banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Maj 2013, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
papučar je napisao:
Koju pravdu za skotove, treba ih odvesti u Tuluz i dati vezane halfovima od Tatona da se gotive malo.

+1

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 16:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ja ne mogu vjerovati da ti njima želiš ovolike kazne. Glavnom od njih 5 godina maksimala.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 17:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
papučar je napisao:
Koju pravdu za skotove, treba ih odvesti u Tuluz i dati vezane halfovima od Tatona da se gotive malo.

+2

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2013, 18:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 16:58
papučar je napisao:
Ne mislim ja da je ta prijava i potpis policajca namontiran. Samo sto nikako ne znaci da je taj Velickovic morao biti tamo. Kao da policajac nije mogao na osnovu tablica ispuniti prijavu, popuniti i potpisati, ili da Velickovic nikog ne nadje kao svjedoka da je bio tu sa policajcem. Ni ta radnica u kladionici ili gdje je vec bio, ni niko od poznanika, nema nigdje niko da posvjedoci kako je on bio tu osim te prijave koju on nije potpisao i ona treba biti neki neoboriv dokaz kako je on nevin.

Па полицајац је свједок да му је написао казну, био је човјек и свједок на суду гдје је то потврдио.

Danchi je napisao:
Ali na kraju krajeva jedna stvar je bitna. DA li je decko bacen ili pao bitno je sa sudskog aspekta u utvrdjivanju duzine kazne.

То је, иначе, оно о чему сви причају. Да им се суди за оно што су урадили, а не да им се намјешта убиство.

С једне стране прича из Блица и ниједан конкретан доказ да се ради о убиству (да не спомињем да 12 људи не може убити једног човјека, да се "убиство" десило један дан, а дечко преминуо послије 10 дана, гдје се може испитати и улога љекара у свему томе, гдје не постоји ниједан снимак саме туче у дијелу града који је комплетно под видео-надзором...), а са друге стране свједоци именом и презименом, конкретни докази да се не ради о убиству.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 08:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
papučar je napisao:
Ne mislim ja da je ta prijava i potpis policajca namontiran. Samo sto nikako ne znaci da je taj Velickovic morao biti tamo. Kao da policajac nije mogao na osnovu tablica ispuniti prijavu, popuniti i potpisati, ili da Velickovic nikog ne nadje kao svjedoka da je bio tu sa policajcem. Ni ta radnica u kladionici ili gdje je vec bio, ni niko od poznanika, nema nigdje niko da posvjedoci kako je on bio tu osim te prijave koju on nije potpisao i ona treba biti neki neoboriv dokaz kako je on nevin. Sto kaze Danchi sve je u sudjenju objasnjeno, pa nek vjeruje ko sta hoce. Dobili su kaznu, kazna im prepolovljena i daj opet neku pravdu. Koju pravdu za skotove, treba ih odvesti u Tuluz i dati vezane halfovima od Tatona da se gotive malo.

Не значи да је Величковић био тамо али значи да је убио Татона? Човече, да ли ти читаш ово што исписујеш?

Ограничићу се само на Величковића:
Дечко има папир потписан од стране службеног лица МУП-а да је у тренутку дешавања био удаљен око 500 метара од места дешавања. Можда је Величковић и кренуо да нападне Французе али није стигао на време.

Нема га ни на једном снимку који је приказан јавности.
Само један сведок га наводи у исказу као присутног и исти тај касније наводи да Величковић није био ту.

Значи има папир да није био ту, нема га на камери снимљеног и не терети га ни један исказ.
С друге стране, нема ни једног доказа да је био на месту дешавања и учествовао у нападу.

И сада је по теби логично да се он осуди?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 09:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
papucar je poznatiji pod nazivom kozmin KONTRA :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
Gdje Kontra, pa vidis da je ovde tu negdje :)
Idemo dalje, lak zadatak za forumske forenzicare, ali moje je da okacim.

