banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 15:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2477 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 124  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Avg 2013, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
<Enter_name> je napisao:
Možda sam ja cjepidlaka (ustvari, jesam :D), ali meni to smeta kad gledam film po noći... i da, imam TV sa IPS panelom ;)

Jeste, on je cjepidlaka. Ja imam IPS LG i to mi ni najmanje ne smeta, čak nije ni primjetno.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 09:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Ima li iko panasonic TX-L396B6?Jel dobar il sam bacio pare?
Ne mogu nigdje naci kakav mu je rpocesor!Ako moze pomoc!

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 10:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Greska,ovo je prava oznaka
http://www.comtradeshop.ba/panasonic-le ... -tx-l39e6e

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 10:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Imaš ovde recenziju: http://hdtelevizija.com/2013/03/24/rece ... -smart-tv/

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 10:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zadovoljan sam!Ali opet nisu spomenuli,cini mi se,koji procesor ima.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 23:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Mediatek 5590.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 19:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne mogu uopste naci koje je vrste taj procesor.Znaci ne mogu da vjerujem da tv iz 2013-e godine ne moze reprodukovati online video sadrzaje,osim na yootube direkt iz aplikacije!Nesto sam trazio I nasao da je adobe iz samo njima znanih razloga prestao razvijati flas za smart tv.Kazu da svi veliki proizvodjaci imaju taj problem.Postoji li neka mogucnost apdejta ili slicno?
Razocaran sam do jaja!Da li vi koji imate smart mozete npr gledati filmoviziju Ili youjizz:-)

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 21:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Adobe Flash Player je podržan samo na Windows i OS X platformama, kao i u Google Chromeu na Linuxu, odustali su od podrške za mobilne platforme... ustupa svoje mjesto HTML5 tehnologiji.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 21:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imam smart TV i povremeno nešto pogledam na YT i to samo kad naletim na neki snimak na telefonu pa ga pošaljem na TV...ostale smart funkcije rijetko koristim, a pogotovo se ne zamaram tim stranicama za gledanje video sadržaja... kad mi se nešto gleda "kupim" kod šveđana u 1080p i uživam u daleko kvalitetnijoj slici...

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2014, 21:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mogao si cisto ono zbog mene probati otvoriti neki film na filmoviziji:-)
Tragao sam neki dan za mini wifi tastaturom I sreca ne nadjoh:-)Vecerss provalim na google app remote control aplikaciju!Znaci prrfekcija telefon kao daljinski za tv.Ovaj drugi ladno moze u ormar!
Ajde jos neko,kakva je situacija sa multimedijalnim sadrzajima sa neta osim iz aplikacije yooutube?

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 10:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Dajte neke prijedloge za tv do 800KM. 32", moze i veci pa da se probije malo budzet ako je opravdano.
Najvise ce se gledati kablovska i filmovi (sto 720p sto 1080p). Plazmu ne bih jer planiram i racunar spojiti na to cudo.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
richa je napisao:
Dajte neke prijedloge za tv do 800KM. 32", moze i veci pa da se probije malo budzet ako je opravdano.
Najvise ce se gledati kablovska i filmovi (sto 720p sto 1080p). Plazmu ne bih jer planiram i racunar spojiti na to cudo.

Možeš ti i na plazmu spojiti to čudo tako da nemoj da ti to bude razlog zašto nećeš plazmu.
Razlog bi prije bio što su plazme te cijene prilično lošeg kvaliteta, za bolje plazme treba mnogo više para, mada ako bi išao do cifre koja bi bila oko 1000KM možda bi mogao ubosti i solidnu plazmu.
Što se tiče ostalog nema tu preporuke. Odavno svi proizvođači prave televizore sličnog kvaliteta tako da nema neko jasno pravilo. Sony je najskuplji u odnosu na kvalitet, Samsung je nešto povoljniji, LG mi se čini najboljim, ili Toshiba sa svojom garancijom mada nisam siguran da li no matter what guarantee obuhvata i televizore, provjeri. Jednostavno gledaj brojeve: dijagonala ekrana mora biti što veća, rezolucija što veća (4k je sad totalno nepotrebna stvar mada ih nećeš naći ni za duplo više para), ugao vidljivosti što veći, refresh rate što manji i po mogućnosti da je televizor što novijeg datuma proizvodnje, znači da je neki nov model. Noviji modeli ljepše prikazuju crnu boju i po kvalitetu su slični plazmi ali su i skupi. Budžet i mjesto kupovine ti postavljaju granice.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Tvoje objašnjenje me podsjeti na jednu slavnu izreku:
Citiraj:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 22:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

PKT je napisao:
dijagonala ekrana mora biti što veća

Zavisi šta čovijek traži... kad sam ja kupovao TV, samo je 32" dolazilo u obzir, bez obzira na cijenu.

PKT je napisao:
rezolucija što veća

Ako izuzmemo entry level plazme, ima dve mogućnosti: 1920x1080 i 1366x768. U tom cjenovnom rangu će vjerovatno naći 1920x1080, pošto drugu rezoluciju imaju najjeftiniji 32" TV-ovi.

