banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 22:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Sep 2013, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Ma ti ljudi su retardirani i ispolitizovani od HDZ i HSP, ne mozes se pozivati na blisko sjecanje jer je to logika koja stvara zacaran krug. Ne mozes ti imati sjecanje a isto to sjecanje osporavati Srbima na pocetku devedesetih. No kako rekoh, pola tog naroda je retardirana nepismena i zaostala stoka. Tragedija srpske politike lezi upravo u toj cnjenici, Hrvati i jos zaostaliji Sptari su ih preveslali kao voline, sto cjelu ex yu deklarise kao jedno leglo maloumnistva u kojem manje zaostali u razvoju profitiraju

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 19:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
iako ne volim generalizacije,mislim da si u pravu...a ne volim generalizacije zato sto nikad ne moze biti isto cavoglave i imotski na jednoj strani,ili pula i rovinj na drugoj,iako su hrvati i jedni i drugi...

al da su vecinski zaostali,jesu... 8)

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Talija je napisao:
Pogledaj bilo kakvu emisiju, puna su im usta Srba, ne kažem da su svi bolesni od mržnje ali dovoljna je nekad i šaka budala da pokvari bilo kakav dobrosusjedski osjećaj.
Dubrovčani (slabo da ima vise starosjedilaca) prednjače u tom feelingu.

Vjerujem da bi se naslo 10-tak normalnih kada bi se procesljala cijela Hr...

on topic

Neka je bog dragi na pomoci Srbima koji zive u NDH jer na ovo Srbija nece ni zucnuti...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 19:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
pa da se organizuje neki skup ovde isto bi ovo bilo, grupu srba koji bi razbijali hrvatske izloge po gradu, a uvijek ce biti likova i na jednoj i na drugoj strani koje ce upaliti i najmanja iskra, samo sto ne mogu da shvatim razlog u ovom slucaju, kojeg hrvatski desnicari ustvari i nemaju

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Razlog su politicki poeni za izbore i tako to...a u drzavi koja je zadnjih deceniju i vise trcala u EU a sada uvidjela da je od ulaska u istu samo dobila k.... tvrd skupljanje politickih poena je postalo zeznuto pa se svaki moguci nacin iskoristava pa i ovaj....

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Ne radi se tu ni o sjecanju ni o cirilici vec patoloskoj mrznji. Sav spin oko dogadaja zamagljuje sustinu - Srbi u Hrvatskoj su permanentno ugrozeni i Milanoviceva simbolicka gesta zeli otvoriti oci ovoj polovini bolesnih, covjek zeli modernu i naprednu Hrvatsku ali sile mraka su jake. Ja mu skidam kapu jer je fakticki predao izbore ako na sledecima ne izvede 80% biraca

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Sramotno je sta se desava u Hrvatskoj ali stvari tako stoje decenijma. Malo se sve bilo primirilo pred ulazak u EU ali sad opet izlazi na vidjelo kakvi su. To da bi se ovdje isto desavalo...jednostavno ne stoji. Pa sto sad niko ne lupa onzum i slicne radnje!? Zato sto nismo takav narod. ako me nesto pogadja jeste prica, koja se provlaci kroz njihove medije, da ih treba razumjeti zbog svega sta su prosli... PA STA BI SRBI PROTJERANI U OLUJI TREBALI ONDA DA RADE!?!?!? Hrvati su na crnom putu....ako se ne opamete.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 20:46 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Ma nek rade šta hoće, njihovo je...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cekajte, pa na onim tablama je hrvatski novorijek na cirilici?!? :D

I na kraju ce cirilica ispasti tisculjecno pismo :D

Tc, tc... :) Kaze Hrvati budale, eeee...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 22:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
I meni novorijek upao u oci, nekako mi cudno ono na cirilici, ali ok, to je hr jezik na cirilici.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 22:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ok bi bilo da je ta cirilica tu radi Hrvata, a ne radi srpske, jel', manjine...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 06:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mesić: 'Rat protiv ćirilice' anticivilizacijski potez

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da je "rat protiv ćirilice" anticivilizacijski i antidemokratski potez u službi politike, i istakao da je spor oko postavljanja dvojezičnih tabli u Vukovaru nametnut i iskonstruisan.

Aktuelna vlast u Hrvatskoj bi morala da bude svesna činjenice da "mitingaši postaju sve jači, sve drskiji i sve agresivniji, sa svakim skupom na koji nema adekvatnog odgovora", naveo je Mesić u autorskom tekstu za nedeljni novosadski "Dnevnik".

