banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 13:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7344 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 368  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Avg 2013, 08:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
Zadovoljan sam ishodom skupstine, samo nek smo se rijesili djoge.. Raduje me sto ima dosta rukometasa u skupstini i nadam se da ce sve krenuti nabolje od danas.
Mislim da i u RK kao i u FK treba ova sezona posluziti za stabilizaciju kluba. Ako gasprom placa sve troskove SEHA lige mislim da bi je trebali odigrati, ako nista ima li bi nekih para od ulaznica (npr.nek bude 2 km ulaz). Od kvalifikacija za LS ne ocekujem nista nazalost a bio sam veliki optimista kad su se izvukli parovi.
Znaci po meni cilj ove sezone bi trebao biti formiranje igrackog kadra za neke naredne godine i vracanje nekih dugova.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2013, 08:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2011, 14:40
Ulaz kad bi bio besplatan, ponovo niko ne bi dolazio.
Proslu sezonu je bio 3km, a i ono gledalaca u dvorani je uslo sa dzabnim kartama.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2013, 09:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2013, 14:57
Prvi ispit za novu upravu.
Hoce li se igrati SEHA i kako?
ILI ce se igrati liga BIH i kako?

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2013, 10:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2011, 18:38
kako stvari stoje,seha liga se nece igrati jer ljudi iz sehe ne mogu 100god da cekaju rkb da se skonta ima li ekipu ili nema. slicna situacija kao i u fkb kada se ganjala licenca za izlazak u evropu.ista stvar,odugovlacenje i cekanje do zadnjeg sto je rezultiralo gubitkom evrope u ovom slucaju seha lige.
postavlja se isto pitanje,zasto su gradske vlasti cekale toliko dugo kada su sve ovo mogli uraditi i zavrsiti mnogo ranije???odgovor-ne zele uspjesne sp kolektive u gradu jer bi ih to primoralo da daju "vise novca" u sport!
e moja Banja Luko crvenis se od sramote!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2013, 12:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kandidati koji su se prijavili na konkurs za direktora pronašli (ili su im pronašli) novo uhljebljenje Crnomarković-trener,Siniša Babić podpredsjednik skupštine.Brisan prostor,pa ko se to boji ovih kandidata hahaha.
Vjerovatno neko ko ima isti ili sličan rejting kao i ova dvojica pomenutih.Golić hoce samo stručni dio gdje su i najmanje odgovornosti u rukovođenju kluba,dolazi li to novi ĐOGO ANONIMUS na mjesto direktora koji će se šlepati na Nešino ime.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2013, 13:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Pise se svasta, dosta toga nema veza sa istinom. Klub, gradske vlasti, Djogo, "legende" al ne muzicari vec legende kluba itd.

Revizorska agencija je odradila svoj posao i utvrdila sta je trebala.

Jedino sta raduje je UO, koji se cini da ce biti dosta jak, a ovaj sastav skupstine je ziva komedija!

A najsmijesnije je da ce se neko slepati na Nesino ime...imao je Neso "gafova" blago receno prema SVOME klubu...al hajde SRETNO IM SVIMA...

P.S. Ja se nadam da Djogo ostaje u klubu, toliko...

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2013, 13:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Volim Borac je napisao:
Pise se svasta, dosta toga nema veza sa istinom. Klub, gradske vlasti, Djogo, "legende" al ne muzicari vec legende kluba itd.

Revizorska agencija je odradila svoj posao i utvrdila sta je trebala.

Jedino sta raduje je UO, koji se cini da ce biti dosta jak, a ovaj sastav skupstine je ziva komedija!

A najsmijesnije je da ce se neko slepati na Nesino ime...imao je Neso "gafova" blago receno prema SVOME klubu...al hajde SRETNO IM SVIMA...

SKINI TAJ NASLOV VOLIM BORAC I IDI SA ĐOGOM NA PLIVANJE

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2013, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Volim Borac je napisao:

Zasto?

