banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 15:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3740 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Mar 2013, 10:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Kad već pominješ Bajića,samo da kažem da je od ove sezone za mene potpuno demistifikovana pozicija KOŠARKAŠKI TRENER!

Ako jedan Bajić može ujutro raditi u Elektrokrajini,i na košarkaškom terenu izdominirati Maljkovića,Vujoševića,Vukojičića,Acu Petrovića,Mutu i sve ostale,to meni samo govori da sam sve ove godine bezveze cijenio tu profesiju.

Sad sam skoro siguran da bi ovaj naš forumski ćaća,sa istom ekipom i igračima, ostvario isto pobjeda u sezoni koliko i Božidar Maljković ili Dule Vujošević.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 10:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
jest vala,caca cak slicno psuje ko bajic:mladu nedlju,sunce,zito...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 10:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Dec 2010, 00:58
Schlager je napisao:
Kad već pominješ Bajića,samo da kažem da je od ove sezone za mene potpuno demistifikovana pozicija KOŠARKAŠKI TRENER!

Ako jedan Bajić može ujutro raditi u Elektrokrajini,i na košarkaškom terenu izdominirati Maljkovića,Vujoševića,Vukojičića,Acu Petrovića,Mutu i sve ostale,to meni samo govori da sam sve ove godine bezveze cijenio tu profesiju.

Sad sam skoro siguran da bi ovaj naš forumski ćaća,sa istom ekipom i igračima, ostvario isto pobjeda u sezoni koliko i Božidar Maljković ili Dule Vujošević.

Koliko sam ja cuo,a sad ne znam koliko je istina,a to je da Bajic u zadnje 2 godine nije propustio ni jedan kosarkaski seminar,da sve obilazi :) znaci hoce covijek nesto da nauci,sad hajd znaj :D

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Нова Варош je napisao:
Иако још није завршена АБА лига, ја би да напишем своје виђење сезоне, из мог угла.
Познати су већ учесници Ф4, Игокеа(домаћин), Раднички, Црвена Звезда и Партизан 98%. Остала је та дилема, ПАртизан или Будућност, али Партизан чека Солнока који реално нема шта тражити у пиониру.

Прије почетка лиге аполутно нико није очекивао да ће Игокеа бити прва у регуларном дијелу и да ће (бар на папиру( изборити ЕЛ.
Сјајна игра екипе Бајића од почетка до краја, најмање су осилирали, добили 2 пута Звезду, једном ПАртизан, 2 пута Раднички....
Њихово успијех је највише дошао због јаке одбране, доста јако на удвајању, са играчем на 45 степени који иде да сјече лопту, тако су пресјекли безброј лопти ове сезоне. У нападу без пуно себичности, нико није одскако претјерано, сви су учестововали у свим сегментима. Појачања Америчка добра, одличну сезону су имали. Јоровић проживљава другу младост.

Цедевита - прије почетка главни претедент на трофеј, сјајна екипа, за ово подневље феноемалан буџет, одличан тренер. А игра, Боже сачувај и саклони. Маљковић одлази због свађе са управом, која није дала да се отјера Томас који је дошао полу-пијан на тренинг. Игра на два фронта, слаба хемија међу играчима (Грин - Врајт, свађа), Желабал одлази у Памесу, Маљковић помало губи конце, и испаштају резултати у АБА лиги, порази од Сплита и Задра кући. Негдје на пола сезоне долази Ацо Петровић, који је прошле сезоне сјајну ову екипу водио, и направио фин резултат. У том тренутку Андрића тјерају у други тим јер није пристао на смањење плате, неки се поврјеђују играчи (Илиевски, Шупут), Грин одлази, долази Кичен и Машић.
Свака Ацина екипа живи и умире од шута, тако и Цедевита, која је умирала малтене свако друго коло. На гостовању код Звезде се показала свака слабост те екипе.
И прошло коло, послије утакмице с Партизаном је смјењен Петровић, долази Јакша Вулић (помоћни тренер и Маљковића и Петровића). Екипа која је дефинитвно разочарала. Предсједник предузећа "Цедевита" ја најавио да не одустаје од пројекта (велика уалгања), тако да се очекује и идуће сезоне иста улагања, ако не и веча.

