Nisam dugo ništa žvrljao, samo moram da konstatujem da meni ovaj prelazni rok izgleda nestvarno... Čuj doveli Jaku Blažiča, a ja mislio da on dogodine u neku od top liga i to definitivno, ali izgleda da je zov Evrolige čudo jedno. Hetšajmer se izgleda spominje kao rješenje na centru, iako svi guraju Miličića u prvi plan. Prvog slabo poznajem, ali iz onoga što čujem, prilično je dobar. O Miličiću sam i dalje skeptičan. Njega sa 19 godina, jedan Željko Obradović nije mogao da dovede u red, sa svojih 28 godina i ničim posebnim urađenim u karijeri, dozvoljava sebi da javno napušava Dudu Ivkovića i naziva ga lažovom i tako dalje. Ko može za takav mentalni sklop da kaže, da će uspjeti da ga kontroliše. Fokusiran na igru, sa čistom glavom i dobrom fizičkom spremom, bez problema bi bio među dominantnijim centirma u Evroligi, jer prosto ne vidim ko bi mogao da čuva ili da se naigra pored ljevaka visokog 213, onakve sirove snage. Sa druge strane on je tempirana bomba i prije bih stavio novac na to da će na nekoj utakmici ABA ili Evrolige, da nabode sudiju, nego da će ostvariti prosječno 20-ak poena i 10 skokova po meču, iako je za to apsolutno sposoban... Nelson ostaje i to je odlično. Za taj novac, boljeg će teško naći. Ostaje rješenej za drugog pleja, a teško da će i to mjesto potrošiti na stranca, što će reći Rašić ili Tepić. Marković je sličan Nelsonu, samo napadački neupotrebljiviji. Odavno nisam vidio beka sa tvrđom rukom. Za odbranu svaka čast, ali u takvog će vjerovatno izrasti Cvetković, pa mi nema logike, angažovati Markovića, koji bi sigurno igrao za solidnu platu.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|