To što sam pretpostavio da je navedena cijena na stranici InfoComa aktuelna nije namjerna greška. Jednostavno sam potražio netbook i postavio cijenu.
Evo netbook iz Biscoma:
http://biscomm.net/netbook-asus-1015bx-blk093s/Razlika između ovog i onog što sam naveo je ta da ovaj ima AMDov procesor.
DTB, ne bih se složio sa tvojim mišljenjem o netbook računarima. Slažem se da nisu baš pretjerano optimistični kad su performanse u pitanju, ali sigurno nisu loši.
Ovo mi je drugi netbook i evo kako sam ga ja koristio i za šta sam ga koristio...
Bilo mi je potrebno nešto da mi zamijeni olovku i papir, nešto što ću lako nositi na predavanja i čija će baterija dugo trajati... Odbacio sam ideju da imam i desktop i laptop jer mi se to pokazalo kao nepraktično zbog dijeljenja podataka između njih.
Klasični laptopi većih ekrana su otpali zato što im baterija kratko traje, a i teški su za nositi. Laptopi tipa ultrabook i njima sličnih su daleko van budžeta koji sam predvidio. Tako sam se odlučio za netbook.
Kući imam miš, tastaturu i monitor, te punjač rijetko kad nosim sa sobom.
Omiljena aplikacija za bilježenje predavanja mi je Microsoft OneNote i kunem se da fantastično radi svoj posao. Na netbooku se ne primjete ikakve poteškoće u radu.
Dalje. Programiram, poprilično. Koristim Visual Studio 2012, Code Composer Studio 5.4.0, Sql Server 2012 i Expresso.
Ovdje se već ispoljavaju hardverske mane, vjerovatno bi nekome smetale, ali ili sam ja navikao da mi nešto odradi sporije ili nisu toliko katastrofalne. Sad upravo završavam jedan pozamašan projekat koji može da posvjedoči da netbook služi svrsi.
Od ostalih stvari koristim Splayer, Zune, Calibre i ostale aplikacije koje mislim da koriste i svi ostali ljudi...
Mislio sam da sam jedini koji ne konta svrhu tableta pored dobrih telefona i laptopa... Nekako ih ljudi koriste kao telefon uglavnom, a ne razumijem zašto...
Tensa, moj kum ima tog Asusa sa tastaturom i šta ja znam... Da biram između njega i mog netbooka izabrao bih moj netbook. Uglavnom zbog sistema i aplikacija. Na Androidu mi sve nekako neozbiljno... Zato sam i pobjegao od telefona sa Androidom...