banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 14:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17672 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 884  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Apr 2013, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Kad su Braun i Katić u igri ne bi trebalo biti preuzimanja, ili udvajanje ili nek se ovaj brže bolje vraća na svog igrača. Kad god preuzmu bude borba.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Pa nije to jedina odbrana od bloka majka mu stara, kakvo preuzimanje..

Nije... Ali je to najlakše uraditi. Preuzimanje nakon rotacije i onda moliš očenaš, da protivnik ne iskoristi mismatch.

Kod Radonjića sigurno to neće biti slučaj... Ja sam već vidio visoko iskakanje poslije bloka, taman da se beku smanji ugao za pas i da ga se otjera od pozicije za šut. Problem je što su Zvezdini centri u odbrani, mahom teški na nogama i dugo im treba da se vrate na svog igrača. Onda uglavnom treći čovjek u odbrani, ostaje u raskoraku, da zatvori centra koji ide ka košu ili ostane na svom igraču. Tu nastaje velika rupa, koju brz protok lopte lako pretvori u dobru poziciju za šut. To opet rješava timska odbrana i brzo rotiranje, ali za to treba dosta vremena, a Radonjić ga i nema baš previše. Na timskoj odbrani se radi po čitavu sezonu, pa i duže.
Uglavnom, ono što Radonjić može, jeste da započne ono što je Pešić radio prošle sezone. Da usadi agresivnost igračima, nauči ih da igraju jaču odbranu, a napad prepusti improvizaciji. Razlika je samo u tome, što je Kari imao ispred sebe polovnjake limitirane u napadu, ali sa 300 postotnim voljnim momentom, a Radonjić ima vrhunske napadače, ali kako ja vidim, uglavnom one koji bježe od lopte u kritičnim situacijama, a odbrambeno prilično inferiorne...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 00:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Kopiran komentar Aleksandra sa RSB foruma.

FMP bolji i od Borca iz Cacka:

[url]http://razvojna.kls.rs/box.php?id=8
[/url]

Vrlo dobra i prilicno uzbudljiva utakmica u Zelezniku. Borac je vise nego korektna ekipa, posebno zbog toga sto im igraju Prolovic, Todorovic i Radisavljevic (26, 22 i 25 godina), koji su i u KLS-u bili medju vodecim igracima. Mec je protekao u rezultatskoj klackalici, ekipe su se non-stop smenjivale u vodjstvu, Borac je najvise imao +7 (u prvoj cetvrtini), a FMP +6. U poslednjoj cetvrtini je delovalo da je Borac blizi pobedi, ali je na minut i po do kraja i -1 Tejic pogodio izuzetno bitnu trojku, a potom Rebic akrobatski ulaz za 2+1. Uslo se u penal zavrsnicu, Rebic je bio siguran i bodovi su ostali u Zelezniku. :thumbup:

Trener ekipe je Klipa, a ne Pejic, sto je i ispravno jer on ove klince najbolje poznaje. Danas je imao fenomenalnih momenata, njegova komunikacija sa igracima je zivopisna i tesko se moze opisati recima. Non-stop im objasnjava gde su pogresili, sta da isprave, kako da se postave... Highlight utakmice je kada je zatrazio time out, a onda odveo Ristica u reket i demonstrirao mu gde tacno da stoji u zoni 2-3, kako da se krece i reaguje. :ohmygod:

Inace, odbrana dobro funkcionise uzimajuci u obzir mladost ekipe, igraci su agresivni na lopti, strana pomoci nije idealna, ali postoji, igra se i zonski presing, zona 2-3 izgleda solidno (uglavnom se odigra 1-2 poseda pred kraj cetvrtine, da se protivnik malo iznenadi). U napadu je dobar protok lopte, igraci su bas nesebicni i uvek ide ekstra pas za onoga koji je u boljoj poziciji, postoji balans izmedju unutrasnje i spoljne linije... Borac je pokusao vise puta zonskim presingom i zonom 2-3, sto su klinci resavali skolski, kao iz udzbenika. Vidi se da su kosarkaski pismeni i inteligentni, ne daju se iznenaditi promenama odbrane, tacno znaju kako da napadnu i dodju do lakih poena.

Tejic je u potpunosti izdominirao i pokazao svoj pun potencijal. Pogodio je 3 trojke iz p'n'p, fintirao sut za 3 pa pogodio sa poludistance, fintirao sut za 3 pa poentirao iz levog ulaza, odigrao par puta na postu i pogodio poluhoroge, fino napadao zonu sa visokog posta, lepo igrao high-low sa Risticem, skakacki dominirao, blokirao sut u odbrani 1 na 1, pa nekoliko puta sjajno izblokirao na strani pomoci... Sve u svemu sjajna igra, moram da priznam da ga nikada nisam gledao ovako raspolozenog.

