tough je napisao:
ja definitivno vjerujem pojedinim ljudima koji su mi rekli pricu jednostavno jer sam slicno iskustvo dozivjela, nazalost bila sam i previse djete da bih mogla razlikovati stvarnost od maste , odmah nakon nekoliko dana od smrti mog djeda, nisam sigurna da je bio duh jer je izgledao previse stvarno kao covjek bljedog lica i bjele kosulju, sjecam se i ne misleci na duhove , jer je toliko bilo stvarno, covjek koji je pobjegao kroz balkon sa drugog sprata, obicno kao djete ti zamislis duha kao cudoviste ono sto sam j avidjela bio je covjek, koji nikako dodjavola nije mogao uci u tu sobu bez primjete mojih roditelja,(oni mi naravno nisu vjerovali) nekoliko godina kasnije kontam mora da je bio duh dodjavola...
I gledaj, od tada ne znam u sta da vjerujem njihovo postojanje ili ne postojanje, jer nesigurnost o tome me mucila godinama.
Pozdrav Tough!
To sto si ti vidjela,mislim da je bio covjek,moguce neki od interesanata vaseg posjeda?:)
2 sprat nije visoko,pa za lopove ni na beogradjanku nije visoko da se uspnu,a mozda je bio blijed jer je bio vidjen?:)
Ja sam vec pisala na ovom forumu o tim stvarima,jer sam vidjala vise puta natprirodne meni dugo vremena neobjasnjive stvari.Ali duhovnom izgradnjom i sama zelja da saznam sta se to upravo desava oko mene,spoznala sam istinitosti svetih knjiga.To je nekako kao dokaz bio u sve ono sto sam poricala i negirala.
Sto se tice mrtvih Uzviseni je rekao,da mozemo komunicirati samo preko sna....jer je san(spavanje)vrsta smrti.Dakle...iz ovog sam izvukla pouku i cinjenicu,da sa mrtvim u budnom stanju nemam kontakta i iz tog nema duhova umrlih dusa.Islam objasnjava da dzini(demoni)imaju tu moc koju im je Svevisnji dao da se preobrate u bilo koji oblik,ali da im nije dozvoljeno da se pokazuju ljudckim ocima.Medjutim,postoje oni koji nas zele preplasiti jer im to pricinjava zadovoljstvo pa se pokazu.Eto,kazem,da nisam vidjela nebih ni vjerovala.
Meni je najgore bilo (vec sam to pisala na ovom forumu) kada sam cula glasove,dok sam u spavacoj sobi bila potpuno sama,i to direktno iza moje glave na jastuku.Nije to nista:)sto si ti vidjela,bitno je samo da se otvoreno o tome govori.
A kako kaze Vader,forum je super za komunikaciju o takvim stvarima jer ce nas okolina okriviti i okaciti medalju ludih.Zato hrabro se treba postavljati u takvim situacijama....i mislim da mi kojima se to desava ipak nesto malo vise vrijedimo nego od onih pametnih imunih na sve
pozdrav