Primjetih da "kosooki" počeli mudrovati... evo šta mi se desilo... Naručim OTG USB kablić, naravno nađem onaj koji je najjeftiniji, to jest 0,99 $ (ima ih i po 2, 3 $), zatim da je "Top-rated seller", da ima preko 99% "Positive feedback" da ima više hiljada transakcija, da ima dostavu za BiH, da je free shipping...bla bla...obavim narudžbu, platim i to je to... sutradan dobijem poruku od prodavca u fazonu, parafraziram: kao u zadnje vrijeme ne mogu isporučivati u BiH, pa im se kupci žale te kao bilo bi dobro da otkažemo transakciju i oni će izvršiti refundaciju...mislim se??? reko ajd dobro, prihvatim ja refundaciju, vrate oni lovu, zatvorimo slučaj, i pošto su oni odmah meni lupili pozitivan feedback, lupim i ja njima... ponovo potraga za istim artiklom, samo ovaj put ganjam da prodavac nije iz Hong Konga, ovaj prvi je bio pa reko ajd da eliminišem Hong Kong... nađem ponovo sa cijenom 0,99 $ i sa svim drugim pratećim uslovima, samo ovaj put prodavac je iz Kine... međutim opet ista poruka od prodavca, nije baš od riječi do riječi ali svodi se na isti izgovor za otkazivanje transakcije... OK, neću dizati prašinu zbog pišljivog dolara, ali i ranije sam naručivao neke sitnice za manje od dolara i sve bilo OK...vrate mi i ovaj put lovu, oni meni pozitivan feedback, ja ih iskuliram, i ponovo u potragu... ovaj put nađem
umjesto kablića ovo znači dva komada za 1,99$... pazi sad, "nema problema sa slanjem u BiH", odmah poslano.... znači za narudžbe od dolar i manje vrdaće da ne šalju...