banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Feb 2013, 21:42 
Citiraj:
Nase zdravstvo..... malo manje od mesec dana su me lecili od upale pluca,pa kad nije bilo pomaka posle 3 vrste antibiotika i lekova protiv kaslja i za iskaljavanje, onda me posalju na ATD(anti tuberkolozni dispanzer),gde mi pulomolg kaze da nikakav upalni proces nisam imao i da su me bezveze kljukali antibioticima.Onda sam cekao da proradi neki aparat za ispitivanje,pa mi jos milion analiza uradili...I konacno juce odem pre podne i jedan doktor mi kaze,nije ti nista sve je to na alergijskoj reakciji(posto sam gusenja imao),samo uzmi lek presing i to je to...medjutim odem i popodne kod drugog doktora na neku preporuku i kaze mi to nema veze sa alergijom to ti je "Sinusitis" i da nikako ne pijem taj presing jer ce mi posle njega biti jos gore i uz to ne leci se u Krusevcu moras za BG ili Nis da ides....Dok su oni se izucavali na meni,neznajuci sta mi je,meni je vec boles hvala Bogu prosla.... Vise mi ne pada napamet ni da prodjem pored bolnice...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 19:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 85067.html

Da i ovo vidim

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Imam kolegicu sa posla koja je pričala da, kad je majku odvela na operaciju koljena u BL, da je ostala pozitivno zaprepašćena uslugom i ljubaznošću osoblja.
Operacija dobro prošla a sestre bile više nego ljubazne, niko ni dinara "za uslugu" nije htio uzeti, čak se našli i uvrijeđeni.
A opet ovdje na forumu sam naišla na mnogo postova u kojima se forumaši kao pacijenti žale na usluge medicinskog osoblja. Valjda je i to od ustanove do ustanove.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 19:22 
Ja sam nos sredjivao kod Stevandica i gore su bili svi ekstra...

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 19:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Talija je napisao:
Imam kolegicu sa posla koja je pričala da, kad je majku odvela na operaciju koljena u BL, da je ostala pozitivno zaprepašćena uslugom i ljubaznošću osoblja.

Gdje u BL? Ako je u "Zotoviću", a oni rade operacije koljena, visok nivo usluge je vrlo vjerovatan....

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam sad sigurna za naziv ustanove, ali riječ je bila da tamo rade sve vrste operacija na kostima. Da li je "dr. Miroslav Zotović" u Trapistima?

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 19:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jeste.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E to je to.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2013, 23:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I danas sam imala prilike da vidim kako funkcioniše ekipa hitne pomoći u mom gradu.
Ubod pčele, rezultat anafilaktički šok, da nisu došli istog trena bilo bi kasno. I ne samo djelovanje na licu mjesta nego i kasnije u bolnici.

Uporediti njih i uporediti one kobile koje se tiskaju po kartotekama je suludo.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2013, 22:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Bila je na ATV-u emisija o banjaluckim hirurzima, ali onim sto su se "ispraksali' i u ratu. Ruzno reci, ali oni imaju posebno iskustvo. A i pacijenti ih hvale. Zamislite jos na to i prave uslove za rad.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2013, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U TB imamo sjajnog hirurga koji je jednom na ratištu u nikakvim uslovima obavio intervenciju na otvorenom srcu. Čovjek je preživio, kako - nekako.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Imam jedno pitanje...

Naime, sestra mi je povrijedila ruku i u sklopu terapije mora ici kod fizijatra i na vjezbe. Ovde kod nas joj je propisana terapija ali ovde joj ne daju uputnicu za BL kako bi tamo isla na vjezbe (tamo studira pa da ne gubi vrijeme). Zanima me je li to moguce izvesti i na koji nacin?