Citiraj:
Kako su ubili Brisa Tatona (2): Nepokretan bačen sa stepenica na beton
Željka Jevtić | 26. 05. 2013. - 09:46h | Komentara: 35

Bris Taton (28) brutalno je prebijen 17. septembra 2009. u centru Beograda. Od posledica batinanja preminuo je 12 dana kasnije u bolnici. Bris Taton (28) brutalno je prebijen 17. septembra 2009. u centru Beograda. Od posledica batinanja preminuo je 12 dana kasnije u bolnici. Organizatori zločina Đorđe Prelić (u Španiji čeka izručenje) i Dejan Puzigaća, kao i 12 huligana osuđeni su ukupno na 240 godina zatvora. Slučaj Taton je u Višem sudu u Beogradu zbog žalbi advokata odbrane. "Blic” ekskluzivno u nastavcima prenosi nepoznate detalje iz sudskog procesa protiv ubica navijača iz Francuske

Prva pomoć Brisu Tatonu posle batinanja i bacanja sa stepenica s Obilićevog venca

Trasološka analiza - forenzika: na donjem delu farmerki, gornjoj strani patika ubijenog Brisa Tatona nije nađena ni jedna jedina kap njegove krvi. Na majici su mu se ocrtavale dve horizontalne pruge, odgovaraju cevima ograde. Telo je padalo ka dnu brzinom od 32,97 kilometara na čas. Sud dokazuje: Taton nijednog trenutka nije hodao. Bačen je sa stepenica, a ne sa platoa Obilićevog venca.

Tatonova glava je bila izobličena.

- Gubio je svest, pa se osvestio... Držao se za grudi i pokazivao da ga tu nešto boli..., a što je ukazivalo da je možda imao i povredu rebara, kičme... Pretpostavljala je da mu je više organa povređeno i da to ugrožava njegov život... Bio je vitalno ugrožen - ovo je deo svedočenja doktorke Hitne pomoći M. Č., koja je prva ukazala pomoć povređenom Tatonu, a njen iskaz se detaljno navodi u presudi ubicama mladog Francuza.

Doktorka je tada imala 32 godine iskustva. Rekla je: Posle ovog događaja, od muke i tuge, više nisam htela da se raspitujem o slučaju.

Krenimo redom: kroz dokaze iz presude, dobijene zumiranjem i uvećanjem prilikom trasološke analize, kriminalističko-tehničke discipline koja pronalazi, obezbeđuje, fiksira i tumači materijalne tragova krivičnih dela.

Dokaz 1 - tragovi krvi: Nije nađena ni jedna jedina kap krvi ni na farmerkama ni na prednjem delu patika, gde se nužno uočava. To sve ukazuje da je Taton posle zadobijene povrede (polomljen i nos) nije hodao. Na farmerkama nisu uočeni tragovi zemlje ili trave, što bi povlačenjem po tlu, odnosno puzanjem, nastalo.
Tragovi na mestu batinanja
Trag broj 9: DNK profil okrivljenog Stepe Petrovića
Trag broj 10: DNK profil okrivljenog Jovana Karbića i N.N. ženske osobe.
U bašti “Ajriš Paba” pronađeni:
kartonski deo baklje na betonu pored žardinjere
desna patika crne boje
sagorela nepoznata materija
dukserica crne boje
kartonski deo baklje na metar i po od dukserice
drvena držalja, 39,5 cm
lokva crvene boje, nalik na krv (uzet uzorak)
hirurška maska

Dokaz 2 - majica: Tragovi u donjem delu majice odgovaraju šipkama, ukazuju na jak pritisak... Nečistoća na majici nije ovlaš prašina koja se obriše. Prašina je masna, prljava... da bi bila preuzeta na majicu lice mora biti dobro pritisnuto da bi se odnele čestice i gurnuto da bi one ostale. Prednji deo tela bio je intenzivno naslonjen na metalne cevi ograde. Takvi tragovi nastaju usled previjanja tela preko šipke i guranjem tela preko šipke, pri čemu se isključuje da je skočio.

Dokaz 3 - pad: Svako ko skoči, uvek pada na noge i stražnjicu, gde je težište, a ne na glavu. Onaj koji je bačen, može pasti na leđa, na stranu, potrbuške, na glavu i na noge... Tragovi na njegovoj obući mogli su nastati prilikom eventualnog guranja i vučenja njegovog tela... Da je i skočio, nužno bi morali nastati i tragovi doskoka od njegovih patika - nisu uočeni.

U zonu traga broj 8 na daljini od 5,4 metra (dno stepeništa), a gde je pronađen, nije mogao ni u slučaju da su ga uhvatili za ruke i noge, ljuljali i bacili... nemoguće da se sam otisnuo toliko daleko jer i da je prešao ogradu i našao se na ivici sa druge strane ograde, nema mogućnosti za odraz... i da nije pretpreo prethodno povrede, odskok ne može da bude veći od tri metra.

