banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 09:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jan 2013, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://www.mondo.rs/s274619/Info/ex-YU/ ... eticu.html

Citiraj:
"TV Kalendar je 27. decembra pokušao naučiti gledaoce i našu decu da Jure Francetić nije bio jedan od ratnih zločinaca. On je, prema HRT-u, bio 'legendarni borac' koji je izbio na Drinu, on se borio protiv partizana - onih zlih koljača Hrvata - u Bosni i okolini Sarajeva i u Han-Pijesku", saopšteno je iz Građanske akcije.

А иначе Францетић је "избио на Дрину" тако што су Немци и Италијани у заједничкој акцији разбили четнике Јездимира Дангића и војно гледано очистили терен. Иза тих немачких и италијанских јединица ишла је Црна Легија Јуре Францетића и вршила покоље цивилног становништва и у том походу избила на Дрину где је српски живаљ покушавао да пређе Дрину тражећи спас у Србији а у том преласку су им помагали Српса државна стража и јединице СДК-а (том приликом дошло је и до размене ватре преко Дрине између усташа и СДК-а).

Због покоља и уништавања имовине немачка команда је протестовала код усташа.

Толико о Францетићу и избијању на Дрини.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2013, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/c ... nte-Vrbana

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2013, 03:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Jednom sam pisao, ali da vas podsjetim kada je počelo ovo kuvanje kod nas, potomci crnokošuljaša u SA su prvi počeli sa provociranjem i šetnjom kroz grad u tim kombinezonima.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ustaski zlocini nad Srbima/ foto

http://www.genocide-jasenovac.info/inde ... nad-srbima

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013, 18:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
http://www.krajinaforce.com/dokumenti/dnevnici_alojza_stepinca.pdf

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2013, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 00:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Да ли се некада запитате зашто у СФРЈ никада није снимљен филм о Јасеновцу нпр. или о усташким злочинима над Србима?

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 02:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobices odgovor u fazonu "Sta se ima snimati, zivjelo se dobro, bilo posla, bile plate redovne, ja sa jednom platom mogao bla bla bla..."

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 02:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
shakal je napisao:
Dobices odgovor u fazonu "Sta se ima snimati, zivjelo se dobro, bilo posla, bile plate redovne, ja sa jednom platom mogao bla bla bla..."

Пита син Цигу:
- Тато, шта је било прије кока или јаје?
- Сине, прије је било и кока, и јаје, и полутка преко синдикат, и бања у Млечаницу, и летовање у Макарску... сад нема ништа...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 07:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:
Да ли се некада запитате зашто у СФРЈ никада није снимљен филм о Јасеновцу нпр. или о усташким злочинима над Србима?

Hoćeš reći da su se ustaški zločini skrivali? :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 08:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Mene stvarno iznenadjuju neki forumasi sa svojim sumanutim neznanjem i izvlacenjem nekih zakljucaka iza kojih se kriju zle namjere.Snimljena su dva dokumentarca u vezi Jasenovca , jedan odmah poslije rata ,a drugi osamdesetih godina, i cak su relativno cesto pustani na tv-u, e sad sto se neko tad igrao u pijesku bez gaca , umjesto da gleda leseve na televizoru , tu mu ja ne mogu pomoci, neka pita svoju mamu, osim toga vodili su osnovnoskolce prije ovog rata u Jasenovac ( ja sam isao), i vjerujte bilo je grozomorno, gledali smo eksponate u muzeju, humke, pustan nam je film..brrr, kad se sjetim, samo izgleda da ni to nije dovoljno, trebali su pustati svako vece prije dnevnika umjesto crtanog filma nesto u vezi Jasenovca da bi pojedini forumasi rekli ' eto , nije se skrivalo', a to je vec za psihijatra.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 08:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:

Izvini kolega moram te pitati , koje si godiste i gdje zivis ? Povremeno me iznenadjujes.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 08:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Nego, da upitam vajne istoričare....ovaj proglas....Ništa pečat, ništa potpis....samo mrljavi pečat protokola....Koliko se to može smatrati validnim istorijskim dokazom?

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 10:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ima broj protokola, ima datum..., nije pecat jedina stvar na osnovu koje se nesto datira.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Izvini kolega moram te pitati , koje si godiste i gdje zivis ? Povremeno me iznenadjujes.

