banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2899 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 145  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: iPhone
PostPoslato: 12 Maj 2013, 18:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
mesečeva_kći je napisao:
Kad već pričate o čudnim problemima, da se priljučim ... Da li vam inbox na tapatalku radi normalno? Kad pokušam da uđem u poruke ugasi mi tj. restartuje kompletnu aplikaciju. :-?

meni radi normalno,radila je i prosla verzija

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
///AMG je napisao:
Pa hoces li raditi ? I moja je isto 19 funti :)

:D Hocu cim promjene status poruke. Pre par dana Sunrise nije ni bio opcija,sad se pojavio ali stoji poruka Unlock available again soon, pre-order unlock now to get in the queue for immediate delivery. Cim se promeni na (5-15 days unlock delivery) odmah narucujem pa javim da li funkcionise. Citam feedbackove na facebooku i 98% su pozitivni i ok. Neki se zale na dugo cekanje ali zato kazem,cekam da se promeni poruka.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2007, 16:54
Radicu i ja sebi ako sve bude ok jer je ovo dzaba cijena za unlock :)
I inace nemam problema sa X-Sim-om ..
Jos sam zamjenio karticu u M:Tel-u za Nano sim , stigao je i kod nas :D

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2013, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne znam zasto ali za UK i Svicu je bagatela,do 20 funti. Pogledaj tipa Austriju,tu je 100 funti.

I ja sam odmah uzeo nano i kupio adapter za karticu. 5,40KM je zamena kartice ako kome treba ta informacija.

Sto se tice X-Sima radi super.
Jedina mana sto ne mogu primati MMS posto se ne mogu parametri podesiti tj, sakriven je taj meni i sto ne mogu trenutno na 6.1.4. update uraditi. Malo sam zbunjen s internetom preko X-sima posto sam ja ranije data roaming stalno drzao na off zbog roaminga ali sad s x-simom ako je data roaming off onda internet uopste ne radi. Znaci moram ga stalno drzati ON da bih imao internet. Sto znaci da iphone i dalje misli da je na maticnoj mrezi i da je ovo roaming i ako mi je stalno na ON bojim se da mi net ne vuce preko maticne mreze tako da se izrazim i da mi ne utice na visinu racuna tako da trenutno net koristim samo kad je WiFi prisutan a to je hvala bogu danas vise manje svagde pa i nije neka panika. Jedino to s MMS mi smeta

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2013, 01:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A kako svega ti mislis da moze trositi internet sa maticne mreze ako je nakacen na mtel mrezu, ako je u njemu mtelova sim kartica i ako tu maticnu mrezu ovde ne moze ni uhvatiti?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2013, 07:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2007, 16:54
Meni net , mislim 3G preko M:Tel-a isto radi dobro :)

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2013, 15:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
mandrak je napisao:
meni radi normalno,radila je i prosla verzija

Sredilo se i kod mene. Mislim da ga je prošli update zeznuo, ali ga je ovaj najnoviji doveo u red. Ima i dodatni raspored boja, dosta prihvatljiviji za oči od onog crveno - bijelog. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2013, 20:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
A kako svega ti mislis da moze trositi internet sa maticne mreze ako je nakacen na mtel mrezu, ako je u njemu mtelova sim kartica i ako tu maticnu mrezu ovde ne moze ni uhvatiti?

Zato sto stoji da je mreza mtel ali carrier stoji sunrise svica. ja ne mogu pristupiti manuelnim parametrima neta i mms koji su automatski vec prepodeseni za sunrise mrezu i zato ne rade ovde. Kada ukljcim data roaming on net radi sto znaci da bi on s sunrise parametrima ide na nas net sto mtel moze posmatrati kao konetkovanje na nas net ali iz inostranstva posto su drugi parametri i onda me opasno po djepu opali. Toga se bojim

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2013, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ukratko ide na net ali preko parametara druge mreze tako da mi mtel moze zaracunati kao da surfujem iz inostranstva

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pitanje vezano za jailbreaking? Svrha ovo postupka je ili da se telefon odkljuca ili da se omuguci instaliranje aplikacija na telefon koje nisu podrzane od strane Apple-a? Jel to to?

Vrh

Tema posta: iPhone
PostPoslato: 30 Maj 2013, 13:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2013, 01:23
Ovo drugo. Omogućava ti da instaliraš razne modifikacije sa Cydia, da instaliraš krekovane aplikacije i uopšteno daje ti potpunu slobodu da mijenjaš šta hoćeš

Džejlbrejkovanje nema direktne veze sa otključavanjem mada je često potrebno da se odradi kao preduslov za otključavanje (zbog Ultrasn0w recimo kod starijih iPhona) itd

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013, 13:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok, hvala. Shvatio. Gde nabavljas tj skidas te nazovi "ilegalne" aplikacije? Koje su najpopularnije a da ih nema u Itunes store?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013, 13:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Poslije džejlbrejka skineš sa Cydia (ili ubaciš preko iTunesa ipa fajlove) aplikacije vShare ili AppCake (a ima ih još raznih) i preko njih skidaš krekovane aplikacije, jako jednostavno