Црвена Звезда - напкон јак тим, добро укомпонован ( с неким изузецима). Ушла је Звезда с великим очекивањима у АБА лигу, али одмах напочетку хладни тушеви, Задар и СПлит, глатки порази Београђна. Одлази Миливоје Лазић с мјеста тренера долази Влада Вукоичић. Ни он не стартује најсрећније, побједа протви Олимпије 87-76, а порази од Цедевите и Игокее у егал завршницама. И онда креће низ од 15 побједа, послије сусрета у Македонији са МЗТ-ом. И у Аба лиги у еурокупу Звезда гази све пред собом, укључујући и дерби. У јануару је дошао наставак еуро купа и тешка група, коју су мени се чини Звездаши баталили. Ако шта ураде добро и јест. Настављени су добри резултати у АБА лиги. Освајање купа, побједа над вјечитим ривалом, па опет у аБА лиги у најбољој утакмици ове сезоне. Послије тога се упало у кризу, иако резултати нису испаштали, видјело се да Звезда игра на мишиће, кулминирало је у Широком, слободно ћу рећи глатак пораз од Широког. Звезда заслужено друга. Штембергерова трица је преломила првенство.

Партизан - нема више великог буџета, млад тим направљен преко љета, и ја нисам очекивао неке резултате.
Почетка такмичења на оба фронта донио је добру игру младог тима, лаке побједе на почетку аба лиге (изузев Задра), одличне утакмице против ЦСКА у БГ, Барселоне на страни, Барселоне кући, па све су утакмице ок одгирале сем гостовања у Москви. Пад долази послије испадања након продужетка од Бамберга, и онда порази од Солнока, Задра. Игра неочкивано пада, па се ређају неки неочекивани порази (убједљиви Игокеа), кући Олимпија па и сада МЗТ. Играло се побједа па пораз. Млад тим неочкивано пада током првенства, то се од Дулета нико није надао.
Ево сад имају утакмицу за Ф4 коју ће добити. Срећа им је што Солнок долази, да је неко јачи, било би свега.
По мом скромном мишељњу, највећа грешка око играча је на позицији 1, немају од почетка добро играча на тој позицији, па игра испашта, тачније нема већег броја асистенија. Такође, више Партизан није јак под кошем као некад. Бертанс свјетла тачка. Игра момак као у трансу, тачније шутира.

Раднички - јак џубет, сјајна појачања. Мутина игра "трчи и шутај". Ћапин долази негдје око 8-9 кола и тад креће сјајн низ Радничког. имају мени најдржажег играча Терика Вајта, каква момчина 8)
Ко год буде играо са њима на Ф4 неће му бити лако, поготово ако се још Воргитнгтон врати. Да је мало контролисанија кошарка, овај тим је могао лако имати коју побједу више, а што да не и на првом мјесту бити.

Унион Олимпија - ове године опет стара прича, у јануару распад (додуше није више онако жесток) као претходних година. На почетку су добро радили, нема великих звијезда у екипи. Доведени солидни амерички играчи, Бејнс, Пејџ и Волтерс. + младе снаге, и искусни Ранико. Послије ће надоћи и сјајни Блажић.
Како им се екипа распала у јануару, добро су икако у борби за евро куп. Ако остану у овом саставу идуће сезоне, и доведу неке играча (да се не распадну у јануару) могли би свашта направити.

Цибона - шта рећи о двоструком европском прваку ? Најнегативнији низ у историји евро такмичења, око 25 пораза заредом. Промјене 5 плејмекера у сезони, перипетије са Шарићем. И на крају крајева и не играју лоше овај финиш сезоне. Са њима се никад не зна, ја им не предвиђам неку свијетлу будућност, ако се не окрену прављењу млађих играча + 2-3 старија, и 2 амера.
Имају сјајног Строберија који цјелу екипу на леђима вуче. Добар је играч и овај Блесингејм. Тешко да ће обојица остати.

