Vujošević i Partizan... Pisaću nešto iako nisam čest gost na Partizanovim temama... Sad se izlažem opasnosti da me iznapadaju navijači, ali rećiću da je Partizanu ove sezone, veliki problem bio upravo Vujošević. Tvrdoglavo je i dalje insistirao na unutrašnjoj igri, mada objektivno ove sezone i nema neki kvalitet pod košem. Gagić i Musli nisu vrhunski kalibar, Milutinov to tek treba da postane. Gordon je fizički sjajan, ali je ofazivno teško tocilo i za razliku od prethodnih sezona, Dule je ove promašio i sa izborom na ovoj poziciji. Nekonstantnim izdanjima, nije pomogao ni njegov pritisak na sudije i pokušaji motivacije ekipe na taj alternativni način.
Bertans se ipak u takvom okruženju odlično afirmisao, iskoristio prostor koji je dobio, meni lično se ne sviđa što je to nauštrb Bogdanovića, čime ću još jednom da konstatujem da Vujošević ne zna da napravi beka. Za centre i rad sa njima, svaka čast, ali vanjski igrači, minus. Bertansa bi recimo samo težak dunster mogao da upropasti. Visok šuter, sa visokim izbačajem, koji se odlično kreće između blokova i šutira odmah po istrčavanju. Ali sa njim se moglo raditi na leđnoj tehnici, unutrašnjoj igri na niskom postu, da koristi šuti iz okreta, poput Novickog i još gomilu stvari. Ostali šuteri su po meni prilično loši... Vesterman igra na mahove, Gordić je izgledao očajno, a on uopšte nije loš igrač, Milosavljević je od šutera meke ruke, postao krljator koji kasapi najboljeg protivničkog šutera i ide na ofanzivni skok kao ispomoć. Za njega je bilo malo akcija ove sezone, a on je itekako upotrebljiv. Bogdanović je dobijao minute, pa džonjao na klupi i tako smjenjivao periode dobre igre, loše igre i igre u kojoj nije dobijao ni prostor ni vrijeme...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|