dr. Jovo Ubiparip je napisao:
shoole je napisao:
Brale001 je napisao:
2. у Јасеновцу су били највећим дијелом људи из партизанских крајева (Крајина, Банија, Лика). Није тамо било Срба из Шумадије или из крајева НДХ који су контролисали четници (Мањача или Книнска крајина).
Rekao sam sebi da vise necu komentarisati ono sto ne zasluzuje komentar, ali ovo moram i to naravno sa VISINE i sa pozicije samoljubive nadobudnosti. Dakle posto su Jasenovcu bili mahom ljudi iz partizanskih krajeva , pardon srpskih partizanskih krajeva , to ih automatski iskljucuje iz pripadnosti srpskom narodu , i naravno 'zdrave' patriotske snage olicene u cetnicima nemaju motivaciju da ih spasavaju , u slobodnom ( mom) prevodu ' ko vas jebe kad ste komunjare' , da niste , mi cetnici bi vas spasavali.Ovako skidamo svaku odgovornost sa JVO , odnosno cetnika. Sjajno. Idemo dalje.

Ima elemenata ima Jovo na meti si vidim uzimas i preticanje u obzir… ali jednu stvar gubis iz vida…ne drzi ni tvoja teza bas skroz.
Ti oces rec da je Draza bio neznalica …eehhe.
Nije Draza bio glup i neinteligetan vojskovodja naprotiv, znao je dobro i osjecao je kako narod pulsira, o da da mozda bolje nego Tito.
Koji bi to samar bio za NOVJ da su zdrave patriotske snage olicene u cetnicima napale ustase i jos zbog “sumljivih” Srba.
Covjece, to bi odjeknulo kao mala A bomba u Krajini , Bosni i sire, a kako bi tek saveznici zinuli….
Tako radi pravi vodja koji se bori stvarno za narod pa onda za otadzbinu pa onda za kralja pa onda za vlast……a ne nedaj boze obrnuti redoslijed.
Ili nedaj boze kao ovi drugi.
Ne znam. Draza nije bio naivan i neiskusan….Sto nije to napravljeno .
Negdje sam vec to spomeno.
Akcija.
Simbolicna naslo bi se i prikupila jedinica za to ako treba preko svijeta i dovukla.
Noc grmi sjeva kisa lije neda oka otvorit sveti Ilija rastura.
Onako par desetina cetnika doplivalo niz Savu naravno drzeci ze za klade i balvane sa nozevima u zubima, ko pripadnici SAS …jel.
Izletjeli iz vode i jurnuli i razbucali one pacove i govna na Donjoj Gradini.
Zamisli uzasa kad u noci vidis ispred sebe u gacama priliku snozevima i bombama, kidise na te ko vuk s Majevice….covjece to bi odjeknulo do Berlina, Moskve i Vasingtona. Ehee ….sad bi sve ulice njihove bile…