banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 12:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Mar 2013, 19:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Gdje si kupio, da ti oni probaju podesiti i da isključe eventualni kvar?

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2013, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
U BG sam kupio. Ne vjerujem da je kvar, neke aplikacije pokreće bez problema, dok druge neće.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Problem je bio sledeći:
Instalirao sam drajvere za intgrisanu grafuku, tako što sam pustio windows da sam nađe drajvere.

Reinstalcija drajvera za grafičku, te upotreba nVidia inspector-a, riješila je problem. :)

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
znaci do tebe je:)

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2013, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pomalo :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2013, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
_зока je napisao:
Баци тај крш и држи се оног Павиљона што сам ти дао.... :lol:

jos cemo ga testamentom ostavljati :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2013, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Imam stari racunar na kojem je ATI Radeon 9200 graficka koja ima DVI i VGA izlaz (ima ona i video ulaz i svasta nesto...)
Skoro sam kupio novi LED monitor Philips 226VLA. Na VGA kabl radi, ali kad sam prikljucio DVI kabl prijavio je DVI ulaz slike i prikazao na par sekundi onu zastavu... kod paljenja windowsa. Poslije toga napisa da nema signala i ode u StandBy mod. Na VGA kabl opet radi kao i do sada (a treba mi DVI kabl jer je duzi). U radnji kazu da nije do kabla ako je prikazao sliku, iako je vise ne prikazuje.
Sta da rooodim? Da li se (i gdje) moze nesto negdje podesiti?
Ako ima neke veze maticna je Asus A7N8X-X, a procesor Athlon 2500+
Jedina opcija koju sam nasao da se spominje DVI je ova na slici, nisam nista mijenjao, ovako je podeseno:
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2013, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Ako odustanem od rasprave koja bi vodila u smjeru da ti je taj kabl skuplji i od grafičke i od ploče i od procesora :lol: :lol: :lol: jer znam da to znaš, pokušajmo ipak riješiti problem.

Zbog nekog razloga rezolucija ili refresh rate na DVI izlazu izgledaju poremećeni. Da bi to popravio, spoji DVI kabl te prilikom boot-anja pritišći F8 pa kad se pojave one opcije Safe Mode itd. izaberi VGA Mode (pretpostavljam da je na tom računaru WinXP). Tada bi trebalo da upali bez problema. Tu podesi rezoluciju monitora na onu koja je nativna za tvoj monitor, ali podesi i refresh rate (vjerovatno na 60 Hz) pa restartuj komp. Da bi bio siguran, spoji prvo VGA na kojem sve radi pa provjeri tamo.

Javi rezultate.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2013, 17:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam jos probao, idem...
Jeste XP. Sad je spojen na VGA kao sto rekoh. Refresh rate je bio podesen na 100HZ, mada podrzava najvise 60. Vratio sam na 60. Idem probati ostalo sto si naveo, samo me malo buni zasto da biram VGA mod a prikljucen na DVI kabl, ali ti si DTB pa samo slusam i radim...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2013, 18:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovaaaaj, a gdje da prebacim u VGA mod? Kad ga spojim kao sto ti rece na DVI kabl, nemam nikakvog signala i ne vidim nista. Kad ga spojim na VGA kabl i upalim u Safe modu, nemam nekih korisnih upotrebljivih opcija kad idem desnim klikom na desktop na properties pa na settings pa na advanced.
Kud ne uze samo duzi VGA kabl. A idioti mi nisu dali racun... Bem ti Biscom. A jel' smiju istovremeno biti spojeni i VGA i DVI kabl, da probam tako?
I kako da znam koja je nativna rezolucija za moj monitor?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2013, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Što se tiče VGA moda:
Spoiler:
Slika

I nema to veze sa VGA i DVI izlazima. Ako ćemo pravilno mi zapravo sa VGA oslovljavamo D-Sub izlaz, ali da ne komplikujemo sad...

Što se tiče monitora, daj tačan model i riješićemo i to.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2013, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aaa, vidis, tu opciju sam preskocio kad sam isao ka Safe Modu. Model je Philips 226VLA

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2013, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sad tek vidim sliku koji si naknadno prikačio. Nisam siguran, ali ona opcija za smanjenje DVI frekvencije na High Definition monitorima djeluje mi kao nešto što bi trebalo uključiti u tvom slučaju. ONo što me najviše brine je verzija drivere kojeg imaš.

Probaj OVO prije svega molim te, pa tek onda probavaj druge varijante.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2013, 18:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala. Vec sam isao na Update Driver ali naravno nije nista novo nasao. Da mi je jednom u zivotu vidjeti da ta opcija radi za bilo sta. Evo skidam.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2013, 18:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
Aaa, vidis, tu opciju sam preskocio kad sam isao ka Safe Modu. Model je Philips Što sw

Samo sam ti objasnio gdje da tražiš, a ne da ulaziš u Safe Mode. Ti i trebaš ići na "Enable VGA Mode" pa u tom modu popravljati rezoluciju i refresh rate. Ali to moraš raditi sa prikačenim DVI kablom, odnosno sa monitorom prikačenim samo na taj izlaz. Nemoj komplikovati ulazeći preko D-Sub, a podešavajući za DVI. Uostalom rekao si da DVI kabl radi tokom boot-acije, sve do "welcome" ekrana, što znači radi dok se ne inicijalizuju podešavanja rezolucije i refresh rate-a za grafiku. Tako da je to onda - to.

Ali prije svega, instaliraj najnoviji driver sa linka kojeg sam ti ostavio pa onda idi dalje.

Što se tiče monitora, njegova rezolucija je 1920x1080 Full HD, definitvno na 60 Hz. Jeste da ti je kartica smeće, ali izguraće ona sliku na to. Sve preko toga je lutrija.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2013, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
Hvala. Vec sam isao na Update Driver ali naravno nije nista novo nasao. Da mi je jednom u zivotu vidjeti da ta opcija radi za bilo sta. Evo skidam.

Pa vidjećeš kad zbaviš noviji komp :D jer ta opcija radi jako solidno od Windows Viste na ovamo.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2013, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

48 megabajta 15 minuta skidam...

Ahaaaa, skonto. Ali slika se samo prvi put pojavila (wellcome screen), poslije toga nista, samo prijavi da nema signala i da ide u Sleep mode. Prvi put je prijavio i DVI input ili tako nekako, a u sljedecim restartima samo izadje No Video input.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2013, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako ti sljedeći put nakon restarta ne daje nikakvu sliku (baš ništa od samog početka), onda ti taj kabl baš i ne valja. Jesu li ga testirali pred tobom u prodavnici, kad si išao da se žališ?

Koliko je uopšte dugačak? Dužina je (i) u ovom slučaju jako bitna. Samo što je u ovoj situaciji obrnuto: što je duži, to je lošiji :D

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2013, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Isao sam ponovo u radnju da ga probam, ali "nemaju na cemu probati, a ne smiju nove racunare ukljucivati". Biscom u gospodskoj. Sto kazu: "kadar nevera". Ubijedili me da nije do kabla ako se pojavila slika. Dug je 3m, ja trazio duzi jer sam nesto premjestao u sobi pa mi stari kabl sada prekratak. Evo uradio sam update, idem ugasiti, staviti ponovo DVI kabl pa probati.

Edit:
Nista, nema razlike. Vise na DVI kabl ne daje nikako sliku (sem onog prvog pokusaja), samo monitor izbaci Attention: No video Input i Attention: Going to Sleep Mode.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]