Rebic je dobro kreirao za sebe, pogodio par puta iz driblinga sa poludistance, agresivno isao na ulaz, iznudjivao faulove i bio siguran sa slobodnih bacanja. Za saigrace nije iskreirao skoro nista, bio je u score first elementu. U odbrani je imao tezak zadatak da cuva Prolovica, usao je u problem sa faulovima, ali je uspeo da se sacuva za zavrsnicu i na kraju (uz Tejica) da prelomi mec.

Ristic se nadavao poena, ali su skoro svi bili asistirani. Odigrao je 4 ili 5 puta na postu sa polovicnim uspehom, ostalo su bili ziceri koje su mu saigraci kreirali (mada se i on dobro kretao i realizovao). Vise nego solidna partija za njega, ali mora bolje u skoku.

Dobric je odigrao prakticno bez greske, uz uobicajenu agresivnost na obe strane terena. Sjajan u skoku, pogodio trojku iz kornera, oba bacanja i dve nicije lopte je pospremio u kos. Iz drugog plana dao dobar doprinos.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A kako je izgledalo prije 2 godine mislio sam da necu docekati prije cetrdesete :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r6oy1zu-_Qk[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 20:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Mora će Radonjić odbranu preko ljeta zategnuti, inače će biti lak zalogaj za sve ekipe u euro leauge

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mora prvo sastaviti, odnosno prepraviti igracki kadar prema svojoj zelji. Braun cao, Samar cao, Skot cao, Subotic cao i vjerovatno Vuk. Ali ne cijenim da ce sledece sezone Zvezda izgledati dosta bolje i ako bi ostao identican igracki kadar, jer bi imali faktor uigranosti sto nije mala stvar.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
I Simonović ćao... cijela njegova sezona mu je stala u ovu utakmicu - nema ga nigdje. Famozni šut za tri = maši otvorene trojke.

Kakva utakmica... Raško doktor, kralj... Lazić nije neki igrač, ali to je valjda što mu muda grebu pod, pa ga to ometa. Radivojević od sjaja do očaja, onaj prodor od koša do koša i polaganje, pa mu zatim ispada lopta, pa pogađa i promašuje slobodno... Savovića sam konačno zavolio, svaka čast, majstore.... brat Demarkus tata, kičma... Moglo bi biti dobro finale, nešto mislim da i uzimamo to.

Čestitke Ćokiju na vrhunski obavljenom poslu, za 2 godine od stečaja, do Evrolige.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 22:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
da, za ove nase sutere milutinovic je dzejsi kerol

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 22:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
sad nesto premotavam film i kontam da ste imali bar jednog raspolozenog sutera uzeli bi ovo sa 20 razlike.pa ne mogu da vjerujem da je radnicki cijelu utakmicu pustao da sutate sa svih pozicija izvan reketa

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 22:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tako je, na osnovu jedne utakmice posrati se na covjeka koji nam je donio 4 ili 5 pobjeda u skorije vrijeme :wink: . Majstore, pa ko veceras nije promasivao otvorene suteve? Pa nelsonu se covjek odmice 4 metra, pa u cemu je problem? Skotu nisu ni prilazili, Rakoc nije dosao do lopte, Subotic nula, Vuk ne pogadja ni obruc dva puta za redom a nikog oko njega 3 metra... ali ne, Simonovic je kriv :) Ovo nam je bila takva utakmica, sledecu ce svi isprangijati maksimalno, siguran sam. Problem je sto se iz Subotica, Brauna ili cak i Vuka nista vise ne moze izvuci, a od Simonovica i te kako moze.

I da, nemojte vise molim vas (bilo je toga dosta), da spominjete Cveleta u negativnom kontekstu uporedjujuci ga sa Vestermanom, kao Vesterman je napredovao a ovaj nije. Ko je gledao bar 10% Partizanovih utakmica, ukljucujuci i ovu vidio je koliko je Vesterman napredovao :wink: . Ovaj nas bar skakuce kao buva i smeta nesto u odbrani...

Sve u svemu, bice vremena za raspravu o sledecoj sezoni, ali jedan covjek koji me je kupio i vidno je napredovao je Lazic, on je sebi obezbijedio mjesto i sledece sezone siguran sam.

Mandrak, nije stvar samo u sutu za 3, nego je problem sto su ziceri ispadali kao da ih neko gura iz kosa! Horor sam prezivio za tih 40 minuta, doslo mi je da skocim kroz prozor :)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 22:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
Docekasmo i tu sledecu sezonu...iz ove nase pobijede,radja se sunce slobode...sad jos polomiti svinjosevice i sa uzivanjem cekati el,pa makar tamo bili topovska hrana...