Sto se tice Golica, ni meni tu nije najjasnije sve. Ispade sad on neki spasilac.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2013, 13:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

tačno da je Golić vrlo malo vremena proveo u Borcu,ali tamo gdje je bio,a bio je u najboljoj ligi svijeta je naučio poprilično i ima znanje koje ovdje pojedinima nedostaje.to je sportska razlika,ovaj bivši ima jedino kvalifikacije da bude spasilac na Halilu,Zelenom viru i sl.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2013, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blfun je napisao:
SKINI TAJ NASLOV VOLIM BORAC I IDI SA ĐOGOM NA PLIVANJE

Citiraj:
to je sportska razlika,ovaj bivši ima jedino kvalifikacije da bude spasilac na Halilu,Zelenom viru i sl

"LEGENDO" i spasioce kluba :love10:

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2013, 14:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ti mene vojvodo ja tebe serdare,samo se ne mogu ničega sjetiti u superlativu ili bar pohvalno za Đogine
obožavaoce.Žao mi je ne znam kako bi te oslovio :occasion5:

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 12:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

IMA LI IKO NORMALAN???
http://bhrukomet.net/bih-rukomet/premij ... rvaka.html

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2013, 12:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2011, 18:38
nije to toliko ni strasno kada vjerovatno necemo ni igrati seha ligu

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
"Ekipe su podijeljene u dvije grupe. Prvu grupu čine reprezentacija Bahreina, turski Bešiktaš, šampion BiH Borac i slovenačka Pivovarna Laško, a u drugoj grupi su francuski Dankerk, slovački Tatran Prešov, prvak Srbije Vojvodina i domaćin Sloga", rekao je juče Enes Suljkanović, predsjednik Izvršnog odbora 45. rukometnog turnira.

Igra se od 20 do 24 avgusta

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 12:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Inicijativa premijerligaških rukometnih klubova RK“Gračanica“,
RK „Gradačac“ i RK „Konjuh“ prema Izvršnom odboru RS BiH i
premijerligašima Muške rukometne Premijer lige BiH

Poštovane kolege,
Obraćam Vam se sa inicijativom koja bi donijela korist svim zainteresiranim stranama:

1. Zahtjevamo da svi predstavnik/ci BiH u SEHA ligi obavezno igraju Premijer ligu BiH-a,počev od sezone 2013/14. Saglasno predhodnom prvak BiH, kao i ostali plasmaniekipa mogu se izboriti isključivo takmičenjem u Premijer ligi BiH, bez doigravanja.

Obrazloženje:
Primjenom zahtjeva klubovi Premijer lige bili bi pošteđeni nepotrebnog finansijskog iscrpljivanja.
Na ovaj način poštedili bi i igrački kadar, nepotrebnih velikih fizičkih napora i spriječili mnogobrojne povrede. Dakle, liga bi u sezonu 2013/14 brojala 17 klubova. Ukoliko neko od klubova odustane, Premijer liga bi brojala 16 klubova, odnosno 18 ako se RS BiH odluči za takav modus kroz dodatna razigravanja ili za neki drugi adekvatan način za popunu lige. Takođe, spremni smo podržati inicijativu smanjenja lige na 16, odnosno 14 klubova u naredne dvije takmičarske sezone.

2. Ukupna kotizacija za Premijer ligu iznosila bi 14.000 KM. Od ovog iznosa kotizacija RS BiH iznosila bi 4.000 KM, a 10.000 KM odnosio bi se za pokrivanje troškova sudija i delegata.

Obrazloženje:
Zbog problema gotovinske isplate službenim licima prije početka utakmica, RK „Goražde“ i ŽRK“Jedinstvo“ Tuzla, već su imali problema sa poreskom inspekcijom. Kažnjeni su i klubovi i odgovorni pojedinci. Dakle, ovo što sad radimo je nezakonito. Tehnički, zaduženje, rasitnjavanje, razduženje ili isplata novca je u sportskim salama i dvoranama neprimjeren posao.
Takođe, smatramo da je neugodno delegatu i sudijama da umjesto da se pripreme i koncentrišu za utakmicu, idu po klupskim prostorijama čekajući isplatu.
Obzirom da bi za klubove plaćanje ovih troškova u dva obroka (jesen/proljeće) bilo preveliko finansijsko opterećenje predlažemo da dinamika plaćanja bude slijedeća:
a) do 07.09.2013.g.
b) do 07.11.2013.g.
c) do 07.01.2014.g. i
d) do 07.03.2014.g. klubovi na račun RS BiH uplate tranše po 3.500 KM.

