banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 498  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Avg 2013, 14:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Jul 2013, 17:14
Moze jos neko savjet da mi da?Ne razumijem se pretjerano u telefone

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Uzmi huawei g510 sto prodaju ljudi sa mtela,trentno nema ali bice za koji dan cijena 270KM,boljeg za te pare neces naci,a jos imas dvije godine garancije.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 15:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Feb 2011, 19:39
Ja jos ni jednog nisam vidio na piku da se prodavao za 270 KM a pogotovo iz BL.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Pa niko ne prodaje posto trazi,meni neki dan 2 izmakla po toj cijeni,bili drugi brzi :lol: (oba iz bl)
Sa trecim sam dogovorio u utorak po 270KM posto je tek tada u BL ali ja nisam mogao cekati pa sam uzeo lumiu 620 star 3 mjeseca sa 2 godine garancije i huawei U8650 za 300KM

Evo i cetvrti sa kojim sam pricao pa ko hoce po toj cijeni,meni se nije dalo cekati dok stigne u mtel
ovaj je isto iz Banjaluke i pise mu zadnja u javnim pitanja 280KM ,a u pp mi je rekao da moze za 270KM samo dok stignu da moze otici na mtel
http://www.pik.ba/artikal/8203765/huawe ... a/#pitanja

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 16:07 
Pripravnik
Pripravnik

Ma ok ali ja ne zelim telefon preko mtela

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 17:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Apr 2012, 19:02
nećeš ni ići preko m:tel-a, jer ljudi koji prodaju te telefone su sklopili ugovor a ti od njih kupuješ telefon bez ugovorne obaveze.
Samo imati smartfon a biti na postpaid-u po meni nema baš neke računice.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
I koji ce mi tel koji eadi samo na mtelu

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 19:51 
Pripravnik
Pripravnik

pa otključaj ga.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Dr.Neo je napisao:

Imati smartphone a biti na prepaid i nemati GPRS promet na njemu mi je ravno nosanju cigle u dzepu.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013, 06:36 
Pripravnik
Pripravnik

blaf77 je napisao:
Dr.Neo je napisao:

Imati smartphone a biti na prepaid i nemati GPRS promet na njemu mi je ravno nosanju cigle u dzepu.

Tek sad u tvom postu viđe da sam greškom napisao postpaid umjesto prepaid!
Izvinjavam se!

Evo uporediću tarifu MojMix 20 i Frend tarifu u opcijama: "zovi", "šalji" i "surfaj". U tarifi MojMix 20 je uračunato 60 min. razgovora, 100 SMS-ova i 500 MB data prometa. Pretplata je 20 KM + PDV = 23,40 KM.
U Frend tarifi "zovi", samo ovih 60 min. i 100 SMS poruka će koštati 27,96 KM. U Frend tarifi "šalji" isti broj minuta i poruka će koštati 25,51 KM.
Internet nisam uračunao jer je cijena prometa za 1 MB: 0,75 KM + PDV = 0,878 KM tako da bi promet od 500 MB koštao nevjerovatnih 438,75 KM !!
U Frend tarifi "surfaj": 60 min. poziva i 100 SMS-ova će koštati 30,77 KM dok bi 500 MB internet prometa koštalo "samo" 58,50 KM!
Tako da se pripaid isplati samo nekome ko na dopune mjesečno ne troši više od 15- ak, 20 KM i pri tom ne koristi internet odnosno GPRS. Za sve ostalo je postpaid daleko isplativiji.
Ja sam ovdje gore naveo primjer samo za m:tel a siguran sam da je ista situacija i kod ostalih operatera: nigdje prepaid nije povoljniji od postpaid-a, osim za one koji koriste mobilni uglavnom za javljanje i tek poneki poziv ili SMS / MMS.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013, 07:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ajd sad izracunaj da neko potrosi mjesecno 100min i posalje dve tri poruke. I kupi paket interneta Kad mu treba za 1,17 KM.
I vidi koliko to dodje kad prebacis na pretplati tih 60 min bonusa.
Ne trose svi jednako i nisu svima potrebe iste. Ja licno ne znam nikog da potrosi sve bonuse sto ima na pretplati i da se storgo njih pridrzava.
I jos plus sto ljudi nece da se vezu dve godine za majmune.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013, 08:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
To sto prebacia na postpaidu....ne igra nikakvu ulogu,jer bi isto tako prebacio i na prepaidu ( da mozda cwsce i vise zoves..to da...ali o tome necemo )