МЗТ - пун погодтак је позив да ова екипе да игра АБА лигу. Солидно попуњена дворана "Борис Трајковски", солидна екипа која је до прије 2 кола била у игри за Ф4. Сјајан теренер АЛеш Пипан, који "старом школом" води екстре ову екипу. Ослоњају се на Гечевског, Стојавског, ЧЕховског па и Дејвиса. Свака им част за прву сезону у регионалној лиги.

Широки - очекивано од њих, борба за опастанак. Успјели су продати прије сезоне Колинса, сада Планинића и узети велику логу. Добар рад с млађим категоријама, солидна појачања из бих првенства (Шакић, Билиновац), узму понеки отпадак из Цибоне првенствено. Једна солидна екипа за мало пара.

Крка - имају пуно бољи ростер него што резултати показаују.Прошле сезоне Ф4, ове мало слабије. Искусна екипа, која ако остане у мање-више истом саставу могла би догодине до европкупа.

Будућност- лудило мозга ! Екипа која има проценат шута за три поена око 30%, догура највише у европи од свих аба лигаша, у борби за Ф4 до задњег кола. К'о то може објаснити ?Једноставно јака одбрана, мало изгубљених лопти, добар скок. То је формула њиховог успијеха. Тренер Радоњић мени лично најбољи у овој лиги.

Сплит - Једва пара за хљеба имају. Вујачић је тамо секретарица, чистачица, директора клуба, капитен, најбољи кошаркаш. Сву су прилике да ће испасти. Оде још један велика Екс-ју кошарке у суноврат. Дошла таква времена. Краљевић и Крушлин би могли бити солидни играчи, а боме и Ерјавец тренер.

Задар - напаравили солидан тим, али негдје око нове године проблеми с финасијама, и тад су резултати почели испаштати. Али опет су добили и цибону, и олимпију, и цедвиту, Звезду, Партизан кући. Екипа која вјероватно опстаје, ако добије Сплита кући задње коло.

Солнок - дали паре, дошли рекретативно играти и успјели изборити опастанак, иако им је он био загрантован. Онако, није то ни лош ростер, само да је тренер Аћерић био од почетка, можда би били и бољи с побједама.

Svaka čast za post, volio bih da razumijem košarku poput tebe :o
Samo da se osvrnem na Radonjića - u utakmici protiv Zvezde, na tajm autu je sa par pravih riječi opustio ekipu i imali su tri trojke zaredom u nekoliko sledećih napada. U Podgorici su nas dobili sigurnom igrom, tačno se vidjelo da ne možemo prelomiti.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 11:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Игокеа има добар склад ван терена, сви су играчи к'о браћа, то су на терен пренјели. Бајић прекопирао одбрану Барселоне, у нападу се врти пик ен рол, спуштање на Едвардса.
То је то.

Шлагере ниси подцјенио тренерски посао. Далеко је Бајић од горе наведених.
Ево ти један примјер, Срехио Скариоло, селектор Шпаније узео је све, сем олимпијаде, а у клупској кошарци не може меда. Сад се поставља то питање, како са Шпанијом може, а овамо не може, а није да нема јак тим ?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 11:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Jun 2010, 18:18
izgleda da ce pasti renoviranje Borika, napokon http://www.mondo.rs/s282783/Sport/Kosar ... oligu.html

nece biti lose da sledece godine ugostimo EL makar i preko Igokee , da se malo popularizuje zamrla kosarka u gradu,
nadam se da ce i Borac ozbiljni ljudi preuzeti

