iznos novca i isti PayPal prebacuje na karticu prvog u mjesecu,a u medjuvremenu je kartica neaktivna,sta ce se desiti,gdje ce taj novac zavrsiti na kraju?U medjuvremenu je odjavljena Visa kartica koja je povezana na PayPal na koju je bilo moguce povlacenje sredstava.Iz banke tvrde da se nikakav prenos sredstava ne moze obaviti jer je kartica odjavljena.Sa PP naloga nije moguce ukloniti datu karticu jer nije povezana druga Visa kartica koja bi omogucila povlacenje sredstava.Drugu Visa karticu nemam samo Master Card koja ne omogucava povlacenje novca.U proceduri je izrada nove Visa kartice u drugoj banci,medjutim,automatsko povlacenje sredstava ce se desiti sutra.

U Raiffeisen banci su mi zvanicno potvrdili da novac ne moze biti uplacen kada je kartica zatvorena.Kazu da je stanje nula.Od povlacenja sredstava je proslo 11 dana.U banci kazu da nisu odgovorni za transakcije sa PP i da to korisnici rade na vlastitu odgovornost.Slao sam mail PP,odgovora nema.Imaju neki kontakt broj u Irskoj (nece da pricaju Srpski da ih ceo svet razume :)).U PP Help-u pise da u takvom slucaju banka odbija uplatu i ista se vraca na PP balance,samo sto korisnik plati neku proviziju povratka na pp balance.U RF banci tvrde da ne mogu uopste niti vidjeti da je bilo pokusaja uplate na zatvoren racun a kamoli da odbiju uplatu (lako je moguce da samo foliraju i novac uzmu sebi).Po svemu sudeci ujeo vuk magarca :(.

Ja sam imao slican slucaj, jedan drugar iz malezije uplatio malo vecu cifru nekog duga, i kako je na kartici bio transaction limit, paypal nije mogao prebaciti novac na karticu, transakcija bila neuspjesna i pare vracene na balance.

Novac ti ne moze nestati, ali ako ga nema na paypal racunu, onda je sigurno i banci :)

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2013, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, trazi od paypala da ti daju neki identifikator transakcije i otidji sa tim u banku, obavezno trazi da pricas sa nekim menagerom, one tuke sto rade za salterima nemaju pojma o nicemu.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2013, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
oljaca, nazovi paypal. ako znas engleski.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2013, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

PlavaMaca je napisao:
Prije nekoliko dana jedna djevojka me zamolila da joj naručim neku jaknu sa Ebay-a.
Jakna bila na sniženju.

Platila sam, sve regularno, da bih sutradan dobila email od ebaya
da je artikl maknut sa ebaya, nije pisao tačan razlog.

Dobila sam mail i od prodavača, bez da sam se ja njemu obratila, u kom kaže da je
poslao jaknu, da je sve ok, da pričekam da stigne i ne tražim odmah refund.
I u samom emailu od Ebay-a kažu da je moguće da je sa artiklom sve ok i da je poslat.

Svakako planiram sačekati taj period u kom treba da stigne, ali me zanima šta se desilo.
Da li je neko imao slično iskustvo?

jesam ja, nekoliko puta. nekad je sve bilo okej, nekad nije.
ako su to one fensi jakne koje su inace preko 50 dolara, a ti ju kupila 20, ne vjerujem da ce stici (iz iskustva govorim). kakav je sellerov feedback, sta prodaje, ima li i dalje aktivnih artikala? bilo kako bilo, cekaj 44 dana, ako ne stigne, otvori dispute ;-)

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2013, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vezano za brze stizanje posiljki iz kine, citala sam na jednom njihovom sajtu da su napisali da china registered mail sada putuje krace.

a posiljke poslane hong kong postom su mi inace stizale za 10ak dana. ali 5 dana je zaista rekord :-D

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2013, 21:53 
Pripravnik
Pripravnik

Sehxor je napisao:
Da, trazi od paypala da ti daju neki identifikator transakcije i otidji sa tim u banku, obavezno trazi da pricas sa nekim menagerom, one tuke sto rade za salterima nemaju pojma o nicemu.

Zvao sam par puta kol centar rf banke,javljale su se razlicite osobe i uvijek sam dobijao isti odgovor.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2013, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zato ti kazem, uzmi od paypala bilo kakvu potvrdu da je transakcija uspjela, onda otidji licno u banku i trazi da pricas sa nekim menadzerom... ovi ti nista konkretno nece reci preko telefona. Svaka banka mora imati neki catchall racun gdje pristizu takve transakcije, samo se njima izgleda ne da izgleda...

Kad to uradis, onda se nam reci sta si napravio, ovako ti niko drugacije ne moze pomoci... nismo mi madjionicari :D

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2013, 20:17 
Pripravnik
Pripravnik

PP odgovor glasi:Thank you for contacting PayPal regarding your card withdrawal.

I am very pleased to take this opportunity to assist you today. I
understand that your card was cancelled by your bank. Please note that
even if your card is cancelled you can still claim your money from the
bank. Therefore, your money wouldn't go missing. I would advise you to
contact your bank's Online customer support or Cards department to track
your withdrawal.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2013, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ajoj, i ti njihovi u podrsci, meni je trebalo 5 dana i 6 poruka i svaki put od druge osobe sam dobijao odgovor dok smo skontali sto ne mogu prebaciti novac na svoj racun. Problem je bio sto je uplaceno u eurima a meni glavna valuta na paypalu bio dolar, i niko da skonta zasto ne moze da se prebaci. Na kraju ja pitao da nije zbog toga pa skontali da prvo treba izvrsiti konverziju u dolare pa onda prebaciti.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 11:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

oljaca, nisam shvatila, postoji li ta transakcija na paypalu? ta transakcija bi trebala biti kao "transfer to credit card" ili mozda "withdrawal".

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 13:04 
Pripravnik
Pripravnik

Juliette je napisao:
oljaca, nisam shvatila, postoji li ta transakcija na paypalu? ta transakcija bi trebala biti kao "transfer to credit card" ili mozda "withdrawal".

da ,postoji.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

oljaca je napisao:
Juliette je napisao:

da ,postoji.

Pa eto, uzmi broj transakcije, odstampaj to i idi u banku... bilo da su pare otisle sa ppa ili je banka vratila nazad, mora biti neki zapis u banci.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013, 18:56 
Pripravnik
Pripravnik

Tako sm i uradio dans,cekam odgovor.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 00:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

paypal je tu cist, ako transakcija postoji. pare nisu u vazduhu, negdje su u banci. mozda na nekom njihovom glavnom racunu? :-?

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 07:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Stigla mi prvi put plava koverta :(. Postoji li sansa da se umilim sluzbenicima da mi ´zaborave´ carinu ili makar da ih pocastim sa manjom sumom? Nisam nista preskupo narucila ali je iznad 50km, a dok poplacam njihove dazbine izace me pola te sume :(.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2013, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja koliko znam ne carine ispod 100km stvari, pod uslovom da nije vise malih proizvoda onda kontaju da je za prodaju.
Vjerovatno su ti poslali kovertu da doneses racun koliko si platila, jer nema na paketu, a kontaju da kosta dosta :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]