Poslednji put menjao Ravnogorac dana 25 Apr 2013, 22:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 22:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
skeva,zasto imam osjecaj da ti je simonovic neki rodjak 8) :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma volim covjeka :D , znam da moze, i pokazao je to, uostalom ne bi ga trpili pola sezone da i trener ne vidi da je momak masina... ali, jebiga, kod nas sve ide na tezi nacin, bice on svoj sledece sezone, mada nam je i ove donio nekoliko veoma vaznih pobjeda. :)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
skeva je napisao:
Tako je, na osnovu jedne utakmice posrati se na covjeka koji nam je donio 4 ili 5 pobjeda u skorije vrijeme :wink: .

...a do tih 4-5 utakmica, igrao kao i večeras, najveći dio sezone. Jedan od igrača koji su trebali biti oslonac tima, a toliko se ni mladom ne bi trebalo gledati kroz prste. Za mene su on i Braun ista kategorija, nije uspjelo i zahvaliti im se.

Sad će tek biti prostora za pojačanja, valjda je klub zbog Evrolige mnooogo atraktivniji :)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 23:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jest da smo CSKa ili neka Turska ekipa, a ovako, Braun je jedan od najplacenijih igraca (a nije rijesio ni jednu utakmicu, osim mozda protiv Partizana u prvom dijelu), a Simonovic je negdje u sredini, da je mnogo placen, Simon bi sigurno bio otpusten do sada, ne baca Covic pare :wink: . Simonovic u drugom dijelu i jest oslonac tima, covjek sa najboljim procentom suta, to se od njega i trazi. Ali kao sto sam rekao, moze on mnooogo bolje, i pokazace to vjerujem.

Sto se tice atraktivnosti za sponzore, ajmo odmah sve potrositi, a drugu sezonu ko jebe, samo bahato trositi i bice to dobro, siguran sam 8) :) . Ajmo malo skromnije, za sledecu sezonu bio bih zadovoljan sa dvije promjene, ali sa dosta jacim igracima, kao i pruzanje sanse nasim mladjim igracima.

Caca :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8IquqI9JbXY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 09:08 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Brdo promašenih otvorenih šuteva za tri, ne smije se to. Svaka čast za Katića. Moraće se napraviti apr promjena iduće godine. Meni je Lazić totalno ok, bori se, dadne neku i tricu, dobar u odbrani, samo mi nije jasno, dade dvije trice zaredom i onda dva šuta sve promaši.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 14:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Ljudi nisu svjesni koliko ce nam ovaj uspjeh znaciti, nadam se pametnim potezima jer nam plasman u EL donosi povecanje sponzorskih ugovora i vise love...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 15:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zato sto lik nije suter, njegove suteve treba ograniciti na 2-3 po mecu. Tako npr Duda radi sa Paunicem, koji u klubu ima slobodu i daje dosta koseva, a u reprezentaciji nema dozvolu za vise od 2 napada, nekad ni toliko. Kod Lazica je dobro sto moze jos mnogo da napreduje, a to i radi iz godine u godinu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 15:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
tačno prije dvije godine,jedne nedjelje igrali u 14h fudbal na marakani zvezda-borac,a u 19 h bio košarkaški derbi u nlb ligi zvezda-partizan,pa iskoristim priliku da odem do pionira...zvezda bila domaćin,ali ulaznice se nisu puštale u prodaju,ipak ulaznicu mi daju neki zvezdini fanatici sa kojima smo se sprijateljili u kafani pored zvezdinog stadiona nakon utakmice zvezda-borac...

i tako,krene priča o tom malom cvetkoviću...zaboravi na dražena,bodirogu,saleta,ovakav talenat se još nije rodio,najdominantniji u svim kategorijama pionirskim,kadetskim u čitavoj evropi...kažu jutros dao 60 koševa vršnjacima iz fmp-a,a večeras se skida za prvi tim zvezde,ludilo!!!...

ono,gledam ga u trenerci na zagrijavanju (nije ulazio to veče u igru),kontam da je mali natčovijek šta mi napričaše o njemu,svima sam to prepričavao,vjerovatno i ovdje na forumu...

uglavnom,kad vidim kako se "razvija" njegova karijera,i šta sve pišete o njemu,jako sam razočaran,po svemu sudeći nikad ništa od njega ako vas 10 tako piše...

a vjerovatno ste i u pravu,kakav talenat.qurac,palac,kukoč i rađa su sa 17 godina bili najbolji igrači u timu koji je bio prvak evrope!! :( :(

ili jesi,ili nisi..

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E moj Schlager, i onaj Subotic je bio dominantan u mladjim kategorijama, a vidi ga sada :lol: . Bice igraca od Cveleta, ali nece nikad biti vanserijski igrac kao sto se pricalo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17672 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 884  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]