banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 21:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16957 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 848  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jun 2013, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
spavac je napisao:
ni pasos, ni saobracajnu ni zeleno kartonce..znaci niko nista te nije pitao..

Ovo bi sad trebalo da bude smijesno sta li?
Jesi li to sam smislio ili ti je neko pomogao.
Da pojasnim covjek je pitao moze li se autom koje je registrovano u inostranstvu prelaziti granica.
Naravno da je potreban pasos saobracajna i zeleni karton to se podrazumjeva, ko je ikad prelazio medjudrzavnu granicu to zna a eto sad znas i ti.
Poenta price je da niko od drzavnih organa navedenih drzava nije postavljao pitanje tipa cije je auto, ili gdje ja vlasnik niti mi trazio bilo kakav papir kojim me vlasnik ovlastava da mogu da upravljam istim.Doduse stavio bih i malu rezervu da je to bilo prije nekoliko godina, sad dali se sta promjenilo u medjuvremenu neznam

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 09:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2010, 18:28
E, ja imam malo drugaciju situaciju......

Naime covjek je uvezao auto na povlasticu i ne moze ga otudjiti jos godinu ipo......

Ukoliko bi ja kupio sada to auto od njega, da li bi ga mogao na punomoc voziti preko granice? Da li ga mogu voziti dva vozaca?

I da li bi nakon isteka te zabrane, morao platiti carinu i pdv......

Nadam se da ste me skontali :D

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka

Vjerovatno i za tebe vrijedi ovo sto sam napisao malo iznad. Nekoliko godina vozim auto koje nije na meni i nikad ali bas nikad nisam imao problem ni sa nasom ni sa granicnom policijom Hrvatske i Slovenije pa ni Srbije.Pa ni sa saobracajnom policijom osim ako napravim prekrsaj. Bitno je da je auto registrovano i tehnicki ispravno a ako policija nesto sumnja npr na kradju to vrlo lako provjere.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 10:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
u drugoj temi sam bas napisao,kolega je neki dan dovezao iz Svajcarske auto na redovnim tablama i niko mu nista nije rekao a evo komsija mi prica da je dovezao iz Austrije par auta isto na redovnim tablama bez ikakvih problema...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 10:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
OK, niko ništa nije pitao....al' šta da upitaju? Da li će čovjeku onda oduzeti auto, a vi ste jednostavno imali sreće ili čak i ako ga upitaju nemaju zakonske osnove da ga maltretiraju na bilo koji način? Mislim da je to bitnije pitanje. Znači da li je to legalno, a ne da li je izvedivo?

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 10:14 
Administrator
Korisnikov avatar

I da, čovjek od kojeg sam ja uzeo auto dovozi bar jedan auto mjesečno iz Švabije. Ni jedan na redovnim tablama, svi na onim privremenim sa crvenom trakom sa strane....

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 10:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
u njegovoj saobracajnoj bi trebala biti upisana ograničenja, tipa prodaje i ko smije da vozi. kad mu istekne zabrana 3g može da proda vozilo, odnosno može da iskoristi povlasticu ponovo nakon 5g. neceš morati plaćati ništa osim auta :lol:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 10:20 
Stara kuka
Stara kuka

Ma upravo to ljude to nezanima bitno je samo da je tehnicki ispravno i registrovano. Ostaci komunizma su ta pitanja tipa cije je auto, gdje je vlasnik, imate li kakvo pismeno ovlastenje itd. Uostalom i sad ako odete do AMSRS oni ce vam rado napraviti medjunarodnu vozacku dozvolu i to naplatiti 40 km iako taj papir niko netrazi desetljecima. Meni je prije 10 tak godina hr granicni policajac doslovce rekao da to netreba i da nam samo otimaju pare. A prije tog mi sluzbenica amsRS objasnila da taj papir jos treba i ljubazno mi naplatila 40km.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 10:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2010, 22:09
_зока je napisao:
I da, čovjek od kojeg sam ja uzeo auto dovozi bar jedan auto mjesečno iz Švabije. Ni jedan na redovnim tablama, svi na onim privremenim sa crvenom trakom sa strane....

dovoze na zoll tablama kad svabo neda da se vozi na njegovim tablama i 99% auta je kupljeno kod handlera...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:

To su zoll table i za takva auta sue rade provozni carinski papiri kao i za svaku drugu robu.
To treba odvojiti od ovog pitanja za vozila koja su redovno registrovana u maticnim drzavama. Niko ti nece oduzeti auto osim ako postoji sumnja da je ukradeno a to ti se moze desiti i ako je auto na tebi.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
sirco je napisao:
E, ja imam malo drugaciju situaciju......

Naime covjek je uvezao auto na povlasticu i ne moze ga otudjiti jos godinu ipo......