Зовем се Хамзо Џамиђић, број личне карте...

Снимљена су два документарца (од тога један крајем 80-их, тај не треба ни да се рачуна као да је сниман у доба СФРЈ), а ја сам написао филм. Знаш оно што иде у биоскопе, па то маса гледа и шири даље. Документарци се снимају за ужу публику, која је већ упућена у материју и коју то интересује (рецимо мене, тебе, итд.). Ја ћу то увек погледати, али већина неће. Филм сваки нећу погледати, али већина хоће.

Ја сам постављам логично питање, како рецимо није снимљен филм о Јасеновцу или нека са тематиком усташких покоља над Србима, док су рецимо снимане епопеје и одисеје типа Неретва, ескадрила, Отписани који се базирају на комунистичкој фантастици. Док са друге стране практично нема "партизанског филма" без брадатих кољача...

Citiraj:
Hoćeš reći da su se ustaški zločini skrivali?

Па с обзиром на све оне неископане јаме по Лици и Херцеговини и на крајње аматерски приступ истраживању злочина у Јасеновцу и другим логорима могу да закључим да нису скривани али су циљано запостављани.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 14:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Зовем се Хамзо Џамиђић, број личне карте...

Снимљена су два документарца (од тога један крајем 80-их, тај не треба ни да се рачуна као да је сниман у доба СФРЈ), а ја сам написао филм. Знаш оно што иде у биоскопе, па то маса гледа и шири даље. Документарци се снимају за ужу публику, која је већ упућена у материју и коју то интересује (рецимо мене, тебе, итд.). Ја ћу то увек погледати, али већина неће. Филм сваки нећу погледати, али већина хоће.

Ја сам постављам логично питање, како рецимо није снимљен филм о Јасеновцу или нека са тематиком усташких покоља над Србима, док су рецимо снимане епопеје и одисеје типа Неретва, ескадрила, Отписани који се базирају на комунистичкој фантастици. Док са друге стране практично нема "партизанског филма" без брадатих кољача...

Citiraj:

Па с обзиром на све оне неископане јаме по Лици и Херцеговини и на крајње аматерски приступ истраживању злочина у Јасеновцу и другим логорима могу да закључим да нису скривани али су циљано запостављани.

Bas kako sam i mislio, ti pojma nemas o cemu pricas, niti si upucen, baratas krivim informacijama, a najvazniji argument ti je da nije snimljen IGRANI FILM. Sigurno sprega judeo masonerije sa komunjarama i vatikanskim spijunima.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
vatikanskim spijunima.

Ovo valjda nema veze samnom :D

Dakle, jedan od rijetkih koji se usudio 1978 snimiti film o kakvim -takvim ustaškim pokoljima je "Okupacija u 26 slika" Lordana Zafranovića.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 14:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A Kozara, Vecernja zvona, Kraj Rata......ovo su neki filmovi koji su mi pali na pamet , na brzaka.Znas li da je u SFRJ stampano oko 2 000 naslova , od lokalnih sredina pa do republickog i saveznog nivoa koji se bave ustasama i nihovim zlocinima. Ali sta vrijedi, kad to razni emigrantski papci nisu citali, pa nam sad tvrde kako to nije ni postojalo !? Znaci, ako ja to nisam citao , to ne postoji, pa buraz , izvini ko te jebe.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 14:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Da,Večernja zvona su isto ostvarenje Zafranovića.Nije ga džaba Tuđman etiketirao kao "neprijatelja hrvatskog naroda".

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2013, 15:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:

Citiraj:

Bez zajebancije al' cifra od 700k pobijenih u Jasenovcu je najvjerovatnije preduvana, baš u cilju stigmatizacije ustaša. Ustaše su u SFRJ imale tretman kakav su i zaslužile, kao najgori zločinci i ljudski šljam. Takođe, tokom rata je skoro nemoguće bilo preći iz ustaša u partizane, dok su prelasci iz ostalih kvislinških formacija u partizane bili česti i uobičajeni....
Što se tiče igranog filma....Ja nisam čuo, ne znači da ne postoji, ni za jedan igrani film o Aušvicu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]