Izguglaj vshare i appcake pa ih instaliraj kao ipa fajlove preko itunesa ili preko Cydia i pitaj ako te još nešto zanima ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013, 13:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dodatak: imaju sve u App Store ali se plaćaju :D A sa Cydia se skidaju razne modifikacije, dodaci i skidanja Appleovih ograničenja (Cydia se automataki instalira sa džejlbrejkom)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013, 17:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znaci posle jailbreka instaliras vshare ili appcake ili nesto trece preko kojih skidas i instaliras thrdparty aplikacije koje nisu dostupne preko itunes-a. Vecinom krakovane aplikacije koje se placaju na itunes-u. Hvala na objasnjenjima ali... ne hvala. Imao sam cydiu jednom pa sam ju na jedvite jade obrisao. Necu nista da cackam po telefonu, ima sasvim dovoljan broj gratis aplikacija koje zadovoljavaju moje potrebe a citam da je moguce opasno zeznuti telefon ako sve ne odradis kako treba.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013, 18:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dobro si skontao, ali okej to je tvoj izbor. :) Ja i ne koristim puno krekovane aplikacije nego najvise tweak-ove, modifikacije sa Cydia. Oni uklanjaju ovraničenja, dodaju nove opcije i tako dalje.. osnovne, must have aplika ije su BiteSMS za poruke (dodaje smajlije, delivery reporte, quick reply, schedule poruke i još dosta toga), SBsettings (dodaje toggle-ove i widgete u notification center, sakriva odredjene ikonice i još svašta), Activator (pravis gesture prečice i komande), razne teme i dodatke... i tako dalje. Ja sam instalirao samo najjednostavnije i naj neophodnije jer ne treba pretjerivati jer se poremeti stabilnost sistema

Na hrvatskom sajtu omizio.com u odjeljku Cydia imaš izdvojene i opisane najbolje tweak-ove i uopšte uputstva za jailbreak i unlock, pa da znaš ako se poslije odlučiš za ovo. :) I izguglaj o BiteSMS i SBsettings da vidiš šta sve propuštaš hehe

Ali sve ovo nije preporučljivo ako imaš 6.1.3 ili 6.1.4 na novijem uredjaju jer za njih postoji samo Tethered jailbreak a to podrazumijeva da svaki put moraš kopčati iPhone na komp da bi ga mogao upaliti i uopšte koristiti (ako se potroši baterija ili ga ugasiš) i za sada nije dobra ideja

Ovo svi izbjegavaju i to je logično, a stvari će se promijeniti sa izlaskom iOS 7 jer Evasi0n hakeri čuvaju exploite za novi iOS 7 džejlbrejk pa do tad razmisli ;)

A što se tiče rizika, on je minimalan jer je džejlbrejk jednostavan i traje par minuta i ne bi trebalo da se nešto zajebe (bar se ja nisam sretao sa tim)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013, 18:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2009, 16:44
Ako uradis Jailbreak ne gubis nista a dobijas mnogo toga, pogotovo ako nemas namjeru da placas aplikacije. Ja sam na sve i jednom iPhone-u imao JB. Sve aplikacije sa AppStore-a kupujem a JB imam samo zbog tri stvari sa Cydia-e, NCSettings(SBSettings), Zephyr, WeeKillBackground. iPhone bez ovog mi je nefunkcionalan.

Jailbreak nije kao sto je nekad bio, sad ga uradis u 2-3koraka.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2013, 19:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

@anri1
Apsolutno potpisujem tvoj post!

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2013, 06:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citam po neti gde kazu ako previs cackas moze ceo sistem da padne i nema sanse da mozes spasiti telefon posle. Naravno uvjek je odlicna stvar ubaciti stvari koje ne dolaze uz iOS ali za sada nisam imao potrebu za tim. Ko zna, mozda s iOS7 se i stvari promjene ali isto tako vjerujem da ce i 7 doneti toliko novoga s sobom da ce opet onda biti pitanje trebam li jailbreak

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2013, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
ratkop je napisao:
Citam po neti gde kazu ako previs cackas moze ceo sistem da padne i nema sanse da mozes spasiti telefon posle. Naravno uvjek je odlicna stvar ubaciti stvari koje ne dolaze uz iOS ali za sada nisam imao potrebu za tim. Ko zna, mozda s iOS7 se i stvari promjene ali isto tako vjerujem da ce i 7 doneti toliko novoga s sobom da ce opet onda biti pitanje trebam li jailbreak

Zavisi sta radis, ako reinstaliras OS i zezas se na software nivou onda nista ne moze da se sje*e, isto kao na kompu sto mozes instalirati 10000 puta OS, osim naravno ako bootloader unistis ili tako nesto onda si malo donji ili ako recimo imas software unlock pa greskom updatujes baseband onda ne mozes otklucati telefon ako nema exploit za njega, pa se moras zezati sa onim xsimovima il cim vec.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2899 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 145  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]