ev da napisem sta sam skoro kupovala
kako su mi moje cetkice za sjenke, obrve &co trehnule, ponovila sam se Alverde setom cetkica i zadovoljna sam! 17KM , u setu dolazi cetka za rumenilo, sjenku, obrve, korektor i cesljic za obrve.
za puder u kamenu imam vec neke tri godine onu preslatku pink cetku i u odlicnom je stanju...perem je klinkinim sapunom za osjetljivu kozu, al htjela sam jednu manju, da stavim u tasnu za prvu pomoc. tu se zahebem i kupim neko njesra u CMu...oko 5KM...ja se puderisem a dlake lete na sve strane. zavrsila je u korpi za smece posle par dana i nekoliko novih sansi.
godinama koristim Maxfactorov tecni puder, al ljeti mi bas i ne odgovara jer koristim zastitne kreme sa visokim faktorom koje su masne, pa se u roku pola sata zacaklim i imam osjecaj da mi se sminka topi i slijeva niz lice.
za kremu nadjem dobru zamjenu, Avene emulziju sa faktorom 50...al za tu cijenu kupim tri svoje kreme

sve za "ljepotu" 30 I kusur KM
sto se tice samog pudera, kupila sam Loreal True match, fol za masnu kozu.oko 20KM...ok je ali i dalje tragam za boljim.
danas odem da kupim maskaru jer vec par dana razvlacim ono malo jada sto mi je ostalo. stajala sam 15ak min i razmisljala da li da kupim maskaru koju vec duze koristim (Maxfactor-false lash efect fusion) ili neku novu clump defy isto Maxfactor. uzmem ovu drugu i nisam se pokajala! trepke kao sa reklame! 24KM
potrosila sam i svoj puder u kamenu...i dilema, koji sad kupiti...kupovala do sad Evelin, Maybelin...a nije mi se davalo 25KM za maxfactor. Prvi put kupim Manhatten 15KM i iznenadjenje na kasi, uz maskaru dobijes Maxfactor stik-korektor! Odlican je! Dobro prekriva, nije masan..ma sve pohvale.
inace koristim Evelin korektor i ok je.
ah da
za cure koje stavljaju gel na nokte, u DMu imate Shee dopunu za gel 3-4KM