banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 18:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 33  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Protesti za JMBG!
PostPoslato: 23 Jun 2013, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kakav ti je stav vezano za nezavisnost Kosova?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
И сад се тај став Комисије може 'ладно да искористи за покриће будућег отцјепљења/дисолуције БиХ. Толико о томе.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
danijell je napisao:

Погешно питање. Питај га какав му је став по питању независности Косова и Републике Српске па ће сво то сарајевско мулти-култи паламуђење да престане исте секунде. Искрено, гаде ми се...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 12:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
danijell je napisao:

protiv sam nezavisnosti kosova jer to nema veze sa nezavisnošću i jer je tužno kad se narodi razdvajaju.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
I meni je tužno što su muslimani početkom 90-tih podlegli uticaju onih kojima je bio cilj razbijanje SFRJ. Da su bili za "krnju" Jugoslaviju bilo bi nam svima mnogo bolje.
A bunili se protiv "dominacije" Srba u Jugoslaviji, da bi pravili mini Jugoslaviju u kojoj bi oni bili u toj poziciji...
Zato je sva ta multi-kulti priča iz Sarajeva šupljak. Jer su imali istorijsku šansu, ali izgleda da je cvijeće cvijeće.

A na kraju je rezultat ovo, a kažu da je Brčko usko grlo...

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 14:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
_зока je napisao:
mrakacha je napisao:
prije nastavka naše diskusije toplo preporučujem:
http://pescanik.net/2008/11/10-misljenj ... -komisije/
naročito mišljenja broj 2 i 4, a i ostala nisu za baciti.

edit: 8)
Srpski narod u Hrvatskoj, a pogotovo u BiH u tom momentu (u BiH i sada) nije bio manjina kako se to kaže u mišljenju broj 2. U Hrvatskoj su činili skoro 20% stanovništva, a u BiH preko 30. Čak da je ostalih skoro 70% stanovništva BiH bilo jedne nacije Srbi se ne bi mogli smatrati nacionalnom manjinom.

Ima još instrumentovanih nebuloza u tom tekstu ali da je sve crno bijelo kao što to mrakacha prestavlja,Miloševića bi osudili već treći dan suđenja.
Citiraj:
— Hrvatska, referendumom održanim maja 1991. kome je sledila Deklaracija o nezavisnosti od 25. juna 1991, suspendovana na tri meseca, pa potvrđena 8. oktobra 1991;

Srbi nisu nikad sporili lojalnost SR Hrvatskoj, kao što nisu sporili ni da su lojalni SFRJ. SFRJ je bila njihova država, a u okviru nje, živjeli su u federalnoij jedinici Hrvtaskoj. u kojoj su bili konstitutivan narod.Tako da ne možes da iskoristiš vecinu i da donosiš protivustavne akte.Isti qrac je sa BIH.
U ustavu iz 74 jasno stoji "granice SFRJ ne može se mjenjati bez saglasnosti svih republika i pokrajina".
Mnogi su se upinjali da tu pronađu pravo Hrvatskog naroda da u ime samo Hrvatskog naroda prglase nezavisnost zemlje koja je bila i srpska koliko i Hrvatska, ali na kraju se sve svodilo na tezu: imali su podršku svijeta, bili su jači, sto to Srbi nisu vidjeli.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I još nešto da ne ostanem nedorečen,preglašavanjem se mogu ukinuti bilo čija ljudska prava, ali te odluke su nelegitimne i tu počinje borba potlačenih za svoje samoodredjenje.Tako je bilo u HR kao i u BIH.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 14:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ima još instrumentovanih nebuloza u tom tekstu ali da je sve crno bijelo kao što to mrakacha prestavlja,Miloševića bi osudili već treći dan suđenja.

niti je riječ o nekom tekstu, niti ja tu bilo šta pre(d)stavljam. govorim o mišljenjima komisije koju su činili predsjednici ustavnih sudova država EZ-e i čije se odluke jedino "broje" u međunarodnom pravu. naravno, uvijek jedna strana lošije prođe i osjeća se oštećenom. kao što u zatvoru gotovo svi smatraju da su nevini ili da su dobili previsoke kazne.
koliko god ja držao da sam pametan, da trebam imati svoj stav, da se razumijem u politiku i pravo, isto tako znam da ne mogu biti stručniji od dvadesetak predsjednika ustavnih sudova.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Totalno nebitna "studija". Nebitna, jer je placena i narucena, kao i manje-vise sve odluke vezano za to doba.
Muslimani i Hrvati su lobirali kod Njemaca i Amera i njihovih pasa, podmazali one koje je trebalo, mi nismo, poginuo narod i eto.
A ove studije nista ne znace. Medjunarodno pravo je mrtvo slovo na papiru. Ne postuje ga niko zivo. Zato to i nije pravo.
Neka se nazove medjunarodna sprdnja od prava.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 15:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Totalno nebitna "studija". Nebitna, jer je placena i narucena, kao i manje-vise sve odluke vezano za to doba.
Muslimani i Hrvati su lobirali kod Njemaca i Amera i njihovih pasa, podmazali one koje je trebalo, mi nismo, poginuo narod i eto.
A ove studije nista ne znace. Medjunarodno pravo je mrtvo slovo na papiru. Ne postuje ga niko zivo. Zato to i nije pravo.
Neka se nazove medjunarodna sprdnja od prava.