Prijedlog je da administracija Rukometnog saveza refundira troškove i vrši plaćanja na tekuće račune službenih lica po dostavljenim računima, odnosno nalozima. Ukoliko bi se na racionalan način vodilo računa o sudijskim parovima i delegatima, te načinu prevoza istih, smatramo da bi iznos od 10.000 KM za sezonu 2013/14 bio dostatan da bruto naknada po osnovu takse i troškova sudija i delegata bude 200 KM po osobi.

3. Predlažemo da se aktima RS BiH zabrani i sankcioniše neformalna komunikacija predstavnika klubova (uprava, treneri, službeni predstavnici, sekretar) i službenih osoba (sudija, delegat).

Obrazloženje:
Predstavnici klubova nemaju pravo kontaktirati sudije, niti delegate (službena lica) prije utrakmice. Zabranjuje se svaki vid neformalnog druženja (ručak, večera) sa službenim licima. Klubovi ne smiju biti domaćini službenim licima na način da obezbjeđuju noćenje i slično. Sve kontakte sa službenim licima i dostavu potrebnih informacija vezano za utakmicu, obavlja komesar takmičenja ili predstavnici, odnosno kancelarija Rukometnog saveza.
Sobzirom da se kroz neformalna druženja službena lica i predstavnici klubova previše „intimiziraju“, te se gubi objektivnost, svima bi bilo bolje da se ta i takva praksa prekine.
Kontakt bi se odnosio na sve faze, prije i poslije utakmice. Svaki kontakt od strane klubova, osim u vanrednim situacijama, bio bi strogo zabranjen.

4. Da se termin utakmica petkom može zakazivati isključivo uz saglasnost oba kluba.

Obrazloženje:
U većini klubova igrački kadar čine đaci, studenti i zaposlenici, koji petkom imaju redovne školske, studentske ili radne obaveze. Rijetki su primjeri da neki naš igrač u BiH živi kao profesionalac od rukometa. Drugi problem su službena lica (sudije, delegati, zapisničari i drugi), kao i službeni predstavnici ekipa (vođe puta, stručni kadar, fizioterapeuti, doktori i drugi).
Za sve pobrojane učesnike utakmica u toku sezone se mogu kod direktora škola, profesora, nastravnika ili poslodavaca obezbjediti opravdanja za 3-4 srijede, ali za još toliko opravdanja za petak isto nije moguće.

5. Da RS BiH obezbjedi oficijelnog sponzora muške Premijer lige, kao i oficijelnog sponzora za opremu (uključivo lopte, ljepilo itd.).

Obrazloženje:
Sve teža finansijska situacija nalaže maksimalnu mobilnost, zajedničko djelovanje i štednju. Ukoliko Savez nađe zainteresovanog sponzora čije bi ime nosila liga smatramo da bi to značajno rasteretilo obavezu plaćanja kotizacije, možda i do 50%.
Takođe, godišnji troškovi za markere, razne rekvizite, lopte, ljepila, sportsku opremu mjere se hiljadama KM-ova, veliki broj klubova ima po 3-4 omladinska pogona. Smatramo da bi smo mogli dobiti daleko povoljniju cijenu od proizvođača-sponzora ukoliko bi istu zajednički nabavljali preko Saveza. Osnovna oprema (dres, patike) po ekipi iznosi cca 5.000 KM na bazi 20 članova ekipe.

6. Da se od strane Rukometnog saveza poduzmu sve mjere kako bi se medijski adekvatno pokrila muška Premijer liga BiH (TV prenosi i informisanje preko elektronskih i printanih medija).