Post paid tarifa se isplati iskljucivo onda kad je krojis po svojoj mjeri..trebas ganjati da obavezno svaki mjesec potrosis sve bonuse...a da sto manje prebacis preko ...sve ostalo ,ljudi sto uzmu vecu tarifu,zbog jeftinijeg telefona,pa im svaki mjeswc propada bonus..to je idiotluk...ali ako se ovako uskladis,trosis koliko trosis inace iduce 2 god,jos dobijes telefon za 1km..koji vrijedi cc300km...nije lose

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013, 10:05 
Pripravnik
Pripravnik

richa je napisao:
Ajd sad izracunaj da neko potrosi mjesecno 100min i posalje dve tri poruke. I kupi paket interneta Kad mu treba za 1,17 KM.
I vidi koliko to dodje kad prebacis na pretplati tih 60 min bonusa.
Ne trose svi jednako i nisu svima potrebe iste. Ja licno ne znam nikog da potrosi sve bonuse sto ima na pretplati i da se storgo njih pridrzava.
I jos plus sto ljudi nece da se vezu dve godine za majmune.

Pa u tarifi MojMix 20 može izabrati opciju sa 100 min. razgovora i 100 SMS poruka bez interneta. Samo tih 100 min. razgovora u Frend tarifi opcija "zovi" košta 28.08 KM. Par poruka i internet neću ni uzimati u račun.
A ovo što nećeš da se vežeš dvije godine...!? Pa ako si na pripaidu i imaš m:tel-ovu karticu opet njima uplaćuješ dopune. Ili ne mora uopšte biti m:tel, (ispade da njih promovišem, ...sačuvaj Bože!) njih sam uzeo za primjer, ista ili slična situacija je i kod ostalih operatera.
Za svako intenzivnije korištenje telefona uvijek je povoljnije biti na postpaid-u nego na pripaid-u. Jedina prednost pripaid-a je u tome što na neki način imaš kontrolu troškova. Ako npr. dopuniš račun sa 15 KM i nemaš više para, onda to potrošiš i dobro, nećeš se uvaliti u dugove. Na postpaid-u u okviru mjeseca možeš debelo prekoračiti bonus a da to ne saznaš dok ti ne dođe račun, a tad je već kasno.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013, 10:25 
Pripravnik
Pripravnik

A jesi li uzeo u obzir "akcije" koje nude na prepaidu? Nije bas tako sve crno kao sto ti sabiras i oduzimas...
Npr sada je aktuelno da za 3 KM dobijes 60 min razgovora koji vrijede 7 dana sto znaci da za 12 KM dobijes 240 min i jos ako uzmes za 11,70 KM internet saobracaj dobijes 400 MB. Znaci sve ukupno nekih 24 KM mjesecno a dobijes, bar po meni, daleko vise nego na postpaidu. I jos uzmi u obzir da na prepaidu imas 3 prijatelj broja a na postpaidu 2 sto itekako igra znacajnu ulogu. Ova "akcija" je odskora aktuelna ali i prije je bilo nekih kombinacija kojima mozes sebi olaksati zivota i na prepaidu.

