života:
Citiraj:
Probudjenje dolazi spontano kao odgovor na duhovni rad. Samo probudjenje ili bljesak prosvjetljenja tesko je i opisati obicnim rijecima, tim vise sto je taj osjecaj individualan kao i npr. osjecaj zaljubljenosti.
Mislim da je tesko odrzavati jednom stecen osjecaj, jer on se pojavi i ostavlja sjecanje, da se tako izrazim, u duhovnoj dusi covjekovoj.
Kasnije se taj osjecaj moze prizivati, na njega se moze i meditirati, ali svaki naradni osjecaj probudjenja je razlicit.
Prvo nesto kao probudjenje, ili ti prosvetljenje ne postoji.
Postoji saznanje stvarnosti. Koje nema eze sa onim sto ljudi pod tim podrazumijevaju.
Sto se tice individualnog osjecaja tu si u pravu.
Drugo, nema sta da se odrzava. Ili si u tome ili nisi.
Sjecanje na BLJESAK budjenja postoji ali ne i probudjenja jer probudjenje je potpuno stapanje sa stvarnoscu.
O tome sto ti pises, podsjeca me na Slavinskog, i njegove teorije o probudjenju. Poznajem likove koji su probudjenje dozivljavali nekoliko puta.
I sledece, kako ces na To meditirati?
Citiraj:
Naravno, u tom smislu i seksualnost moze da posluzi kao pomoc u razvoju individue, ako ta seksualnost nije lisena ljubavi i svjesnosti
I jeste i nije.
Ona moze biti pomoc, ali ne i cilj. Kao vecini.
Rad sa seksualnoscu moze biti bez ljubavi.
ona
Citiraj:
JA......SVET.....MNOGOSTRUKOST PRIVIDA.....STVARNOST, ovo je put Oslobodjenja
Sta je iza toga?
blueCitiraj:
Krajnji cilj razmišljanja je objektivno shvatanje nečega. Shvatanje utiče na način života, utiče na osjećanja
Krajnji cilj misljenja?
Sta mislis da ce te misao dovesti negdje?
MIsao je zatvor za mislioca.
Ali
ajsmenCitiraj:
citavj ovaj biser vaseg nadmidrivanja mi govori da sam
'svinja'
misao ipak ima tu snagu da te ubjedi u to sto mislis da jesi.
Steta
Japanese_roseCitiraj:
Strast kojoj ispustimo uzde liči na pijanstvo. Lijek protiv toga sastoji se od dvije rijeci: Vladaj Sobom
Da bi imala s cim da vladas mora postojati vladalac. A imas liga?
onaCitiraj:
Buda.....jedan od poznatijih
Zar je on ima s cim da vlada?
KOliko zabluda imate oko ovih tema.
JivanMuktaCitiraj:
Ako si imalo citao postove prije toga onda si primjetio da ne ulazim bas previse u rasprave sa ljudima.
Jednostavno iznesem svoje misljenje i to je to.
Trebao bi.
Citiraj:
Nisam zivio u doba Bude niti u doba Hrista. Tako da o njima znam samo ono sto je napisano, ali vremenom sam prestao da vjerujem u tekstove koji govore o bilo kom velikanu.
Bravo.
A mozda bi trebao malo vjerovati u te tekstove, ima tu i istine.
Citiraj:
Ja sam licno u tim tehnikama godinama
I?????
Citiraj:
Svijest je moguce podici na milion nacina, ali ako pogresan covjek radi dobru stvar ta stvar funkcionise na pogresan nacin. A ako iskren covjek radi pogresnu stvar ta stvar funkcionise na dobar nacin.
Sve zavisi od onog koji RADI a ne od nacina rada
Definitivno...
Citiraj:
Onda kada naucis da pricas bez reci, naucio si mudrost, jer nema sta da se kaze.
Postoji nesto i iza mudrosti, znas li sta je to?