Lijep odgovor Maran Ata, nema šta.
Ali to se odnosi na lažne vizije i one koji ih iznose.
Pa ipak, ti si već odredio ma šta se desilo da je sve što je rečeno lažno, ali ja ću iznijeti neke činjenice, pa neka svako prosudi sam.
Danas, dan nakon svečane liturgije u rukotvorenom "hramu Hrista Spasitelja", je
Krstovdan (
Vozdiženje časnog krsta) i danas su na Trgu Krajine u centru Banjaluke održani protesti penzionera zbog lošeg prije svega materijalnog položaja.
Za sutra su zakazani protesti
studenata zbog previsokih školarina (znači opet zbog lošeg statusa).
Podsjećam da u viziji koju sam ispričao prvo što vidim su demostracije i osjećam vrlo jaku negativnu tenziju, a baš takva je situacija danas ovdje sasvim u skladu sa ovim vrlo (čak izrazito) tmurnim i kišovitim danima. I svečana litija je održana po kiši i hladnom i tmurnom vremenu.
Takođe podsjećam na to da sam u viziji vidio hram tačno onako kako zaista izgleda i da današnji praznik Krstovdan može da predstavlja momenat u kojem je veliki zlatni krst stavljen na zvonik (jedino je taj krst u viziji bio veći nego što je u stvarnosti).
Sve sam to vidio ravno 6 godina unaprijed upravo onako kako danas jeste.
A što se tiče rušenja hrama i konstrukcije oko njega kojom se vizija okončava, podsjetiću na događaje koji su se desili u ovoj godini (u godini kada je "hram Hrista Spasitelja"
spolja dovršen):
1. ozbiljan sukob SPC i MPC (srpske i makedonske pravoslavne crkve, sa stalnim međusobnim koškanjem i nizom vrlo teških incidenata u toku cijele godine)
2. požar u kojem je izgorio veliki dio manastira Hilandar (koji se smatra jednim od samih temelja srpske duhovnosti) i odmah nakon toga požar na zvoniku još jednog manastira na Svetoj Gori
3. pogrom srpskog naroda, bogomolja i manastira na Kosovu
4. incident (SFOR-ova "akcija") na Palama u kojem su ozbiljno povrijeđeni Jeremija i Aleksandar Starovlah sveštenici SPC
5. pogibija patrijarha Aleksandrijskog i njegovih saputnika u helikopterskoj nesreći nadomak Svete Gore
Ovo su samo oni koji su najviše odjeknuli i kod nas i u svijetu.
Svaki od ovih događaja i sam po sebi predstavlja vrlo ozbiljnu stvar, a svi skupa i to u vrlo kratkom vremenskom periodu predstavljaju sigurno veliko upozorenje. A šta tek predstoji? Vidjećemo.
Činjenica je je građevina koja je podignuta u centru Banjaluke lijepa i mnogi se time diče, ali podsjećam na to šta je Isus Hrist odgovorio svojim učenicima u jednoj sličnoj prilici:
5. I kad neki govorahu za crkvu (
Jerusalimski hram) da je ukrašena lijepijem kamenjem i zakladima, reče:
6.
Doći će dani u koje od svega što vidite neće ostati ni kamen na kamenu koji se neće razmetnuti. (Luka 21:5,6)
Ovo Isusovo proročanstvo je čekalo skoro 40 godina na ispunjenje, a "pravovjerni" Jevreji nisu mu vjerovali i zvali su ga lažovom. Pa ipak vrijeme ih je demantovalo.
Ali jedno vrlo neprijatno upozorenje iz Svetog Pisma može se i te kako primijeniti na današnju situaciju:
4. Što Edom govori: osiromašismo, ali ćemo se povratiti i sagraditi pusta mjesta, ovako veli Gospod nad vojskama:
neka oni grade, ali ću ja razgraditi, i oni će se zvati:
krajina bezakonička i narod na koji se gnjevi Gospod dovijeka. (Malahija 1:4)
Gle "koincidencije" Banja Luka je poznata kao "Krajiška Ljepotica", a i građevinsko preduzeće koje je gradilo hram se zove GP Krajina.
Neka svako onda porazmisli šta je ovdje istinito a šta laži obmana.