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nema šta, kada Dodik popriča 1 na 1 može svašta biti. Pa i EL u BL :) Šta košta da košta...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 11:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Schlager je napisao:

on naravno nije neki intelektualac, ali ni sport nije intelektualna djelatnost već igra. za trenera je mnogo važniji osjećaj za igru i znati motivisati ekipu u pravom momentu. pa i muta je u njegovoj kategoriji, a ni vujoševič nije daleko.

http://www.mondo.rs/s282783/Sport/Kosar ... oligu.html

Dvorana u Laktašima, u kojoj Igokea igra, ne zadovoljava potrebne standarde, a budući da su predstavnici slovenačke kompanije "Elan" potvrdili da nije moguće preurediti je tako da ima propisanih 5.000 sedećih mesta, klub će morati da pronađe novu halu u kojoj će biti domaćin.

znači, ništa od evrolige, ovo sa borikom je samo kupovina vremena.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 11:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Borac je imao svoju šansu... Lemi je htio od njih napraviti, ovo što je od Igokee, ali su mu se Čubro i kompanija nasmijali u lice... Čak je veća količina para u to vrijeme išla u Borac, samo je gospoda pokupovala vikendice, auta, fakultete, poslove... Takva krađa se dugo neće moći ponoviti, da od ekipe sa solidnim rezultatima i podrškom punog Borika, padne na ove grane... tuga...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Igokea u "Boriku" igra Evroligu?

Prvak ABA lige mogao bi utakmice u Evroligi sljedeće sezone da igra u dvorani Borik, koja će biti renovirana i spremna da zadovolji sve kriterijume.

Igokea je osvajanjem prvog mjesta u regularnom dijelu ABA lige stekla pravo da igra Evroligu. Ipak, da bi naredne sezone bila dio najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, moraće da ispuni i infrastrukturne uslove.

Dvorana u Laktašima, u kojoj Igokea igra, ne zadovoljava potrebne standarde, a budući da su predstavnici slovenačke kompanije "Elan" potvrdili da nije moguće preurediti je tako da ima propisanih 5.000 sjedećih mjesta, klub će morati da pronađe novu halu u kojoj će biti domaćin.

Sudeći po najavama iz Banjaluke, Igokea neće morati daleko da putuje. Naime, već je započela rekostrukcija Sportskog centra "Borik" u Banjaluci i nakon planiranih radova ta dvorana ispuniće stroge uslove koje postavlja Evroliga.

"Dvorana će biti spremna za organizaciju Svjetskog rukometnog prvenstva za juniore, koje će se održati od 14. do 28. jula. Kada se prošire tribine u Boriku, u njoj će moći da se igraju i utakmice Evrolige. Radovi su započeli i ubijeđen sam da će svi biti završeno u predviđenom roku", saopštio je Manojla Zrnić, direktor Sportskog centra Borik.

On je naveo da su iznad tribina i terena postavljeni kanali za klimatizaciju i ventilaciju i da je počelo razbijanje i postavljanje staklenih prizmi na zapadnoj strani dvorane.

Zrnić je rekao i da će od postojećih osam svlačionica, biti napravljene četiri velike, koje će zadovoljiti najviše standarde.

Dragan Bajić, trener Igokee gostujući na SOS kanalu, najavio je da će se Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, uskoro sastati sa prvim čovjekom Evrolige, Đordijem Bertomeuom. Za očekivati je da će poslije tog sastanka biti poznato da li će Igokea rivale u Evroligi u sezoni 2013/2014. ugostiti u "Boriku".

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
shakale, od toga nema ništa jer je borik ruina. oni pokušavaju samo malo da ga umiju pred to evropsko prvenstvo.