Ukoliko bi ja kupio sada to auto od njega, da li bi ga mogao na punomoc voziti preko granice? Da li ga mogu voziti dva vozaca?

I da li bi nakon isteka te zabrane, morao platiti carinu i pdv......

Nadam se da ste me skontali :D

Punomoc (medjunarodnu) u auto moto klubu (AMS ili kako se vec zove) ne mozes dobiti jer u napomeni u saobracajnoj pise da se vozilo ne moze otudjiti 3 godine bez placanja carine, 5 bez placanja poreza, niti davati drugima na upotrebu.
Papir na oznovu kojeg u AMS mozes dobiti medjunarodnu punomoc vadis u centru za socijalni rad, vlasnik popuni obrazac i preda potrebnu dokumentaciju, i onda njihov pravnik odluci i izda Rjesenje u kojem pise
da se XXX vlasniku vozila "zbog bolesti postavlja staralac za poseban slucaj u cinu radi upravljanja putnickim automobilom xxx marka i godina proizvodnje
Za staraoca se postavlja taj i taj kao (npr) brat imenovanog."

Ako mislis da ce ti taj od kojeg kupujes auto dati takvu punomoc i da ce ti izdati u centru za soc rad rjesenje (iako nisi u nikakvom srodstvu sa vlasnikom, a to valjda gledaju), onda imas sanse dobiti punomoc.
Teoretski te mogu kazniti za carinski prekrsaj i zajebavati kad te zaustave, ako im se digne... Prakticno je ovako kao sto kazu, niko nista ne pita, cak ni na granici. Ali hajde znaj kad ce upitati pa te vratiti a ti krenuo na ljetovanje ili nesto bitno.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 13:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zoraneeeeeee, nasao sam neke H4 sijalice u gepeku koje mi smetaju, a nemam ih u sta utrositi :P

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 14:08 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
veteran 1987 je napisao:
spavac je napisao:

Da pojasnim covjek je pitao moze li se autom koje je registrovano u inostranstvu prelaziti granica.
Naravno da je potreban pasos saobracajna i zeleni karton to se podrazumjeva, ko je ikad prelazio medjudrzavnu granicu to zna a eto sad znas i ti.
Poenta price je da niko od drzavnih organa navedenih drzava nije postavljao pitanje tipa cije je auto, ili gdje ja vlasnik niti mi trazio bilo kakav papir kojim me vlasnik ovlastava da mogu da upravljam istim.Doduse stavio bih i malu rezervu da je to bilo prije nekoliko godina, sad dali se sta promjenilo u medjuvremenu neznam

znaci pasos je na tvoje ime, saobracajna na Hansa i oni te ladno puste da se vozas.. :roll: nema potrebe za uvoziti auto u bosni..fala sto si mi rekao sta je potrebno za prelazak preko granice..

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 15:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
Sve u svemu taj cirkus i bojaznost od oduzimanja vozila ne vrijedi tih 1200-1500 KM koliko dodju dazbine za neko prosjecno auto :), mada i ja znam ljude koji su vozali / vozaju bez ikakvih problema aute na stranim tablama, mada opet ima i ljudi koji dovezu auto u BiH i samo mu nataknu registracije od svog drugog auta, pa ih niko ne dira :), sto znaci da je sve do srece i pokojeg cenera kada te zaustave.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 15:10 
Administrator
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Zoraneeeeeee, nasao sam neke H4 sijalice u gepeku koje mi smetaju, a nemam ih u sta utrositi :P

Ne pratiš, ja već stavio sijalice :P

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka

spavac je napisao:
veteran 1987 je napisao:
spavac je napisao:

znaci pasos je na tvoje ime, saobracajna na Hansa i oni te ladno puste da se vozas.. :roll: nema potrebe za uvoziti auto u bosni..fala sto si mi rekao sta je potrebno za prelazak preko granice..

Upravo tako. Dozivio da me zaustavi austrijski policajac ja poslovna viza u pasosu, auto austrijsko,ocekivao sam hiljadu pitanja, covjek pogledao papire i ljubazno pozelio dobru voznju.
Drago mi je da sam pomogao :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 17:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

Ne pratiš, ja već stavio sijalice :P

Crknuce :D

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 17:49 
Administrator
Korisnikov avatar

I mi ćemo...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aj ne tuguj

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 19:46 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
veteran 1987 je napisao:
Upravo tako. Dozivio da me zaustavi austrijski policajac ja poslovna viza u pasosu, auto austrijsko,ocekivao sam hiljadu pitanja, covjek pogledao papire i ljubazno pozelio dobru voznju.
Drago mi je da sam pomogao :wink:

O M G...sta bi ja dao za poslovnu vizu austrijsku..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16957 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 848  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]