banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Avg 2025, 16:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: K: Netbook 10-12"
PostPoslato: 19 Sep 2013, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
kupujem netbook po mogucnosti sa garancijom.
ponude na pp

Vrh

Tema posta: Re: K: Netbook 10-12"
PostPoslato: 20 Sep 2013, 11:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2010, 12:46
I ja kupujem pa reko da neotvaram novu temu :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ne petljaj mi se u temu:)

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2013, 15:20 
Izvinjavam se ali kakve su opcije do nekih 350 km, kakav je izbor i sta bi vi preporucili u tom rangu?

Moze i polovno...

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2013, 15:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2013, 16:03
Možda se može naći nešto poput Lenovo ThinkPad X200 ako ti ne smeta tenk dizajn. :)

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2013, 17:53 
Meni jedino ovdje smeta "kratka" baterija (preslaba mobilnost), najradije bih nekakav android laptop tipa asus tf101 (16 sati trajanje baterije sa dockom), ali i on je kod nas jos uvijek preskup, mozda drugi put kada odem u svabiju...

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2013, 18:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2013, 16:03
Ako je namjena mašine samo gluvarenje, surfanje i reprodukcija multimedijalnih sadržaja onda ni android nije loša opcija.
Meni izgleda kao poprilično neupotrebljiva igračka jer nijedan program koji koristim nema ozbiljnu android alternativu. :)

E da, tih šesnaest sati slobodno skrati na 10-12 ako se radi bilo šta zahtjevnije. Po testovima moj T400 bi trebao prebaciti 10 sati sa novom baterijom, ali realno nikad nisam izvukao više od 7-8. :)

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2013, 22:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Imam Acer D270.

Intel Atom N2600 (1.6GHz, dual core)
2GB DDR3 ram
320 GB hard disk
Li-Ion 6 ćelijska baterija

Pošaljite ponude na PM

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2013, 06:09 
Citiraj:
E da, tih šesnaest sati slobodno skrati na 10-12 ako se radi bilo šta zahtjevnije. Po testovima moj T400 bi trebao prebaciti 10 sati sa novom baterijom, ali realno nikad nisam izvukao više od 7-8. :)
Da, to se podrazumjev ako je npr. gaming u pitanju, to bas pojede procesor i grafiku...

Btw ja zadovoljan mojim lapdockom, linux ubuntu na njemu, uglavnom koristan za 90 posto stvari koje mi i inace sluzi kompjuter (suranje, filmovi, pdf, muzika i slicno)...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2013, 07:48 
Pripravnik
Pripravnik

Sargas je napisao:
Imam Acer D270.

Intel Atom N2600 (1.6GHz, dual core)
2GB DDR3 ram
320 GB hard disk
Li-Ion 6 ćelijska baterija

Pošaljite ponude na PM

Koliko trazis?
Naravno da cu ja ponuditi 200KM

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2013, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

koliko je star taj netbook? ima li kakve garancije? daj neku cijenu da se cjenkamo

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2013, 22:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Star je godinu dana. Skoro mu je istekla garancija koju sam dobio prilikom kupovine. Laptop je u veoma dobrom stanju i ne znam kako da ti ja lično garantujem nešto ali sam ubijeđen da će raditi poprilično dugo bez prestanka...
O 200KM nema govora, ne pada mi na pamet...
Mislim da je 330KM neka prihvatljiva cifra...

Evo aktuelne cijene sličnog netbooka, koji ima 1GB rama i troćelijsku bateriju za razliku od mog koji ima 2GB rama i šestoćelijsku bateriju...

http://infocom.ba/v3/index.php?option=c ... tikl=09269

Evo i ponešto o mom laptopu:
http://www.notebookcheck.net/Review-Ace ... 534.0.html

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013, 09:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Sargas je napisao:
Evo aktuelne cijene sličnog netbooka, koji ima 1GB rama i troćelijsku bateriju za razliku od mog koji ima 2GB rama i šestoćelijsku bateriju...