PKT je napisao:
ugao vidljivosti što veći

Ovo jedino ima samo IPS panel, ali on ima vrlo lošu dubinu crne.

PKT je napisao:
refresh rate što manji

Ipak mislim da je veći bolji. S tim da obrati pažnju na pravi refresh rate, a ne MCI, PMR i ostale izmišljotine M&P.

PKT je napisao:
Noviji modeli ljepše prikazuju crnu boju

Ovo nema veze sa datumom proizvodnje, već sa tipom panela koji koristi TV.

Sve u svemu, za 800 KM se može uzeti solidan 32" LCD. Obiđi prodavnice, pronađi par modela koji ti se čine prihvatljivim, napiši koji su, pa se može prokomentarisati... idealne preporuke nema.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Moze li se recimo u tom cjenovnom rangu naci ekran sa pravih 100Hz osvjezavanja (32")?
Smart TV nije toliko neophodan, ali ako moze upasti u tu cijenu onda OK, ako ne nije smak svijeta. Bitno samo da moze sa USBa pustiti film i to je to.
Ne pravim pitanje ni po pitanju proizvodjaca.

Vidio sam u FISu neki Sony w650 za malo vecu cifru od ove, Samsung f5300/f4500, panasonic B6E. Svi su 32" i otprilike te cijene oko 800 +/-50KM.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 00:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imaš ovako nešto: https://www.technoshop.ba/proizvod/926/ ... n577s.html
uklapa ti se u budžet, ima smart, 100Hz, Full HD, WiFi, dodatni satelitski tjuner... jedino vidi, trebali bi imati i 32LN57S koji je po karakteristikama isti kao ovaj, razlika je u boji i nešto sitno u cijeni (32LN57S je jeftiniji)...
Ja sam nedavno uzeo kod njih 39LN575S i zadovoljan sam, tad bio na akciji za 899 KM...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 08:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Taj TV nema 100 Hz panel, već obični 50 Hz panel. Kod LG-a, tek 400 Hz MCI (Motion Clarity Index) ima 100 Hz panel; neki modeli koji su označeni sa 400 Hz imaju 50 Hz panel... sve u svemu, zbunjujuće.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2014, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da li ima ili ne, ne ulazim u to, ...šta znači ovo na zvaničnoj stranici isto nisam mjerodavan da komentarišem:
Citiraj:
Motion Clarity Index (MCI) 100Hz

Znam samo da sam sa tv-om zadovoljan, i ne znam da li bih vidio tu razliku da li je panel sa pravih 100 Hz ili ne... I ja sam dugo mjerkao šta da kupim, u prodavnicama je teško steći dojam o kvalitetu slike, nekako sam najlakše donosio odluku kad kod nekoga u kući vidim TV i onda zaključim da li mi je nešto bitno od karakteristika i koliko...
Na kraju sam kupio ovaj TV: http://www.lg.com/rs/televizori/lg-39LN575S-smart-tv
Sliku prebacim u bioskop ili ekspert 2 mod, jer ne volim drečeće boje što sam primjetio da je izraženije kod samsunga pa sam ga zato i eliminisao...spojio ga na ruter, i kućno kino, te putem dlna povlačim svu multimediju sa kompa, ne bakćem se usb-ovima i HDD-ovima, ton po potrebi pustim preko kućnog kina, pratim kablovske digitalne kanale i to je to... takođe sad mi je 32´ izgleda maleno a malo je falilo da uzmem tu veličinu...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2014, 11:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 11 Mar 2010, 12:25
Vidim da ovde ima ljudi koji se razumiju u ove nove tehnologije dosta dobro :) pa bi mi trebala mala pomoc. Jedan moj prijatelj je u stanu napravio mrezu, spojio 3 racunara kablom i jos spojio smart tv na tu mrezu. I sad preko nekog softvera (ne znam sad tacno kog) koji je instalirao i na tv-u i na server racunar lista biblioteku filmova koja mu se nalazi na tom racunaru i pusta film. I to mi je sve jasno poprilicno kako funkcionise, ali mene sad interesuje moze li sve ovo raditi ali da recimo tv nije kablom spojen na mrezu vec da preko kucnog wifi prstupa podatcima na racunaru i pusta film? Nisam bas neki strucnjak za ove stvari pa ako je pitanje glupo nemjte se ljutiti :) kako se kaze ko pita ne skita :)

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2014, 11:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

O tome se i radi, MCI ne predstavlja realnu vrijednost osvježavanja panela. 100 Hz panel imaju LG modeli serije LA7xx i LA8xx (pričam o aktuelnim modelima). Razlika se osjeti, uglavnom na bržim, pokretnim scenama (npr. sport; najlakše je uočiti na glatkoći pokreta krola (crawl)). Što se tiče (pre)zasićenosti boja, većina TV-ova ih ima u standard modu; većina TV-ova ima najprirodniju sliku u cinema (ili kako se već kod koga zove) modu. Opet, neko voli više zasićene boje, neko prirodnije... stvar ukusa.

@PFC1970: Na računaru ti je instaliran DLNA server. Može raditi preko wirelessa, ali će HD filmovi vjerovatno trzati (zbog manjeg kapaciteta wirelessa u odnosu na kabl).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2477 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 124  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]