banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 14:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2004, 21:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
...i cuvar poce da pisti curama, a one na njega u fazonu, sta pistits, zeleno nam je, jesi glup...

Problem je u tome sto on nema pravo da ikome "pisti" tj. ljudi ustvari nemaju nikakvu obavezu da ga poslusaju jer on ne predstavlja nikakav autoritet niti ima stvarnu moc da nekome nesto naredi - pravi policajci imaju to pravo ;) (sad stavljam na stranu mito i korupciju)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2004, 08:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Hah sto se tice onih iz Sektora i ovlastenja, mislim odakle njima ovlastenja da biju navijace kao sto sam vidio nekidan na TV??? I niko me ne moze ubijediti da su isti jeftini (50 KM dan po covjeku) kad se mogao raspisati neki konkurs i uzeti 30-40 ljudi na odredjeno za neku platu od 400-500 maraka da stoje na semaforima. Em bi bilo jeftinije, em civilizovanije jer ovo sada lici na neku ekstremno policijsku drzavu (grad). Kako neko sa strane da to drugacije protumaci kad vidi one crne uniforme, vojnicke cizme i kape??? Takav ,,city look'' vise prilici nekim od gradova Juzne Amerike...

A o njihovom ponasanju na ulicama grada sa onim renoima necu ni da govorim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2004, 13:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
xPAINx je napisao:
Pa dobro misk0 razmisljas li ti o cemu pises? - Ako su vec smanjili broj policajaca, te ako im je zafalilo za semafore, zasto nisu pozvali te otpustene, a ne placati dnevnice (vjerovatno dosta skuplje) privatnicima?

Naravno, zato sto sam vidio sta radi policija a sta radi security. 2 potpuno odvojene funkcije koje ti zelis da poistovjetis. Ne vjerujem da security-ju placaju vece dnevnice, zato to za security ne treba 4godisnja skola kao za policajce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2004, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gipsy_girl je napisao:
I jos nesto,ne znam da li ste primjetili ali uvedeno je na semaforu kod samostana Petricevac na izlazu na 'autoput' kao nekakav kabal polozen preko ceste i sa svake strane ceste skroz dole uz banderu imaju kutije limene koje su zakljucane lancimaa, tako isto ima i kod prijedorske petlje.
Koliko sam cula: to se preko vibracija mjeri frekvenciju saobracaja?
Neko zna vise o tome?

Tim se mjeri frekvencija saobraca, broj vozila koji prodje u toku jednog dana. Tako sve vrshe analize saobracaja na odredjenoj dionici i vjerovatno na osnovu tih analize vrse potrebne izmjene.

neo77 je napisao:
Kako neko sa strane da to drugacije protumaci kad vidi one crne uniforme, vojnicke cizme i kape???

U zapadnim zemljama postoji security tako da nikome 'sa strane' ne bi bilo cudno vidjeti te ljude.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2004, 15:44 
misk0 je napisao:
xPAINx je napisao:
Pa dobro misk0 razmisljas li ti o cemu pises? - Ako su vec smanjili broj policajaca, te ako im je zafalilo za semafore, zasto nisu pozvali te otpustene, a ne placati dnevnice (vjerovatno dosta skuplje) privatnicima?

Naravno, zato sto sam vidio sta radi policija a sta radi security. 2 potpuno odvojene funkcije koje ti zelis da poistovjetis. Ne vjerujem da security-ju placaju vece dnevnice, zato to za security ne treba 4godisnja skola kao za policajce.

hah, pitam se samo ima li igdje u svijetu privatna firma koja svoje radnike placa slabije nego sto ista zemlja placa policiju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2004, 19:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

xPAINx je napisao:
hah, pitam se samo ima li igdje u svijetu privatna firma koja svoje radnike placa slabije nego sto ista zemlja placa policiju

Security je u CH privatna firma koja radi za drzavne i privatne interese. Imaju manju platu od policijaca i manju skolu tj gotovo nikakvu. Mislim da bi bilo i ponezenje za policajce da kontrolishu ko ce preci ulicu na semaforu a ko ne.
U svakom slucaju podrzavam akciju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2004, 21:06 
misk0 je napisao:
xPAINx je napisao:

Security je u CH privatna firma koja radi za drzavne i privatne interese. Imaju manju platu od policijaca i manju skolu tj gotovo nikakvu. Mislim da bi bilo i ponezenje za policajce da kontrolishu ko ce preci ulicu na semaforu a ko ne.
U svakom slucaju podrzavam akciju.

Dobro, iz tvojih usta u bozije usi - samo da se za god. dana ne ispostavi da je u pitanju bilo neko preklapanje ispod stola...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
eto nema vise cuvara semafora ... da se vishe ne svadjate..kome dnevnice i zasto.... :roll:

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2004, 13:39 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Hvala bogu, ne zbog novca vec izgleda. U CH i drugim normalnim zemljama osiguranje se ne seta po gradu po poslednjoj haj teh spijunsko diverzantskoj modi... Pogotvo tako obuceni ne cuvaju semafore. Ajd na stranu sto biju navijace...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2004, 22:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Eh da li ste mozda primijetili da su stavili policajce umjesto Security menova? Sad nemate o cemu pricati! :) Sala...
Zeleni talas je ok, a policajci takodje, jer uce pjesake "kako da predju ulicu kod NOVOG semafora" i cuvaju red, paze na semafore i na LJUDE I VOZACE!!!
Et toliko... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2004, 10:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Sta je reci?! Mora da gradonacelnik cita ovaj forum pa je povukao "cuvare" ili mu je ponestalo para da ih placa. Ma nema sta, na sve se misli kad treba izaci na izbore...kako li ce "raji" objasniti da za njega glasa ako se razbacuje njihovim parama angazujuci MiB (men in black) ili poznatije kao "Cuvari semafora". U svakom slucaju, proteklih dana imali smo prliliku gledati uzivo MiB na banjaluckim ulicama. Jos nam jedino preostaje da ocekujemo neki nastavak u obliku MiB 2.
:drinking: :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2004, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
e sad...ta pjesacka filozofija mi nije bas najjasnija...Mislim i ja sam pjesak ali ljudi su stvarno bezobrazni!!! U svakom slucaju pjesak kad nagazi na svoje crveno, vozac je donji u svakom slucaju. A ako mu se kojim slucajem ne koci na SVOM zelenom onda se suocava sa kojekakvim peripetijama a mozda i zatvorom, jel.
Moje skromno misljenje je da iz saobracaja u potpunosti izbacimo pjesake jer oni svakako onakvi jadni i nikakvi i ne trebaju nikom. Nek vlada svima kupi po automobil ili makar kakav skuter iz svajcarske a moze dobro da posluzi i trotinet (ali samo onaj "moderni" sa vlastitim pogonom)! I zato: "Za BL bez pjesaka"

"imas stan, imas kucu, imas vikendicu, imas sator, VRATI SATOR"!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]