http://infocom.ba/v3/index.php?option=c ... tikl=09269

E sad bar imam šta gazdi gurnuti pod nos kad se krenem svađati oko restauracije web stranice. *ebeni artikl od prije više od godinu dana sa cijenom iz tog perioda. Aktuelna cijena my ass... :x

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013, 09:29 
Pripravnik
Pripravnik

Sada nudim 190KM

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013, 10:15 
bleki1 je napisao:
Sada nudim 190KM

:lol: :lol: :lol:

Meni stvaro upadaju u oci ti mali netbook racunari, moracu malo istraziti da li mi je to bolja opcija od recimo tableta, pogotvo ako se uzme da je cijna tu negdje...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako se radi o 10,1" netbook-u... njah! Ako je riječ o 11,6" onda već pričamo o pravoj stvari. E sad... Na 90% tableta te očekuje Android, dok na netbook-u možeš da imaš Windows ili neki Linux distro, zavisno od potrebe. Najveći problem je što su kod nas preskupi, a i ponuda je... pih!
U Srbiji se recimo za manje love može kupiti isti model kao kod nas i to sa oriđiđi windozom na sebi pride (za razliku od modela kod nas). E sad... Tablet vs Netbook je mnogo velika diskusija i umnogome zavisi od potreba kupca, ali meni je osnovna razlika (kako ja to lično "prozivam") to što je tablet "output", a netbook mi je "input" uređaj (ne miješati sa kompjuterskim terminima). Tablet je uređaj za pregledanje, čitanje, informisanje, zabavu... Netbook je uređaj koji pored svega navedenog ima i ozbiljnu poslovnu svrhu, gdje spada pisanje mailova, rad na nekim dokumentima i sl.

Kome šta treba od ovoga, to će i kupiti. Ako neko poredi neke jeftine tablete i igra na faktor cijene - neka zaboravi! Nakon mjesec dana će uvidjeti kakvo ga je nekvalitetno smeće zapalo i provešće više vremena nosajući to smeće u servis nego sa sobom.
I na kraju, mala opaska: Ja još nisam naišao na netbook sa us*anim Intelovim Atom procesorom da valja. Odnosno na Atom CPU da valja. Smeće ostaje smeće. Ovo je jedino polje gdje su mi AMD procesori prvi izbor. Koliko god to sumanuto zvučalo. Isprobano nebrojeno puta, testirano sa više aspekata, sve iz prve ruke. Ako naletite na C60 ili C65 procesor na 11,6" - tople preporuke. Umrijećete od živciranja dok instalirate sve što vam treba i podesite sve prema svojim potrebama, ali nakon toga njegovo korištenje postaje pjesma u odnosu na bilo koji model sa Atomom.

Eto, kao mala pomoć pri izboru...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013, 13:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Griješiš oko tableta i poslovne "neupotrebe". Sve više komercijalista na terenu svoje zastarjele PDA uređaje zamjenjuje tabletima. Em im je bolje za prezentaciju proizvoda, em ima sve mogućnosti PDA.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Za prezentaciju su prvenstveno bolji jer su tableti trenutno "in", a ne zato što su praktičniji za tu namjenu (iako jesu). Dobar komercijalista mora da prati trendove prije svega. Ali pripreme i prepravke na prezentaciji sigurno ne radi na njemu, niti masovno šalje mailove sa njega (osim ako nema i dodatnu tastaturu, što je drugi par opanaka). Onaj ko kaže da može bez problema da kuca i edituje dokumente putem touch-screen-a, laže kao pas ili mora da brani pare koje je uložio u tablet.

Kvalitetniji "pametni" telefoni, mogu odmijeniti tablet u skoro svakom trenutku, a danas skoro svako koristi te telefone. Ali samo netbook (notebook, laptop, ali trenutno pričamo o netbook-u) može kvalitetno zamijeniti kancelarisjki, odnosno kućni računar, kada si na udaljenoj lokaciji. Telefon ti je maltene pa neophodan bilo gdje, stoga ako uzmeš kvalitetniji smartphone, tablet definitivno postaje stvar koja služi samo svrsi zbog koje ih naši ljudi najčešće i kupuju: da bi skinuli djecu sa svojih telefona i laptopa.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013, 13:53 
Tehnicki, ja bih najradije da imam android laptop, ali kada vidim cijene pojedinih takvih uredjaja onda ispadne da mi je jeftinije uzeti dobar polovan laptop za nekih 300-350 km, a u sustini tu negdje i tablet kosta.

