Pozdrav Micelijus.
Ne znam da li te zanima da ti kazem ono sto zelis cuti ili te zanima prava istina?
Ali, kako bilo....
... prvo da ti kazem laz...
... ljudi vjeruju vecinom u lazi, sto se tice puta, ili licne vjere. Stoga vecini na ovo pitanje, odgovorio ovako:
Da nisam mislio na prave bogove vec na paganizam, i da su bogovi ili ti bog vrhunac onog sto jeste. I da je bog koji ljudi postuju onaj koji je kreirao univerzum, kao i da dobri stari bog, je vrhunac izrazavanja.
Nadam se da shvatas.
... a odgovr koji bi ti mogao dati iz svog razumjevanja situacije u kojoj je ljudski rod nalazi bi bio ovakav:(malo poduzi, zato imaj malo strpljenja, a i ako nesto sto napisem nije dovoljno razumljivo pitaj)
Svako bice koje je vise na razini evolitivne tacke ili vibracije i koje na neki nacin se nalazi u sveukupnoj svesti, moze ako to zeli ili ima dopustenje da se nizima od sebe predstavi kao bog. IMa puno pravo na to. Bilo koji andjeo ili arhandjeo moze radi poboljsanja evolutivne razine covjeka da se predstavi kao vrhunsko bice.
Stoga u ovom svijetlu, bi mogli reci da je Mojsije dobio zapovesti od bica koje je na visoj evolutivnoj razini ali ne i Bog. (ne volim previse ovu rijec jer vece citave kncepte za sebe, ali... )
Zasto, iz jednog prostog razloga, zato sto vibracija, ili svest Onoga koji Jeste nije u suprotnosti od svesti ostvarenog bica. Zbog toga to bice ima dopustenje od same Kreacije da se predstavi kako zeli.
Nadam se da je razumljivo.
Sto se tice mocnosti ljudi. Ljudi jesu mocni, ali tek nakon saznanja svoje prirode, do tada su samo hrana za vise i nize evolutivne ravni. Manje je poznato iako je Kabala nesto o tome govorila, da se arhandjeli hrane sa svescu ljudi, kao i da se mjesec inize organske jedinke hrane nasom energijom koja se stvara raspadanjem ili njenim izbacivanjem.
Pre Vrhunskog Bica postoji bice koje je staro skoro kao sami Vrhovni, ne mogu se sjetiti kako ga kabala naziva. E to bice se hrani, oprosti mi na koristenju ove rijeci ali nemam bolje, svescu probudjenih ljudi. Ma sta to znacilo.
Nize od tog bica i arhandjela, postoje astralna i mentalna bica koja koriste energiju isvest koju mi na nesvestan nacin izbacujemo. Ali, svatko ko je na visom stepenu razvija zna kako da se toga oslobodi, ostale zalim.
Nemoj misliti nakon ovoga da nemam emocija, imam ali im ne dopustam da me iskoristavaju.
Sada mozda je bolje za shvatiti sta sam mislio da su bogovi kojima se ljudi najcesce mole i postuju nekima do koljena.
Sto se tice da li sam zensko ili musko. Pa imam musko tijelo. Iako sam u nekim inkarnacijama bio zensko.
Ono sto sam rekao Maran Ati, nije tebi namjenjeno, ali....
.... Ne robujem hriscanskim, hindi, ili bilo kojim drugim religijama tako da unutar njih ne mogu da svrstam ovo sto kazem.
Stoga, ovo navedeno o vukovima u ovcijem ruhu je skroz drugog konteksa od onog koji si napisao.
... teze mi je to objasniti na jezik poznat siroj masli....
... ali, .... ljudi vecinom bjeze u krda, radi osjecaja sigurnosti, zastite, i slih drugih nizih poriva. Ove sualegorija na te ljude. Postoje ljudi koji se ni na bilo koji nacin ne izdvajaju iz okoline i oni "lice" na "ovce" ali to nisu. Vec su zveri sakrivene iza ovcije koze, radi lakseg skrivanja od gomile.
Takvim ljudima ne mozes da prodas nista od onoga sto se prodaje na pijaci ovog kokosinjca. Jer ti ljudi imaju autenticno saznanje o Stvarnosti.
Recimo Oslobodjeni ovdje na forumu je jedan kojeg bi mogao svrstati u njih, kao i Androgina, (za njega nisam siguran, ali ono sto sam procitao izgleda mi tako, ali isto vazi i za Oslobodjenog i ostal ekoje cu nabrojati), pa Nacitana, mozda Zivota... dalje ne mogu da sjetim. Vader ima mogucnost, ali ko zna hoce li je iskoristiti, mogao bi tebe ubrojati u mogucnosti, ahron isto...
da dalje ne nabrajam a i nisam siguran jeli tko ostao.
Zver u ovcijem, a ponekad se o\koristi i izraz ljudskom ruhu, oznacave te pojedince koji koriste ono sto im je dato Stvaranjem.
Nadam se da si razumio, ako ne icicemo dalje. ....
Da zavrsim siroko je polje Stvaraoca. Nesagledivo, a u njemu te ocekuju razna cuda, iznenadjenja, kao i padovi, zlo (ono sto ljudi pod tim podrazumevaju) i slicno. Mi 5 % toga ne znamo. I bolje je da je tako.
Medju krogovima Znalaca kruzi jedna zanimljiva konstatacija, za Budu i Krista, to je da su idioti sto su iznjeli takvo znanje pred ljude. Ali saosecanje koje su oni imali ne moze da se prosudi. Ova rec: Idioti, nije negativna vec vise kao: "Sto im je to trebalo?" Ljudski rod jos nije na evoluciji koja bi mogla shvatiti sta su oni dali. A dali su samog Stvaraoca. Zrtvovali najsvetije.... i da dalje ne pricam.
Zato nemoj ovo shvatiti negativno. Te ljude (Isusa I Budu) smatraju Znalci visokim usama kako bi mi rekli i nimalo na njih ne gledaju sa nipodistavanjem.
Nadam se da si nesto skuzio, iz ovog sto sam napisao.
I nadam se da cemo imati finu diskusiju.
Pozdrav svima.