Budući da se većina klubova finansira od sponzora, mišljenja smo da u ovom trenutku izuzev pominjanja imena sponzora na utakmicama i eventualno štampe na dresu nemamo drugih mogućnosti kako bi sponzore zainteresirali za međusobnu saradnju. Ovdje prije svega mislimo na TV prenose i prava koja bi klubovi ostvarivali od TV prenosa (krol, spot itd).
Bilo bi dobro kada bi se i u rukometu prenosio „derbi kola“ u dogovorenom terminu.
Takođe, mogla bi se napraviti i tematska 5-to minutna emisija (npr. ponedeljkom), kada bi na sportskom pregledu (neke od televizija) bili kratki izvještaji i komentari sa utakmica itd.
Takođe bi bilo poželjno da u novinama, rukomet zauzme značajnije mjesto, a naročito u printanim medijima, gdje bi se trebali objavljivati i rezultati svih liga i mlađih kategorija.
Mislimo da smo medijski daleko bolje bili zastupljeni prije 10-15 godina nego je to danas.

Tuzla, 01.08.2013.g.

RK“Gračanica“ Gračanica RK“Gradačac“ Gradačac RK“Konjuh“ Živinice

IZBACITI PRVU TAČKU SVE OSTALO JE OK

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 12:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Inicijativa ima dobrih strana ali i onih losih
pokusaj je ovo da se Sloboda ugura na mala vrata u elitu a dodatno oteza Borcu ako bude igrao regionalnu ligu. Relano trenutno Borac nema kadar ni za BiH...

U klubu se inace vodi pravi rat za funkcije sa primjesom politickih pritisaka bas me ineteresuje kako ce sve zavrsiti.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2013, 13:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

žalosno je što se u suštini vraćaju penali za povrijeđene sujete od prije 20 godina i više
prepucavanje oko rukovodstva je samo u fazonu ako ću ja- nema tebe ili ako nema mene- neće biti ni tebe,
a za Borac nikome u suštini nije ni stalo već samo sitni lični interesi.
gledajući koliko je novca potrošeno u proteklom periodu pohlepnost se udvostručuje,a pitanje je hoće li sport u RS generalno moći da preživi ovu ekonomsku situaciju.zato ne treba da čudi ako igrači na dobojskom turniru potraže nove angažmane,možda neki pređu i u dobojsku Slogu ko zna,a poslije toga nastupaju zvanična takmičenja gdje moraju biti registrovani u savezu.
do dobojskog turnira i nekako,a poslije toga kud koji mili moji.
u tom slučaju klub ide u stečaj,a plijen nezaštićen od otimačine.Borčevi poslovni prostori otići će za bagatelu,klub će se morati ponovo registrovati kao i KK Borac i eto nas u 1950,godini na početku kad je i oformljen.
ko će odgovarati-NIKO,zašto bi i odgovarao za nešto što i ne postoji

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013, 12:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ko će sjesti na klupu Borca na dobojskom turniru pored trenera Crnomarkovića i biti službeni predstavnik ekipe?.
Najvjerovatnije NIKO jer su odjednom svi "službeno spriječeni".(u prijevodu hajde ti)
Gdje ste sad junaci kad treba pred igrače izaći i reći ZA MNOM.
Neko se boji blamaže,neko da ga igrači ne najure ko jajaru sa klupe kako ko...
Svi junaci nikom ponikoše.
Toliko o seljačkoj buni iz Gospodske.Tužakaju se preko novina,a niko da lupi šakom o sto,pa kako onda mislite voditi klub?

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

danasnji pres, neprocjenjivo :D

lakse je davati narucene intervijue u presu,pune neistina a kada je bila skupstina kluba, gdje rezizor bio prisutan, kao i sav materijal, niko nije ni jedno pitanje postavio!!!
Koja je to banda.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2013, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2011, 21:50
Celje - Borac 38:16 (18:7)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7344 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 368  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]