Kod tableta je opet dobra stvar prakticnost, ali nije ni laptop daleko od toga ako pricamo o modelima sa 10-11 inca.

Sto se tice tih android laptopa meni se bas svidja asusov transformer tf101, sam tablet ima oko 8 sati rada (na papiru), a kada se prikljuci na dock to vrijeme se produzuje na 16 sati sto je stvarno prakticno.

Razlika izmedju tableta i laptopa je samo u tome da je laptop "ozbiljniji", ima vise memorije tj. hard disk, ima tastaturu, i vise rama mada da budem iskren nisam se dugo bakcao oko kompjutera, meni je bio dobar jos uvijek moj P IV na 2.8 i gigom rama.

Btw nikako da testiram lapdock i trajanje baterije na njemu u praksi...

Citiraj:
tablet definitivno postaje stvar koja služi samo svrsi zbog koje ih naši ljudi najčešće i kupuju

Jok, ljepse je igrati igre i surfati na 7 i vise inca nego na 4-5, vjeruj na 4 inca je patnja surfati i slicno...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013, 14:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To što sam pretpostavio da je navedena cijena na stranici InfoComa aktuelna nije namjerna greška. Jednostavno sam potražio netbook i postavio cijenu.

Evo netbook iz Biscoma: http://biscomm.net/netbook-asus-1015bx-blk093s/
Razlika između ovog i onog što sam naveo je ta da ovaj ima AMDov procesor.

DTB, ne bih se složio sa tvojim mišljenjem o netbook računarima. Slažem se da nisu baš pretjerano optimistični kad su performanse u pitanju, ali sigurno nisu loši.

Ovo mi je drugi netbook i evo kako sam ga ja koristio i za šta sam ga koristio...

Bilo mi je potrebno nešto da mi zamijeni olovku i papir, nešto što ću lako nositi na predavanja i čija će baterija dugo trajati... Odbacio sam ideju da imam i desktop i laptop jer mi se to pokazalo kao nepraktično zbog dijeljenja podataka između njih.
Klasični laptopi većih ekrana su otpali zato što im baterija kratko traje, a i teški su za nositi. Laptopi tipa ultrabook i njima sličnih su daleko van budžeta koji sam predvidio. Tako sam se odlučio za netbook.
Kući imam miš, tastaturu i monitor, te punjač rijetko kad nosim sa sobom.

Omiljena aplikacija za bilježenje predavanja mi je Microsoft OneNote i kunem se da fantastično radi svoj posao. Na netbooku se ne primjete ikakve poteškoće u radu.

Dalje. Programiram, poprilično. Koristim Visual Studio 2012, Code Composer Studio 5.4.0, Sql Server 2012 i Expresso.
Ovdje se već ispoljavaju hardverske mane, vjerovatno bi nekome smetale, ali ili sam ja navikao da mi nešto odradi sporije ili nisu toliko katastrofalne. Sad upravo završavam jedan pozamašan projekat koji može da posvjedoči da netbook služi svrsi.

Od ostalih stvari koristim Splayer, Zune, Calibre i ostale aplikacije koje mislim da koriste i svi ostali ljudi...

Mislio sam da sam jedini koji ne konta svrhu tableta pored dobrih telefona i laptopa... Nekako ih ljudi koriste kao telefon uglavnom, a ne razumijem zašto...

Tensa, moj kum ima tog Asusa sa tastaturom i šta ja znam... Da biram između njega i mog netbooka izabrao bih moj netbook. Uglavnom zbog sistema i aplikacija. Na Androidu mi sve nekako neozbiljno... Zato sam i pobjegao od telefona sa Androidom...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]