banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jul 2013, 16:59 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nezaposleni koji su aj da kazem drzavljani te zemlje..mislio sam npr svabo da kod engleza preko zavoda trazi posao, il obrnuto..ok traze ljudi bez skole, ko god ima skolu ide preko agencija il direktno preko sajtova neke kompanije.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
spavac je napisao:
nije im zabranjeno raditi, vec moraju traziti dozvolu za rad..znaci poslodavac mora predati papire nadleznim organima da bi ovaj dobio dozvolu za rad i to se dobije bez problema jer poslodavci znaju seme..ukoliko zele samostalno nesto da rade, tj self employed dobijes dozvolu za rad bez problema, izduras tako 12 mj i onda si slobodan od zabrane.takodje mozes upisati skolu i dobijes dozvolu za rad, al imas pravo samo 20h sedmicno rada..

Opet zavisi o kojoj bransi se radi. Npr. Doktori ne mogu sem ako bas nema ni jednog takvog na prostoru DE pa ga "uvezu".

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 17:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Pa jebiga, nisu ti ljudi krivi.

Uniji ako smeta toliki priliv radnika sa Istoka (a ocigledno im ne smeta toliko) neka podmazu neke fabrike i kompanije da se premjeste ili otvore pogone u Rumuniji, Bugarskoj, Poljskoj... Neka cijena rada bude na pola puta izmedju cijene maticne zemlje, njemacke (npr), i bugarske.
I svima dobro.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 17:21 
Citiraj:

Opet zavisi o kojoj bransi se radi. Npr. Doktori ne mogu sem ako bas nema ni jednog takvog na prostoru DE pa ga "uvezu".

Koliko znam ovo pravilo vazi za sva zanimanja, tj. prednost ima uvijek gradjanin njemacke i poslodavac je duzan da zaposli njemca (po zakonu), jedino ako ne mogu naci osobu iz njemacke za tu poziciju onda zaposljavaju nekoga iz EU, a ako nikoga nema (ili nece to da radi) iz EU onda traze dalje...

Dakle ako svabo nece da cisti govna, a nece niko ni iz eu, e onda mi idemo i to radimo...

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 17:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Hrvatima se napokon ostvario dugogodišnji vlažni san da otputuju u zapadnoevropsku uniju i njihovo društvo.....samo su otputovali u budućnost na "Titaniku"....

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 17:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Ташко je napisao:

Uniji ako smeta toliki priliv radnika sa Istoka (a ocigledno im ne smeta toliko) neka podmazu neke fabrike i kompanije da se premjeste ili otvore pogone u Rumuniji, Bugarskoj, Poljskoj... Neka cijena rada bude na pola puta izmedju cijene maticne zemlje, njemacke (npr), i bugarske.
I svima dobro.

Ne ide to bas tako.

Ne moze niko garantovat cijenu rada u Bugarskoj, Hrvatskoj ili bilo gdje drugdje.

Znaci jedino minimalac je garantovan u (npr),Bugarskoj i to ako je???
I ako jos imas hrpu nezaposlenih u toj zemlji, jel bi ti dao pola izmedju cijene rada - satnice maticne zemlje i Bugarske (dobar i sazaljiv poslodavac si) ili bi dao minimalac kao svi sto rade, ne bi ti ni dali sve da hoces tako da radis.

Ne, i svima dobro, vec meni jos bolje.
To, i svima dobro je lijepo cut sa strane i lijepo to zvuci onako za usi ali ne za vlasnika kompanije. Ako sam ja taj.

Ja gledam prvo da je meni dobro a tebi sorry ....uzmi ili ostavi. Nisam ja doso tu u npr(Bugarsku) da svima bude dobro. :lol:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Ташко je napisao:

I svima dobro.

Da zaboravi, To sto kazes: I svima dobro.
Jel to metafora na neki sumnjivi mracni sistem....

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Godina 2042.: Bosna i Hercegovina na korak od ulaska. Neke zemlje iz Afrike su ušle u Uniju, pola evropskih izašlo. Evropskom Unijom upravlja Meksiko.