"Taj odgovor nije i ne može biti upozoravanje na činjenicu da je ćirilica (bosančica) bila u neko doba i hrvatsko pismo nego može biti samo i jedini jasno kvalificiranje ‘rata protiv ćirilice’ kao anticivilizacijskog i antidemokratskog poteza u službi politike i dosledno sprovođenje Ustava i zakona Hrvatske", istakao je Mesić.

http://www.slobodnaevropa.org/archive/n ... d=24957155

I da se podsjetimo...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bKWjP9Ffm0E[/youtube]

"Zapretiti Hrvatskoj sankcijama zbog Vukovara"

Direktor Dokumentaciono-infmoracionog centra "Veritas" Savo Štrbac ocenio je za beogradske agencije da protesti u Vukovaru zbog postavljanja dvojezičnih tabli predstavljaju šovinističke i fašističke ispade i da bi zbog toga EU morala da zapreti Hrvatskoj sankcijama.

Štrbac je rekao da fašističke metode - razbijanje tabli, uzvici, slikanje sa razbijenim pločama i sa ustaškim simbolima deluju zatrašujuće.

"To nisu nacionalistički ispadi, to su šovinistički, a ja bih išao i korak dalje i rekao - i fašistički", izjavio je Štrbac, komentarišući najnoviju histeriju u Hrvatskoj protiv ćirilice. Štrbac je rekao da demonstranti protiv ćirilice, među kojima se mogu videti i neki "crnokošuljaši", protestujući zbog tog pisma, polaze od pogrešnog stava da je ćirilica vezana samo za Srbe.

"Ne poistovećivati Ćirilicu sa Srbima i događajima u ratu"
"Ćirilica je pismo više slovenskih naroda. Pogrešno je poistovećivati to pismo sa Srbima i događajima u ratu", rekao je Štrbac, navodeći da je pogrešno i to što se 18 godina posle rata na ovakav način ponaša veći broj, ako ne i većina stanovnika Hrvatske.

Štrbac ocenjuje da će biti još natezanja između vlasti i protivnika ćirilice, ali da će na kraju morati da pobedi vladavina prava u Hrvatskoj ili će EU morati da zapreti Zagrebu sankcijama, kao što je to uradila u slučaju "leks Perković".

"Mislim da će se nakon dužeg natezanja vlasti i demonstranata, Hrvati dozvati pameti ne zato što žele ćirilicu, nego što će EU izvršiti pritisak da se održe dvojezični nazivi", rekao je Štrbac.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbij ... g-Vukovara

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 06:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Taj odgovor nije i ne može biti upozoravanje na činjenicu da je ćirilica (bosančica) bila u neko doba i hrvatsko pismo nego može biti samo i jedini jasno kvalificiranje ‘rata protiv ćirilice’ kao anticivilizacijskog i antidemokratskog poteza u službi politike i dosledno sprovođenje Ustava i zakona Hrvatske", istakao je Mesić.

Sta sam rekao :D

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 06:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A i ovaj Strbac kaki. Brani cirilicu Bugarima... I gdje taj drugi jezik na tablama kada vec spominje dvojezicnost?

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 06:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
sranje kvaka i zamazivanje ociju

kad god zapadnes u ekonomsku gabulu upali sovinizam i sjedi i gledaj
bilo da su hrvati i cirilica
srbi i kosovo
bh srbi i planeta
ili slovenci i istrani

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 07:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To sam i rekao u prvom postu. Kome trebaju table?
Jebes to ako nemas sta jesti i ako te svaka fukara kinji.

Sve da su na oba jezika.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Citiraj:
Taj odgovor nije i ne može biti upozoravanje na činjenicu da je ćirilica (bosančica) bila u neko doba i hrvatsko pismo nego može biti samo i jedini jasno kvalificiranje ‘rata protiv ćirilice’ kao anticivilizacijskog i antidemokratskog poteza u službi politike i dosledno sprovođenje Ustava i zakona Hrvatske", istakao je Mesić.

Sta sam rekao :D

Ako nismo do sada (a vjerujem da oni poltroni u Beogradu su bili dovoljno glupi da ipak nisu) upisali u UNESCO cirilicu kao svoje nacionalno pismo trebamo to uraditi sto prije...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
http://www.jutarnji.hr/treci-dan-prosvj ... u/1124060/

Šef Stožera: 'Možda je za Milanovića rat završen, ali za nas još nije'

kakvi umobolni " branitelji " [-X

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 13:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Najnoviji slučajevi ćiriličnog čekićanja u Vukovaru uzbunili su duhove širom Lijepe Naše. Nemirni su na Krku gdje se čuva Baščanska ploča, nervozni su u crkvi Sv. Ćirila i Metoda na Gornjem gradu, a najviše nemira ipak osjećaju u ruskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Stoga je Putin odlučio jedan od brodova ruske mornarice koji se kreću prema Cipru, gdje će osiguravati interese Rusije u Siriji, poslati u Jadransko more, za svaki slučaj.

- Više se ne osjećamo sigurno, poručili su iz ambasade.

Hoće li Rusi morati intervenirati, preostaje nam tek vidjeti, a ako ništa drugo, možemo biti zadovoljni što će kakvi-takvi ruski turisti ipak doći na naše more, i to bez vize.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
:lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]