Isto tako npr na eronetu imas tarifu "Savrsena" koja za 20 KM (uracunat PDV) daje 150 min, 300 sms i 300 MB. Aj sad izracunaj koliko je to u mtelu na postpaidu... Naravno i ovdje ima nedostatak sto nemas prijatelj brojeve ali nista nije savrseno, ni postpaid ni prepaid... Tamo dobijes telefon za 1 KM ali isto tako dobijes i lanac na 2 godine.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013, 11:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
I jos uzmes u obzir obracunsku jedinicu.
Normalno bi bilo (i u svim normalnim zemljama je normalno) da je postpaid daleko isplativiji, medjutim ja tu prednost postpaida uopste ne vidim. Telefoni im kostaju kao u slobodnoj prodaji ( bar ovi visoke i vise-srednje klase) obracunska jedinica gorela nego na prepaidu. Ovamo imas uvijek neke akcije ( sjecate se one za 50KM dobijes 100 na racunu).
Jedina prednost postpaida je net i to sto ti se ne moze desiti da nemas na racunu, a treba ti hitno.
Inace, njihov net je go *urac kad maknes bilo gdje izvan grada. A po gradu imas na svakom cosku wifi tako da i ta neka prednost je minimalna.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Da, 3G se stalno gubi cim maknes iz grada nema neta, ja isao par puta na sehove gore nema neta :)

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013, 14:03 
Pripravnik
Pripravnik

Ovo za akcije stoji, tu si u pravu, mada to i ne pratim monogo pa nisam u toku.
Što se tiče neta tamo gdje nema 3G nema ni wifi-ja ali ima opet kakav takav signal pa možeš na net, doduše dosta sporije ali za neke sinhronizacije mail-a, twittera ili fb može poslužiti.

Što se tiče ugovora odnosno "lanca" kako inspiron reče, ja to i ne vidim baš kao neki veliki "lanac". Jer i kad si na pripaid-u opet plaćaš dopune eronetu, m:tel-u ili nekom trećem... I opet si vezan nekakvim "lancem". Jedino ako ćeš svako malo mijenjati operatera i gledati gdje ti je kad povoljnije i gdje su bolje akcije.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013, 14:16 
Pripravnik
Pripravnik

Znas kako, ima dosta ljudi koji nece biti i po par mjeseci u BiH u toku te dvije godine i naravno za to vrijeme ce placati pretplatu (na godinu dana se pogotovo ne isplati praviti ugovor jer su im cijene za sve telefone astronomske). Zato sam napisao da je pretplata lanac. Cak i da zanemarimo ovo meni je i dalje isplatnije biti na prepaidu nego na postpaidu dok god je ovih akcija. A sto se tice mjenjanja operatera, pa i to dolazi u obzir jer nista sa tim ne gubis. Cak naprotiv, mozes samo biti u plus ako izbace neku novu pogodnost u prepaidu kao sto je to uradio eronet sa tarifom "savrsena". Meni je trenutno dobro na mtelu dok postoje ove akcije a cim (ako) ih ukinu eronet ce dobiti jos jednog korisnika.

Sto se tice pokrivenosti za internet... to nema nikakve veze da li si na postpaidu ili na pripaidu, svakako je s..nje.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013, 19:21 
Pripravnik
Pripravnik

inspiron je napisao:
Znas kako, ima dosta ljudi koji nece biti i po par mjeseci u BiH u toku te dvije godine i naravno za to vrijeme ce placati pretplatu (na godinu dana se pogotovo ne isplati praviti ugovor jer su im cijene za sve telefone astronomske).

Pa naravno da ima, a ima ih i koji svega 10-ak dana godišnje borave u BiH... Naravno da takvi neće ići na ugovor pa čak ni zbog telefona jer se jednostavno ne isplati. Cijena telefona + pretplata na 12 ili 24 mjeseca a uz to još ne koristi bonuse u okviru pretplate... Pa to bi samo lud potpisao jer bi ga takav telefon koštao "ko svetog Petra kajgana"!
Postpaid se isplati ljudima koji mogu iskoristiti bonuse u okviru te pretplate. Jer ima ljudi koji su na MojMix 80, i to im je na knap što se tiče bonusa. A telefoni su tu samo "mamac" da privuku što više korisnika.

Kako god bilo, svako koristi ono što mu je najpovoljnije. Nedaj Bože da postoji samo jedan operater i jedna tarifa...

Al' dosta više o tarifama, ovo je tema o izboru mobilnog telefona, otišli smo debelo u off topic!!

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2013, 20:04 
Pripravnik
Pripravnik

Gledajuci specifikacije LG optimus L7 ima bolje specifikacije od Huaweia bolju bateriju za 76 posto. Huawei je malo brzi

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 498  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]