pogrešno. nije to studija već arbitraža. kad strane koje su u sporu ne mogu same riješiti taj spor onda se traži međunarodna arbitraža. u slučaju sfrj arbitražu je zatražilo predsjedništvo, prilično sam siguran na inicijativu miloševića.
sve odluke badinterove komisije su ispoštovane od strane međunarodne zajednice. možemo mi govoriti i za haag da je sprdnja (u što i sam vjerujem nakon oslobađajućih presuda oriću, gotovini, stanišiću i sličnima) ali odluke haaga svaka država mora da formalno prihvati.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 15:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Mora, zato sto svjecki policajci upravljaju sa 90% drzava.
I ispravak krivog navoda, totalno nebitna arbitraza.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 15:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

kako za koga.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 15:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hvalim te bože,došli smo do izvora. :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 15:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

i šta dalje?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dekontaminacija

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 15:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

izvol'te iznijeti plan dekontaminacije!
mogu i ja zatražiti ponovno ujedinjenje južnih slavena i uvođenje komunizma, ali pokušajmo se držati realnosti. dakle, plan?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Протести, ЈМБГ... не прича "ко је поћо рат?"

Онтопик, молио бих!

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
mrakacha je napisao:
slažem se ja, ali moje i tvoje mišljenje u međunarodnom pravu nema težinu. mišljenje badinterove komisije ima.

Није баш да има... Неки се и не слажу.

http://www.austlii.edu.au/au/journals/MULR/2000/3.html

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 19:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mrakacha je napisao:
izvol'te iznijeti plan dekontaminacije!
mogu i ja zatražiti ponovno ujedinjenje južnih slavena i uvođenje komunizma, ali pokušajmo se držati realnosti. dakle, plan?

Napisao sam plan u desetak osnovnih tačaka ali me preduhitri shooletova opomena,šteta. :-?
On topic
Realnost je da se preko JMBG protesta želi poturiti zakon kojim se prelazi entitetska granica.RS je samo insistirala na poštovanju ustavno-pravne strukture BiH kao države nastale Dejtonskim ugovorom i prava koja pripadaju entitetima kao njenim sastavnim dijelovima.Ako si legalista po pitanju Badenterove komisije,isto očekujem od tebe i po ovom međunarodnom ugovoru.
A za stvaranje boljeg i kvalitetnijeg društva,lijepo brate osnuješ političku stranku pa na izbore.
Spoiler:
8)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 21:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Realnost je da se preko JMBG protesta želi poturiti zakon kojim se prelazi entitetska granica.RS je samo insistirala na poštovanju ustavno-pravne strukture BiH kao države nastale Dejtonskim ugovorom i prava koja pripadaju entitetima kao njenim sastavnim dijelovima.Ako si legalista po pitanju Badenterove komisije,isto očekujem od tebe i po ovom međunarodnom ugovoru.

to nije realnost, to je spin u koji vladajuća elita želi da povjeruješ.
JMBG, odnosno registraciona područja određena zakonom o JMBGu su i do sada prelazila entitetsku granicu, pa ne vidim da je to imalo ikakve negativnosti po republiku srpsku i njene stanovnike. no, sve je to toliko nebitno jer je smisao registracionog područja samo da bude tolike teritorijalne veličine da se na njemu ne može u jednom danu roditi ukupno više od 999 beba ili 500 jednog spola. npr. čitava slovenija u sfrj je imala samo jedno registraciono područje. tako da sam ja za svaki prijedlog koji dođe u parlamentarnu proceduru, pratio on entitetsku liniju ili ne.
još jedan razlog koji čini JMBG je nebitnim je taj što će ova zemlja čim malo odmakne u pregovorima sa EU morati ukinuti sadašnji sistem dodjeljivanja JMBG-a (tzv. kazujući) i uvesti OIB (nekazujući) - desetak random cifara, kao što je hrvatska morala 2009. godine.
kad se to ima u vidu, onda je jasno koliko je JMBG nebitna stvar.

Citiraj:
A za stvaranje boljeg i kvalitetnijeg društva,lijepo brate osnuješ političku stranku pa na izbore.

dobro. nemoj poslije reći da nisi rekao. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 642 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 33  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]