Godina 2043.: Napad vanzemaljaca. Bosna i Hercegovina je ove godine trebala ući, ali se odlaže zbog invazije vanzemaljaca.

Godina 2053.: Rat sa vanzemaljcima gotov. Vanzemaljci ulaze u EU, nakon naseljavanja napuštenih delova Evrope.

Godina 2099.: BiH je u EU, sama. Evropskom Unijom predsjedavaju tri predsjednika - Srbin, Hrvat, Bošnjak. Nezaposlenost u EU je 69%. Bebe nemaju matični broj.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ташко je napisao:

I svima dobro.

To je uradila Nokia, mislim 2005 god. Zatvorila fabriku u Bohumu, bruka naroda dobila otkaz ( nesto oko 2000 ljudi) a oni se preselili u Rumuniju. Ali su nakon 3 god valjda zatvorili i tu fabriku u Rumuniji. Zasto, zbog cega, nisam ispratila pricu do kraja..

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 20:21 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
kolega mi pricao davno, da te velike kompanije sa novim EU clanicama imaju nekak ugovor o bar 5 god ne placanja poreza il je on umanjen, zato cesto selidba + jeftinija radna snaga..

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 20:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
plus, ko još koristi nokiu?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 20:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
ajkula je napisao:
Ташко je napisao:

I svima dobro.

To je uradila Nokia, mislim 2005 god. Zatvorila fabriku u Bohumu, bruka naroda dobila otkaz ( nesto oko 2000 ljudi) a oni se preselili u Rumuniju. Ali su nakon 3 god valjda zatvorili i tu fabriku u Rumuniji. Zasto, zbog cega, nisam ispratila pricu do kraja..

Послије је Нокији понуђен "Андроид" као платформа за паметне телефоне. Нокија их је одџебала. Остатак је историја. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 21:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
nepokoreni je napisao:
Hrvatima se napokon ostvario dugogodišnji vlažni san da otputuju u zapadnoevropsku uniju i njihovo društvo.....samo su otputovali u budućnost na "Titaniku"....

Bratskoj Hrvatskoj je bilo malo hrvatske države, hrvatskih prava, hrvatskih para i hrvatske kulture u multinacionalnoj SFRJ? Jasno da će u EU svega toga imati osjetno manje. Čestitam.A tako su se predano borili za nezavisnu državu,svih ovih godina :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 21:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dobro, to je ironija sudbine. Koje su i sami svijesni, ali et' bar nije Cedo blizu :P

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 21:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Možda se ta ironija sudbine ponovo poigra sa nama pa nas sve gurne u neku novu Jugoslaviju nakon eventualnog kraha EU.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 22:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa sad, nisam zainteresovan. Mislim, smetaju mi granice, policija i sl. Ali tu smo gdje smo. Za buducnost bez ratova je dokazano najbolje sa svak svog posla gleda.

Na stranu sto je sve ovo besmisleno jer je zemlja prazna... I hrvatska i srpska i bosnjacka... Klete pustahije...

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 22:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam zainteresovan ni ja,naravno.Ta opcija može da zaživi jedino za pedesetak i više godina tako da mnogi od nas takvu mogućnost nećemo ni dočekati.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Na cemu da zazivi za 50-100 godina? Na kojoj osnovi? Toj da su se pradjedovi klali medjusobno u nepar navrata... Nema od tog nista... Za koju godinu/deceniju ce odlucivati klinci kojima jos uvijek do kraja neizbrisano YU na autoputu kod Graza nece bas nista znaciti :)

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

O njihovoj djeci i unucima je suvisno govoriti.

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2013, 22:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neovisno o EU, carstva dolaze i prolaze, makar trebalo i hiljadu godina, ali narodi ostaju na ruševinama carstava.Da li će ta imaginarna nova slavenska tvorevina se zvati Jugoslavija ili nekako drugačije,nije bitno.
Bitna je neminovnost ujedinjenja slavenskih naroda ma kako to u ovom trenutku ludo izgledalo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]