Slažu se rezultati uviđaja i veštaci. Na osnovu rezulatata analize, Taton je prebačen preko ograde stepeništa ili neposrednim podizanjem i prebacivanjem njegovog tela i to preko ograde, a ne sa platoa Obilićevog venca, sa visine od 4,28 metara, telo je padalo brzinom 32,97 km na čas. Padao je ukoso sleva nadesno, u iskošenom položaju.

Bašta kafića na Obilićevom vencu gde je tragedija počela (stepenice desno)

Padom na ogoljenu površinu ostvario je primarni kontakt levom prednjom stranom tela i lica i zadobio povrede leve polovine glave i lica, sa prelomom kostiju, nagnječenje moždane kore, traumatska krvarenja u tkivu mozga, povrede leve bočne strane trupa, prelom grudne kosti šestog rebra sa leve strane u vidu nepotpunog rascepa zida aorte, prelom gornje grane leve preponske kosti...

- Mladić koji je kolega sa konobarom Aleksandrom koji je, takođe, povređen u ovom napadu je rekao: Da li si videla kako su bacili onog dečka, onog što su ga palili bakljom - naveo je u sudnici A1.

Sud se bavi materijalnim dokazima, ali i razrađuje sve detalje: “bacili su ga”, a ne "bacila ga" ili "gurnula ga" jedna osoba. Tada niko nije spomenuo da je sam skočio zato što su svi koji su bili tu videli da on ne može da ustane.

Da li je Taton uspeo da se brani?

Veštaci su razgraničili Tatonove povrede na one nastale na platou Obilićevog venca i zadobijene bacanjem. Među povredama nanetim na Obilićevom vencu konstatovane su odbrambene. Povrede na nadlanicama, podlakticama...

Obično su odbrambenog karaktera u takvim situacijama lice se brani rukama da zaštiti neke delove tela... Međutim... Prelom kosti desne šake najverovatnije nije nastao kada je ruka slobodna bila u vazduhu i nečim udarena, već je ruka morala biti na nekoj čvrstoj podlozi, pa je onda udareno po njoj ili je gažena.
Taton nije mogao ni da se brani.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 11:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
bob_rock je napisao:
То је, иначе, оно о чему сви причају. Да им се суди за оно што су урадили, а не да им се намјешта убиство.

Ama covjece sustina je da ne treba imati simpatija za takve ljude. Svi traze nekakvu pravdu, ali niko nije stao i zapitao se, cekaj, momak je mrtav zbog njih, to su nasilnici i kriminalci, sram ih bilo sto su napali momka. Kako se to niko ne zapita. Nego kazete, jesu napali, isprebijali, ali ajde da im damo pravdu. Kao da je to dobar dan, kao da su obili kiosk. Jeste li se ikad zapitali kako je njegovoj porodici koja je izgubila sina ili brata. Ne znam meni je vrlo cudno da neko moze uopste da brani takve osobe po bilo kom osnovu. Bili to navijaci, ovi ili oni, kriminalac je kriminalac. Kako ko, ali meni je uvijek zao zrtve a ne napadaca. Bas se pitam da je obrnuta situacija, da je navijac Partizana ubijen u Francuskoj da li bi se trazila pravda za francuske navijace ili bi se jebala majka i trazio dozivotni zatvor. Ja bih prvi trazio najstrozu mogucu kaznu. Bilo kako bilo, da se iskljucim iz ove rasprave, ne vodi nikuda, ionako neko lezi u grobu a za nekog se trazi pravda.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 15:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 16:58
@Danchi
Па кад би сви судили тако како ти судиш, право нам уопште не би требало.

@Papučar
По овоме из Блица испада да 12 момака нису могли подићи једну особу, већ су га морали вући и судећи по траговима на мајици, једва су га пребацили преко ограде. Мало је нелогично да 12 људи мора уложити толики напор да подигне једног човјека.
Блиц је, такође, дан послије овог догађаја објавио детаљну шему како је Татон бачен са степеница, а да о случају није било познато готово ништа, али ето, они су знали све шта се десило.
Рекли су да су Французи сједили у башти без навијачких обиљежја, а Татон је био у мајици своје навијачке групе, као и да је био узоран спортиста, а он је кажњаван због туча и нереда на утакмицама.
У овом тексту пише и да нема трагова да је сам скочио, а човјек који му је први притекао у помоћ рекао је да је постојао траг од патике у жардињери, која је убрзо уклоњена.
Такође, пише да је несумњиво бачен са степеница, а исти човјек који му је одмах притрчао каже да на степеницама није било никога у тренутку кад је Татон пао. Нису могли испарити.

