Daljac je napisao:
Dobar tekst, a što je najgore na cijelom Teatar festu ovo je najbolja predstava. Da nije bilo Đuze, rekao bih da je smeće.
JDP je odlično pozorište, možda i jedino koje još koliko-toliko vrijedi u Beogradu, i pored te pristrasne politike. Naravno da ona nije mjerilo vrijednosti, već autori koje angažuje. Nisu svi Bradić i Gorčin (otkud sada tebi za Bradića, on rijetko režira u JDP), već što daju slobodu mladima kao što su Lolić i Tomović i stvore zanimljive predstave kao što su "Otelo" ili "Zločin i kazna". Srbljanović piše sve rijeđe a i poslije "Skakavaca" nije napisala ništa vrijedno pomena (a ta predstava uz "Porodične priče" je odlična, ma koliko ona pričala nebuloze po tv emisijama). Mirjana Karanović je sjajna glumica, sviđalo se nekom njeno mišljenje ili ne, kao i cijela ekipa JDP (Brajović, Mančić, Minić, Simić...a i svi gostujući). JDP se ne može gledati kroz privatne izjave njihovih glumaca. To mi je isto kao oni što ne slušaju Balaševića zbog njegovih izjava ili što kao bitnu informaciju navode da Andrić bio škrt. Evo sad ću da prestanem da slušam Balaševića i čitam Andrića zbog toga. Tako ću i zbog gostovanja Biljane u "Peščaniku" da idem u JDP.
"S planine i na planinu" je zanimljiva predstava. Nisam oduševljen, ali nekoliko scena u predstavi i trud koji su uložili vrijedi pohvale. "Kuhinja" je najbolja u prošloj godini i nadam se da će dugo biti na repertoaru.
Pogledao sam i onu katastrofu "Andrija". Prvo ona sauna od pozorišta, a onda glumci. Lijepo je to što mnogi žele da glume i vjeruju u sebe, ali zar nijednog talentovanog mladog glumca nisu mogli naći?! Mislim da je poštenije nekome reći "izvini, nisi za to". A tek humor u predstavi...