banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 18:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Apr 2013, 00:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 08:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ako Srbija, kako najavljuju, u Junu dobije datum za pocetak pregovora sa EU, koliko je vreme od datuma, do ulaska? Koliko je Hrvatima trajao taj period?

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Hertzog je napisao:
Ako Srbija, kako najavljuju, u Junu dobije datum za pocetak pregovora sa EU, koliko je vreme od datuma, do ulaska? Koliko je Hrvatima trajao taj period?

Hrvati su počeli pregovore 2004. godine. Da ih nije Slovenija blokirala i da nisu imali problema sa Hagom vjerovatno bi i ranije postala članica. Srbiju će Hrvatska tj. Njemačka preko Hrvatske garantovano ucjenjivati jer Njemačka uopšte ne želi vidjeti Srbiju u EU.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 09:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znaci 5-10 godina...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А Турска ће да уђе у ЕУ за вријеме предсједавања Србије, што ће рећи никад. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ti bas imas visoko misljenje o Srbiji

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 10:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Realno gledano, ni Srbija neće nikada ući u EU.....

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 11:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Realno gledano, ni Srbija neće nikada ući u EU.....

То сам и хтио да кажем. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 23:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Пуцњава испред италијанске владе

Двојица карабињера рањена, а једна пролазница окрзнута метком у пуцњави испред седишта италијанске владе у Риму. Повређени стабилно. Ухапшен Луиђи Преити, који тврди да је хтео да пуца на политичаре из беса. У исто време, влада премијера Енрика Лета полагала заклетву у председничкој палати.

Испред палате Киђи у Риму, где је седиште италијанске владе, у пуцњави су повређена два карабињера и једна жена, а полиција je ухапсила једног човека.

Луиђи Преити (49), који је пуцао испред зграде италијанске владе, признао је истражитељима да је хтео да пуца на политичаре из беса, саопштио је тужилац који ради на овом случају Пјерфилипо Лавијани.

"Намера му је била да пуца на политичаре", рекао је новинарима Лавијани, заменик тужиоца града Рима.

У пуцњави су повређена двојица карабињера и једна жена трудница, у време док су премијер Енрико Лета и чланови кабинета полагали заклетву на километар даље у председничкој палати, преносе агенције.

Преити, незапослени мушкарац из Калабрије, испалио је шест хитаца на двојицу карабињера на дужности испред зграде владе у Риму.

Повређени се налазе у једној болници у Риму и у стабилном су стању, док је трећа повређена жена трудница, која је у време пуцњаве шетала центром Рима са мужем и сином, окрзнута метком.
Градоначелник Рима Ђани Алемано је рекао да пуцњава није била акт тероризма, али и да "политичка клима није помогла", преноси Ројтерс.

Преити је ухапшен на лицу места, где су окупљени чекали да се нови премијер појави.

Агенције су раније јавиле да је умерени левичар Енрико Лета званично положио заклетву као будући председник коалиционе владе на церемонији у председничкој палати, удаљеној око километар од места пуцњаве.

Министри су положили заклетву пред председником Ђорђом Наполитаном, који је изабрао премијера и имао централну улогу у избору чланова кабинета.

Нови премијер, функционер Демократске партије левог центра, саставио је коалициону владу уз подршку партије десног центра Народа слободе Силвија Берлусконија.

Заменик премијера и министар унутрашњих послова биће Анђелино Алфано, један од најближих савезника бившег премијера Силвија Берлусконија.

Генерални директор Банке Италије Фабрицио Сакомани преузеће министарство привреде, док ће бивша европска комесарка Ема Бонино бити нови министар спољних послова.

Појавило се и ново министарство - за интеграцију и питања имиграната, на чијем је челу прва тамнопута министарка у историји земље, пореклом из Демократске Републике Конго, Сесил Куенж.

Многи од њих на свечано полагање заклетве дошли су у Празничну салу председничке палате Квиринале са пријатељима и рођацима, наводе агенције.

"Нова подмлађена влада", "Одлази стара гарнитура", тако италијанска штампа данас пише о новој италијанској влади предвођеној премијером Енриком Летом, истичући да се ради о првој влади која је ујединила левицу и десницу.

"Више жена и младих", наводи угледни лист Коријере дела сера коментаришући присуство седам жена међу 21 министром, што је рекорд за Италију.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Dacic izjavio da je Srpska najbitnije pitanje za Srbiju... Brine me sto nas pominje, nek' nadju sebi drugu zanimaciju.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013, 06:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

С друге стране, боље да се нама брине Србија него Турска... Сви знамо колико се Слоба бринуо у своје вријеме. Горе од тога не може.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013, 10:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kvaka je sto se oni ne mogu brinuti ni za sebe, samo ce nam navuci neke probleme.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
"Ako želite evropeizaciju, povezivanje sa evropskim univerzitetima, stabilnu i nezavisnu ekonomiju i da ulažete na sigurno, uvažavajuci sve kulturne i tradicionalne razlike, morate da postanete i zvaničan član tih evropskih institucija - NATO i EU", rekao je Henderson u intervjuu za beogradski list Danas.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbij ... -NATO-i-EU

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013, 20:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

М'да, баш тренутно ЕУ има стабилну и независну економију...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2013, 00:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
spijo je napisao:
Citiraj:
"Ako želite evropeizaciju, povezivanje sa evropskim univerzitetima, stabilnu i nezavisnu ekonomiju i da ulažete na sigurno, uvažavajuci sve kulturne i tradicionalne razlike, morate da postanete i zvaničan član tih evropskih institucija - NATO i EU", rekao je Henderson u intervjuu za beogradski list Danas.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbij ... -NATO-i-EU

Од када је то НАТО европска институција? И чуди ме да Аустрија и Финска имају стабилну и независну економију а нису члан НАТО-а.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2013, 06:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Није ни Шведска а тек њихова економија није осјетила ову кризу...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2013, 10:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Apropo gornjeg spijinog posta :wink:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/380366/Strahe-Nije-mi-jasno-sta-je-Srbiji-obecano-posle-Hrvatske-nece-biti-novih-clanica-EU
Citiraj:
Govoreći o dogovoru postignutom u dijalogu Beograda i Prištine Sstrahe je kazao da je jasno da se već dugo vreme vrši ogroman diplomatski pritisak od strane EU, ali i SAD na Srbiju po tom pitanju.
- Pritisak pred dogovor očigledno je bio jako velik. EU je Srbiji dala perspektivu da će, ako prihvati sporazum, doneti odluku o početku prijemnih pregovora. To je, međutim, sve nejasno. Poznato je da posle pristupanja Hrvatske, na duže vreme, neće biti daljih prijema članica. To treba jasno reći, jer je proces pristupanja u proteklom periodu bio, može se reći, i prebrz, pa postoje sada problemi - naglasio je on i dodao da je Srbima obećan datum, iako je perspektiva potpuno nejasna, a to za EU nije obavezujuće.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2013, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Lik je pomalo naci... Stranka mu je odmah iza vodece dvije, ali slaba... I vrlo vjerovatno nece skoro na vlast. A i da dodje... Mislim, Austrija je velesila :P

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2013, 10:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А Хићо је био Аустријанац. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2013, 10:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pa nije sa Austrijom krenuo u osvajanje svijeta, nego sa Njemackom... :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]