Citiraj:
Penzionisani policajac i čuvar garaže na Obilićevom vencu u Beogradu Dragan C. (61) dao je izjavu sudu u kojoj tvrdi da navijač francuskog Toulousea nije bačen preko ograde posle opšte tuče sa Grobarima.

Oko 17.30 časova nalazio sam se u prizemlju garaže, blizu stepeništa koje vodi u ulicu Maršala Birjuzova. U jednom trenutku sam vidio da mladić (kasnije sam saznao, Brice Taton) skače sa platoa Obilićevog venca i pada pored mene. Odmah sam mu prišao, bio je povrijeđen, ali svestan. Ubrzo je došla Hitna pomoć – navodi očevidac u svojoj izjavi.

On tvrdi da prilikom pada Tatona niko nije bio pored njega, niti na stepeništu.

- Kada sam ga unosio u kola Hitne pomoći rekao mi je: “My Friend”! Sa mnom je bio i kolporter koji mi je rekao da je Taton, bežeći od tuče, naskočio na žardinjeru i preskočio ogradu. Videli smo da su u žardinjeri ostali tragovi njegovih patika – dodaje Dragan C.

Ta žardinjera je uklonjena posle Tatonovog skoka.

- Inspektori su čak insistirali da promenim izjavu i da kažem da je Taton bačen. Nisam pristao i od tada me u vezi ovog slučaja niko nije zvao – piše na kraju njegove izjave.

У обзир се не узима ни позив хитној помоћи гдје дјевојка јасно каже да је "дечко скочио са 20 метара".
У тексту баратају са доста неких доказа, а ниједном се нису питали гдје су нестали сви снимци из околних локала, на којима би се јасно видјело шта се десило.
Само некоме не одговара да се зна, па их зато нема.
Итд, итд...

И као што си сам рекао, свако нека мисли шта хоће, постоји довољно ставри да свако извуче неки закључак.
Ево ти за крај препорука за један филм, ако га већ ниси гледао: http://www.imdb.com/title/tt0050083/?ref_=sr_1

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Dokaz 3 - pad: Svako ko skoči, uvek pada na noge i stražnjicu, gde je težište, a ne na glavu.

Zanimljivo.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 19:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Sta su ovo Spartakovi inzenjeri uradili?
Valjda je jedno dijete povrijedjeno. :-?

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 19:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Sep 2011, 09:10
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 20:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Ташко je napisao:

pisao sam na temi jsl

njih 50 doslo i bacali topovske udare i baklje na tribinu gdjesu roditelji sto su dosli sa djecom gledati utakmicu.ne znam koliko je ozbiljno povreda kod tog djecaka,iznjeli su ga sa stadiona

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Иначе, против ауторке овог фељтона поднесено је већ неколико тужби у Србији због ширења и објављивања неистина претходних година.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ташко je napisao:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tGcrVGIz1_o[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2013, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Debili neopevani. Znaju se neki kodeksi u navijackom svetu. Zapad se ne dira.
Medjutim, moram da dodam da je ovo sto rade ustvari reakcija. Par ljudi sa zapadne tribine je pokusalo da im skine zastavu i to je onda pocelo.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2013, 12:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
I ljudi su sa zapada imali baklje.

Ne laprdajte, ima i drugi klip. Prvo je sa zapad baklja poletila.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2013, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Bačen ili ne, momak je mrtav a ne bi bio da ga ti "navijači" nisu tukli. Možda su oni i previše dobili, ali i neka su s obzirom da se mora poslati primjer da ovakve stvari ne smiju da se događaju.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2013, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2011, 15:28
To je sva poenta. Kad je ubijen A.Radovic kazne su bile minimalne, smijesne, od 8 do 23 mjeseca, a pisalo se da neki mozda nisu odsluzili ni to sto su dobili. Momak bio Srbin, ubijen na stadionu, nije cak ni navijacki obracun bio, pa se nisu nesto ljudi sjatili da traze pravdu za njega nego je to proslo neopazeno. Ovde se sad diglo kuso i repato da objasni kako je drzava pretjerala. Pa kad ce pretjerati ako ne sad.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2013, 20:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Edukacija od malih nogu.

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]