Cuo sam da postoji opcija da sa potvrdom sa fakulteta i propisanom terapijom ode u BL kod doktora, pa ako neko zna da li je to izvodivo neka javi. Hvala.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 21:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Jedino sto mi pada na pamet je da ode do studentske ambulante u kampusu i da vidi da li bi joj oni mogli dati tu uputnicu. Ne vjerujem da ce joj bilo ko drugi htjeti dati uputnicu, jer nije registrovana u nekom banjaluckom Domu Zdravlja. :fadein:

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ja sam se prije 2.god privremeno registrovala na poliklinici, imala povredu ruke, lijepo dobila uputnicu i išla na fizikalne 10 dana. S tim da je bolje otići jednom i naučiti vježbe i raditi ih kod kuće, jer se dole ne zna ni ko pije ni ko plaća. A ako su magneti ili laser uključeni, e to je već druga priča.
Tad kad sam se registrovala nisam sigurna da li je postojala ta studentska ambulanta. Prvi put sam čula za to prije 10-ak dana.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 21:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
shakal je napisao:
Imam jedno pitanje...

Naime, sestra mi je povrijedila ruku i u sklopu terapije mora ici kod fizijatra i na vjezbe. Ovde kod nas joj je propisana terapija ali ovde joj ne daju uputnicu za BL kako bi tamo isla na vjezbe (tamo studira pa da ne gubi vrijeme). Zanima me je li to moguce izvesti i na koji nacin?

Cuo sam da postoji opcija da sa potvrdom sa fakulteta i propisanom terapijom ode u BL kod doktora, pa ako neko zna da li je to izvodivo neka javi. Hvala.

лагано у Зотовић у Трапистима... све је у фулу стварно, терапије имаш групне и индивидуалне(зависи шта је љекар прописао),али свакако се одради врхунски. у групним нису гужве, терапеути су 90% млади људи који раде како треба и имају стрпљења...

Citiraj:
Nisam sad sigurna za naziv ustanove, ali riječ je bila da tamo rade sve vrste operacija na kostima. Da li je "dr. Miroslav Zotović" u Trapistima?

Талијо, операције кука, кољена су довели до савршенства! од самог захвата, па до постоперативног збрињавања... Завод је као ријетко која друга установа одавде на више него добром гласу у Србији, Хрватској...бања Слатина је дио овог завода тако да је заокружен читав процес рехабилитације...
једини проблем је простор који је неадекватан и превазиђен због капацитета...

да не буде забуне, :D не радим тамо али имам доста добра искуства са њима кроз посао а и кроз примјер чланова моје породице који су тамо ишли као пацијенти....

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 22:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam to od starijeg pacijenta čula, a i vidjela da je starija žena brzo "stala na noge" kao da se ništa nije desilo a ne operacija. Čak su pacijentkinji sestre nosile tel na punjenje u sestrinsku sobu i uredno vraćale napunjene baterije.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 08:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Talija, Zotovic da ima veci kapacitet i da su manje sobe bi bio na vjetskom nivou. Ali su radnici poceli kukati jer su im skresane plate mada ih Tala jos uvijek drzi pod konac.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Moja baka je operisala koljena u zotovicu i mogu reci da je to drugi svet u odnosu na paprikovac. Ljekari su profesionalci a personal super ljubazan. Sta god da je trebala omogucili su joj. Svaka im cast.
Mislim da je Paprikovac problem najveci, gore sav sljam zavrsi.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Davno sam pricao da je Brane Topic unistio klinicki centar, covek je za pare zaposljavao svakoga ko je dosao, bilo je prekobrojnog kadra i nemedicinskog koji je zaposlen jer je on uzeo pare, izmisljale su se pozicije i na jedno radno mesto je bilo po 3-4 radnika.

Smenili su ga pre par dana, ovaj Racic je dosta bolji lik, ali sta mozes uraditi kada je Klinicki u kanalu, rekose da ima oko 1000 radnika viska, pomnozite to sa prosecnom platom pa izracunajte koliki je mesecni gubitak samo na to... I ako bi sada krenuli sa otpustanjem viska ( koji zna kako se zaposlio) digka bi se frka

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 11:21 
Isto kao i zeljeznice rs, par hiljada radnika viska...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]