Sondri je napisao:
Borac je imao svoju šansu... Lemi je htio od njih napraviti, ovo što je od Igokee, ali su mu se Čubro i kompanija nasmijali u lice... Čak je veća količina para u to vrijeme išla u Borac, samo je gospoda pokupovala vikendice, auta, fakultete, poslove... Takva krađa se dugo neće moći ponoviti, da od ekipe sa solidnim rezultatima i podrškom punog Borika, padne na ove grane... tuga...

zaboravio si apoteke. slažem se. ta ekipa sa čubrilovićem i ko je već bio u upravi su raspolagali takvim novce da su mogli da naprave tim koji bi bio sigurno u vrhu jadranske lige godinama. nevjerovatno je da do danas niko se nije ni zainteresovao za taj slučaj a kamoli otvorio istragu. realno, jedino rješenje je srušiti borik i izgraditi funkcionalnu dvoranu od 5000 sjedišta, jer mislim da će vrlo brzo to pravilo biti primjenjivano za sve dvoranske sportove.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 11:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Borik samo treba facelift i ostaviti ga RK Borac, jer je on od svih sportskih klubova najviše zadužio grad... Ona priča o košarkaškoj dvorani na banjlučkom polju, mnogo bolje zvuči... Mada, narod je gladan, kakva Evroliga i ostalo zamagljivanje stvarnosti, država nam je u qrcu...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 12:10 
Pripravnik
Pripravnik

pa sta sad ovdje niko ne bi voliio da se borik renovira i prosiri na 5000 mjesta samo zato sto bi u njemu igrala igokea :angry4:
l

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 12:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
vi stvarno mislite da se borik moze prosiriti na 5000 mjesta :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 12:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
za sve bi bilo najbolje da igokea igra evroligu u banjaluci...mi bismo dobili extra dvoranu na foru 8) ,igokea bi igrala stalno pred punom dvoranom budzetlija kojima bi bile podjeljene karte,kao i prije dve godine kad su igrali u boriku igokea-partizan,a u salu nije više ni igla mogla da stane...naravno,karata nije bilo u prodaji uopšte,već su djeljene zna se kome,a tako bi bilo i u evroligi...

uglavnom,svima dobro win-win kombinacija 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 12:27 
Pripravnik
Pripravnik

Schlager je napisao:
za sve bi bilo najbolje da igokea igra evroligu u banjaluci...mi bismo dobili extra dvoranu na foru 8) ,igokea bi igrala stalno pred punom dvoranom budzetlija kojima bi bile podjeljene karte,kao i prije dve godine kad su igrali u boriku igokea-partizan,a u salu nije više ni igla mogla da stane...naravno,karata nije bilo u prodaji uopšte,već su djeljene zna se kome,a tako bi bilo i u evroligi...

uglavnom,svima dobro win-win kombinacija 8)

pa to i ja kazem, treba u svakom trenutku izvuci najbolje iz svake situacije, a to sta sve rade sto ne trabaju sjetiti se na izborima jer njihova jedina moc je ta politicka pozicija, bez politike pola tih likova bi bilo socijalni slucaj

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 12:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2010, 22:01
Ja nisam budzetlija i ne navijam za Igokeu nego Borac ali bih sad kupio paket karata, tj kad bih mogao. Ko zna kad cu moci gledati Evroligu sledeci put. Mada ja iskreno sumnjam da mogu prosiriti toliko kapacitet dvorane

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
evo i sportal javlja za bl

http://sportal.rs/news.php?id=96496

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Ово би за Бањалуку био велики плус.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2013, 16:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 21:26
Citiraj:
On je naveo da su iznad tribina i terena postavljeni kanali za klimatizaciju i ventilaciju i da je počelo razbijanje i postavljanje staklenih prizmi na zapadnoj strani dvorane.

Zrnić je rekao i da će od postojećih osam svlačionica, biti napravljene četiri velike, koje će zadovoljiti najviše standarde.

Ma dajte ljudi znate li citati,evo procitajte ovo dobro,ovo je cisto kupovanje politickih poena kojih puno fali ovoj vlasti,evo izjave direktora dvorane.
Super radi se klimatizacija i ventilacaija ali to je nesto sto ima u Laktasima ali fali stolica,u Boriku nekih 2600, ove staklene prizme necu ni komentarisati :D.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3740 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]